IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ключовата дума е "засега" а може би и "досега"..)) Разбира се бъдещето е пред нас спекуланте !!!!! Е да - чартистите се наричате и спекуланти, но ... къде е негово величество фундамента !!?!? понякога май го няма в чарта. нале!?!?!))) Затова батя казваше че някои може да гледат така ))) Не е препоръка
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

    Коментар


    • За последен път казвам - не ми пука нито за мечетата, нито за бичетата! Аз съм спекулант и ще си остана такъв. За мен е важно да печеля пари и затова съм на борсата. За сега се справям добре и това е най-важното.
      Събитията не винаги отговарят на очакванията!

      Коментар


      • Тя се притеснява за себе си,за тебе кво да и пука?
        не, ни най-малко не се притеснявам а себе си, може би и защото добре се познавам, пък и на хартиени знаци не робувам)))) просто безпристрасното ми мнение, че мечетата са се окекали този път )))))
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
          Преци, не се притеснявай за мен!
          Тя се притеснява за себе си,за тебе кво да и пука?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            не се притеснявам изобщо, но защо си се притеснил така в темата за оптимизъма !?)))
            няма такова нещо.
            Събитията не винаги отговарят на очакванията!

            Коментар


            • не се притеснявам изобщо, но защо си се притеснил така в темата за оптимизъма !?)))
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

              Коментар


              • Преци, не се притеснявай за мен!
                Събитията не винаги отговарят на очакванията!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Бик в батака
                  Абе уж сте големи оптимисти пък SOFIX пак свети червено
                  а си мислех че само биковете скачат на червено а какво се оказа. Мечетата са в цайтнот и бъркат цветовете, макар, че все ми е тая какво ви свети)))))) понеже порфейлчето днес ми изблещи в очите в зелено))) Нарочно изчакакх да мине сесийката, за да съм по-точно с числото - и така днес какчето направи (к-1)*100 % където к=1,0158...(следват още числа).))) сиреч 1,58% профит а в песрпектива ще е 20-30% ))) на бфб .... изобщо лошо ти се отрази затриването на стария ти ник май !?. )))) Но всички знаеме защо са тези подмятания - иска ви се да захлебите от ниското но математиката пак е друга - нещо като 2,5+1,5=5-1 и така няма грешка в математиката, а грешката е в мечото въображение, че си е въобразило че познава (пак) посоката, но уви - понякога ще е различно!!!?!))) та ..удри уйно на воля, мечките още от сега започват да ближат рани, няма да им е лесно))))
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                  Коментар


                  • Споделям, че прогноза от 20% е напълно реалистичен сценарий за БФБ през 2017 .
                    Дори очаквам в случай на "по-сериозна" инфлация Софикс между 900-1000 пункта (или 50% ръст), понеже тогава парите ще са "тапетити" и в опита си да запазим стойността на авоарите си, е възможно да тласнем родния индекс доста високо.

                    Не разбирам само, защо по-ликвидните позиции биха нарастнали по-бавно от по-неликвидните, но пък нямам претенции, че съм прав и е възможно да греша ....
                    не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

                    Коментар


                    • Абе уж сте големи оптимисти пък SOFIX пак свети червено
                      Събитията не винаги отговарят на очакванията!

                      Коментар


                      • Прогнозите на ЕЛАНА Трейдинг за 2017 г.: Акции, валути, петрол, злато
                        http://www.elana.net/bg/news/1411/pr...ite-akcii.html

                        Коментар


                        • SOFIX ще добави още 20% през 2017г

                          Възстановяването на европейската икономика ще се отрази както на европейските, така и на българските публични компании, които изнасят основно към ЕС, като това ще даде тласък на местните и европейските акциида компенсират през 2017 г. спрямо американските индекси - това посочват в своите прогнози за 2017 г. анализаторите от ЕЛАНА Трейдинг, публикувана на сайта на финансовия холдинг.

                          Според експертите, тази година спестяванията ще потърсят по-висока доходност на българския капиталов пазар след забележителния близо 30% резултат за 2016 г., високите дивиденти и добрите изгледи за местната икономика. Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в ЕЛАНА Трейдинг, прогнозира, че основният индекс SOFIX ще добави още 20% през 2017 г., а европейските акции ще поскъпнат с 15%. Според анализатора, в макроикономически план инфлацията е задаващата се нова тема за Европа и САЩ, като нейната поява във втората половина на годината ще накара централните банкери и в ЕС да заговорят за вдигане на лихвите. На фона на умерено поскъпващия щатски долар, цената на златото може да се придвижи с 10-20% нагоре, а петролът ще варира в диапазона от 50 до 60 долара за барел. При тези условия, анализаторите препоръчват инвеститорите да се възползват от ценовото движение на тези суровини чрез акциите на добивни компании или борсово търгувани фондове, свързани с тях, тъй като те исторически реагират с по-високи ръстове.

                          България ще поддържа 3% ръст и през 2017 г.

                          Анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг смятат, че възстановяването на големите икономики в ЕС ще продължи да се усеща и в България. Икономиката ще успее да поддържа ръст от 3%, подкрепена от постепенно увеличаващото се кредитиране за бизнеса. Експортно ориентираните отрасли, особено износителите за ЕС, ще са водещият двигател за икономиката.

                          Българска фондова борса ще продължи да расте, привличайки нови пари и компании

                          Българската борса предложи значителна доходност от близо 30% през 2016 г., която се оказа сериозен конкурент на ръста на чуждестранните пазари. Икономическото подобрение в Европа ще се отрази положително и на финансовите резултати на българските публични компании. Анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг смятат, приливът на нови пари, търсещи висока доходност, може да допринесе за 20% ръст на SOFIX през 2017 г. Инвеститорите, които не са склонни да поемат допълнителен риск, ще продължат да държат акции с дивиденти, които средно миналата година бяха 4% и тази година ще запазят добрите си нива. Големите пари на БФБ-София ще продължат да се придържат към водещите компании, въпреки че акциите извън SOFIX ще направят по-съществен ръст. В това отношение приликата с 2006 г. ще започне да става осезаема, когато спекулативните капитали се насочват към по-ниско ликвидните книжа в очакване на по-добро представяне спрямо акциите в SOFIX. Инвестиционната общност очаква и нови компании да се запътят към БФБ през 2017 г. Това ще добави интерес към местния капиталов пазар.

                          Коментар


                          • Mito mitoооо !?!?, къде ти е акъла бе момче, на стар краставичар ли краставица ще продаваш!?!?)))) днес съм над % нагоре е ти си приказвай дали кеша не ти гние у банката. Щяла да ме обере!?))) това да не е мандра бе Мито!?!?)))) По-добре парите на сирене и кашаквал и т.н. отколкото у банка. А най-добре у дялов капитал, ама какво ли съм седнало ти разправям, обран ходи - за обир говори, що е то!?!?))))
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Днес мечетата ровят да намерят белия байряк, защото и днес пак ги бият.)))) На някои са им малко артии и ръчичките треперят)))) А кеша подпарва отдолу мечата бърлога))) Кеша има на поразия из банките и се чуди къде да се крашне))) Имотите се плондираха и народа започва да се ослушва, ще видим какво ще измисли след изборите))) Както казваше Батя - нека се издрусат меките круши, за да е по-лесен после пътя нагоре))))
                              Скоро ще вденеш колко кеш имали баММките))

                              добре ще ви ошмулат такива като теб
                              но прякора ти подхожда определено)

                              Коментар


                              • Днес мечетата ровят да намерят белия байряк, защото и днес пак ги бият.)))) На някои са им малко артии и ръчичките треперят)))) А кеша подпарва отдолу мечата бърлога))) Кеша има на поразия из банките и се чуди къде да се крашне))) Имотите се плондираха и народа започва да се ослушва, ще видим какво ще измисли след изборите))) Както казваше Батя - нека се издрусат меките круши, за да е по-лесен после пътя нагоре))))
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                                Коментар

                                Working...
                                X