IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Чуждите инвестиции в България спадат с близо 15% към юли

    http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...m-iuli-224711/
    Кирето най ги "харесва" тези новини!

    Коментар


    • Изчакай да изкарат и последната кандитура за президент , тогава ще е шоуто . Може да намина и да видя кой накъде се е завъртял.

      Коментар


      • А как липсва бурната търговия с пакети акции на Албена инвест холдинг .....
        Life won't wait for you.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
          Слава богу , новината е добра . Поне не се увеличавате.
          Ама политическите тролове във форума се увеличават ,това не те ли дразни.... или за теб е хубава новина че още един работник в системата на тиквите...

          Коментар


          • Слава богу , новината е добра . Поне не се увеличавате.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
              Ти кажи във службата някой изнесъл ли се е , напуснал ли е , намалявате ли като цяло или се увиличавате .
              аз съм отпускар до края на месеца, но няма промени ....
              щото троловете във форума се увеличават....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                А аз прочетох друга новина , затварят 127 училища в страната ,търсят се 1500 учители , няма близо 1500 мед.сестри и лекари в смесените райони
                Истината е че всичко се изнесе на запад а тук са останалите над 45 г плюс нагоре....
                Местатат в университетите са с 15 К повече от завършващите ....
                Първолаците са 61 К в страната с 30 % по малко от преди 26 г.....все хубави факти....
                Ти кажи във службата някой изнесъл ли се е , напуснал ли е , намалявате ли като цяло или се увиличавате .

                Коментар


                • Татко Щърк , както и друг път съм писал в този форум не може да има вечни песимисти и да имаш акции ,и да пишеш във форума.
                  Всяко нещо - и песимизма и оптимизма имат измерение във времето и пространството..Да си голям оптимист , когато потъва един кораб и да не се спасиш е глупост.Глупост е и да се покачва трайно пазара, който си следил и да не купиш акции.Аз не мога да разбера ъпърството- обеснявам си го с комплекси и желание за бягство от действителността.За мен тази година е отписана, а догодина се надявам поне да можем да достигнем нивата от преди 2 години- СОФИКС 600.Засега не виждам признаци за чужди инвеститори и интерес от банките.Дано се подобри инвестиционната среда и поне 2018-2020 да са наистина добри..
                  Аз съм 98% в дивидентни акции и не мога да кажа , че съм голям оптимист за близката година.Надявам се на реформи и промени..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                    Чета коментари как пазара набира сили, изригване, отлитане и такива работи но в тази култова тема от вчера след Тони т.е след 19,00 часа никой не е писал.
                    Привет, Алхимик! И аз забелязах затишие. Оптимистите сякаш съвсем намаляха. Ако песимистите са прави, значи има голяма вероятност да загубя пари. Аз, понеже вярвам в пазара ни (многократно съм го писал, включително и кеш не държа, освен по изключение), мисля, че големият брой песимисти са горивото, което може да поддържа бичият тренд на пазара ни (без сега да си давам мнението започнал ли е подобен тренд, започва ли и ще започне ли някога, ако не е все още). Колкото по-голям брой невярващи в пазара ни има, толкова повече потенциални бикове има. Когато оптимист като мен чете песимистите, се радва – тези хора тепърва може да станат оптимисти, ако пазарът тръгне. Ако всички са оптимисти, то какво да чакам – един по един да станат песимисти ли... Няма да има гориво за ръст, ако всички бяха оптимисти. Аз не спирам да преструктурирам, търся кеш, понякога съм продавал малко акции, за да мога да изтегля пари, когато са ми трябвали за нещо,но откак съм на БфБ сумите, които съм вложил, чувствително са се увеличили.

                    Не желая да надъхвам никого. Фондовите пазари са инвестиция, която носи риск, затова аз лично никога не бих си позволил да кажа някому, дори и в частен разговор „купувай, купувай, ще расте“. Как ще го гледам после в очите, когато пазарът падне или ако си купи падащи акции, дори и при растящ пазар. Пазарите се вдигат и се качват, едни печелят, но други губят. Предпочитам да не надъхвам никого. Аз самият не мога да знам дали пазарът ни ще расте. Имам своите очаквания, явно са оптимистични, ако някой ме чете отдавна, е забелязъл. Но очакванията не са гаранция за това какво ще се случи. Изобщо не твърдя какво предстои. Неведнъж съм писал – аз съм един лаик, който е тук, за да се учи, а не за да поучава. А и за мен парите не са всичко, което целя да постигна в живота си, те далеч не са на първо място, много по-важни са други неща, но все пак тук е финансов форум и коментирам само тази страна на нещата.

                    Нека пак напомня, че големият брой песимисти не е за подценяване. Със сигурност сред тях има много по-умни от мен хора и е възможно аз да загубя пари, бидейки оптимист. Такъв продължавам да съм към днешна дата. Какъв ще съм утре, след седмица, месец и година, не мога да знам отсега, мога да бъда всякакъв, обявявайки го или не във форума. Форумът за мен не е личен дневник. Животът крие всякакви превратности, човек не знае накъде ще го задуха вятърът.

                    Притежавам акции на БФБ. Възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Препоръки нямам никакви.
                    Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
                      Най - важното е, че се засилват покупките, скоро и процентите. Скоро и съмнявящите ще се включат, а продалите пак ще купят.

                      Правят се страшни портфели с по неколко акции за неколко лева .... даже един ми продаде и при мен такава грандиозна сума...

                      Коментар


                      • Изоставаме в класацията по икономическа свобода


                        Липсата на съдебна реформа е един от основните фактори, които допринасят за лошата икономическа среда в България. Това става ясно от последния доклад на института „Фрейзър“ за икономическата свобода по света. Докладът е издание за тази година, но стъпва на данни от 2014 г. Макар да подобрява незначително общата си оценка, страната ни пада надолу в класацията и в глобален мащаб, и сред страните – членки на ЕС. Това означава, че докато ние оставаме почти на едно място, в други страни условията за бизнес бързо се подобряват.



                        Според новия индекс България дели 45-а позиция (от 159 страни) с Израел, Монголия и Никарагуа с по 7.39 точки от 10 възможни. В сравнение с миналогодишното издание на индекса резултатът на страната ни се увеличава с пренебрежимите 0.04 точки, но въпреки това падаме назад в класацията с три позиции. Любопитното е, че България е изпреварена не само от страни като Естония, Литва и Латвия, но и от Грузия и Албания. Двойно по-напред – на 22-ро място, е Румъния, макар тя да има съвсем малка преднина със 7.66 точки. Още по-неприятен е резултатът в сравнение с останалите страни от ЕС, където се сриваме от 15-о място през миналата година до 20-о място сега.

                        Основната причина за отстъплението е неспазване на върховенството на закона и липсата на независимост на съда. България има едва 5.05 точки като оценка за съдебната система и правото на собственост. Според анализаторите от Института за пазарна икономика (ИПИ), който вчера представи резултатите от тазгодишната класация, това е доказателството за несъстоялата се съдебна реформа.

                        Освен това дали бизнесът може да разчита на сигурна защита от съдебната система класацията измерва още 4 стойности – работата на правителството, стабилността на парите, свобода на международната търговия и „регулирането на кредита, труда и бизнеса“. В категорията, оценяваща изпълнителната власт, се забелязва минимална промяна спрямо предходната година – повишение с 0.01 точки. Подобрението е в частта на правителствените разходи, които въпреки това остават най-ниско оцененият елемент на категорията. От друга страна, с 10 точки е оценено данъчното облагане на доходите заради плоския данък. В изследването обаче не са включени параметрите на осигурителната система, която всъщност е най-голямата тежест върху труда.

                        Показателят „стабилни пари“ също ни отрежда добра позиция – 9.24 точки, които показват и ниски нива на инфлация. Оценено е и това, че не се ограничава обмяната на валута и възможността за свободно поддържане на банкови сметки в чужда валута. Сравнително висока – 8.02 точки, е оценката ни по свобода на международната търговия. Плюс са членството в ЕС и общата митническа тарифа на общността с трети страни.

                        Влошаване на ситуацията спрямо предходната година обаче се отчита в засилващите се регулации. Като пречки за икономическа свобода се оценяват намесата в кредитния пазар, скъпата бюрокрация, множеството административни изисквания към бизнеса, определянето на минимална работна заплата, големият брой регулации при наемането и освобождаването на работници и не на последно място – корупцията.



                        Според ИПИ по-високата икономическа свобода означава повече доходи и по-ниска бедност. Страните в челото на класацията имат почти 8 пъти по-висок БВП на човек от населението в сравнение с изпадащите. А най-бедните 10% от населението на икономически най-свободните страни са два пъти по-богати от най-бедните 10% в държавите с влошена икономическа свобода. Тя е свързана и с по-висока продължителност на живота, както и със зачитане на политическите и гражданските свободи. В челото на класацията са Хонконг, Сингапур, Нова Зеландия, Швейцария и Канада, а в дъното – Венецуела, Аржентина, Конго и Либия.


                        Ето и една не толкова добра

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Безработицата вече е на нива от есента на 2009 г.
                          НСИ

                          Безработицата падна до ниво, непостигано от есента на 2009 г., когато започна големият срив на пазара на труда. През август равнището й е било 8% – с 0.2 процентни пункта по-ниско от юли и с 1.3 п.п. по-ниско от август 2015 г., обяви Агенцията по заетостта



                          В края на месеца в бюрата по труда са регистрирани 261 525 безработни. Спрямо юли те намаляват с 6575 души. Намаление има и на годишна база – с 45 296 лица, а спрямо края на декември 2015 г. спадът е още по-сериозен – с 67 396 души.

                          На работа през август са постъпили почти 20 000 безработни, от които 15 348 са наети на първичния пазар на труда. В субсидирана заетост са се включили 4441 безработни. По схеми на ОП „Развитие на човешките ресурси“ са наети 2108 души, информира segabg.com.

                          На първичния пазар са заявени 18 934 свободни работни места. От тях 10 166 са заявени от частния сектор, което е почти 54% от всички отворени позиции през месеца. Голяма част от заявените места са свързани със сезона – преработващата промишленост търси 4061 души, образованието – 3328 души и пр. От агенцията отбелязват, че делът на свободните позиции за специалисти е нараснал с 16 п.п. спрямо юли, за сметка на обявите за хора без квалификация.



                          Ето една наистина добра новина..
                          А аз прочетох друга новина , затварят 127 училища в страната ,търсят се 1500 учители , няма близо 1500 мед.сестри и лекари в смесените райони
                          Истината е че всичко се изнесе на запад а тук са останалите над 45 г плюс нагоре....
                          Местатат в университетите са с 15 К повече от завършващите ....
                          Първолаците са 61 К в страната с 30 % по малко от преди 26 г.....все хубави факти....

                          Коментар


                          • Безработицата вече е на нива от есента на 2009 г.
                            НСИ

                            Безработицата падна до ниво, непостигано от есента на 2009 г., когато започна големият срив на пазара на труда. През август равнището й е било 8% – с 0.2 процентни пункта по-ниско от юли и с 1.3 п.п. по-ниско от август 2015 г., обяви Агенцията по заетостта



                            В края на месеца в бюрата по труда са регистрирани 261 525 безработни. Спрямо юли те намаляват с 6575 души. Намаление има и на годишна база – с 45 296 лица, а спрямо края на декември 2015 г. спадът е още по-сериозен – с 67 396 души.

                            На работа през август са постъпили почти 20 000 безработни, от които 15 348 са наети на първичния пазар на труда. В субсидирана заетост са се включили 4441 безработни. По схеми на ОП „Развитие на човешките ресурси“ са наети 2108 души, информира segabg.com.

                            На първичния пазар са заявени 18 934 свободни работни места. От тях 10 166 са заявени от частния сектор, което е почти 54% от всички отворени позиции през месеца. Голяма част от заявените места са свързани със сезона – преработващата промишленост търси 4061 души, образованието – 3328 души и пр. От агенцията отбелязват, че делът на свободните позиции за специалисти е нараснал с 16 п.п. спрямо юли, за сметка на обявите за хора без квалификация.



                            Ето една наистина добра новина..

                            Коментар


                            • Най - важното е, че се засилват покупките, скоро и процентите. Скоро и съмнявящите ще се включат, а продалите пак ще купят.

                              Коментар


                              • Това ли е най-важното?

                                Коментар

                                Working...
                                X