IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Делян Пеевски е купувачът на Нова ТВ, съобщава сайтът 7DB

    http://bulgaria24.tv/%d0%b4%d0%b5%d0...-%d1%81%d1%8a/


    Честито..Да купи и БФБ поне..

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Няма такава държава....

      http://www.capital.bg/biznes/kompani...privatizaciia/
      така са големите бизнесмени в България
      бавно и тихо нагоре

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
        Погледнах в някои медии как са представени думите на Борисов... бая време ми отне да намеря тези 4, ако някой иска и има време и желание може да потърси и други, но ето ясен пример как МОЖЕ да се манипулира общественото мнение. Изводът: много е важно откъде взимаш информация!
        Мен най ми хареса въпроса към професора тия дали не събират инфлацията с икономическият ръстеж за да получат 6%. Факт е че инфлацията в страната е изкуственно занижавана от сметната палата. В този ред на мисли с реалните цифри ще могат да направят и ръст от 20% ако го смятат на база инфлацията Според мен дори 2.8% от ЕУ ми звучи като доста оптимистична прогноза.
        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

        Коментар


        • Ами допуска и 6% ръст, но ти искаш явно да го редактираш.Кандидатирай се може да те допуснат да му пишеш речите..Аз не виждам нищо лошо да си оптимист за икономиката , стига да бъде последвано от икономически мерки и стъпки..Сега последно допускаш ли Б.Борисов да е казал 6% или медиите лъжат..

          https://www.youtube.com/watch?v=o2A-a6pNpac

          Слушай и чети повече..


          Политиците прахосват парите от данъците ни, твърди икономист

          Прочети още на: http://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2...ardi-ikonomist


          Тука пак ли лъжат медиите..
          Last edited by Kiro; 19.05.2017, 11:19.

          Коментар


          • Погледнах в някои медии как са представени думите на Борисов... бая време ми отне да намеря тези 4, ако някой иска и има време и желание може да потърси и други, но ето ясен пример как МОЖЕ да се манипулира общественото мнение. Изводът: много е важно откъде взимаш информация!

            investor.bg Петя Славова

            Правителството планира икономически растеж от 3% за тази година, но ОЧАКВА той да възлезе реално на над 4,5%.

            Tова стана ясно от изказвания на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов по време на форум за плана "Юнкер".

            "България МОЖЕ да постигне икономически растеж от 4,5 – 6% следващата година. Имаме редкия шанс с Председателството на България в Европейския съюз и подкрепата на председателя Юнкер още повече да улесним бизнеса и още по-гъвкав да го направим", обяви Борисов по време на форума, цитиран от БТА. (тук кавичките представляват цицат и представят точно думите му)

            Финансовият министър Владислав Горанов коментира от своя страна, че страната има потенциал за по-висок икономически растеж от очаквания.

            „Това се вижда и в прогнозите на различни международни финансови институции”, посочи министърът и уточни, че „засега прогнозите, които разработваме за следващите години, са на нивата около 3%“.


            clubz няма автор

            Българската икономика ЩЕ отбележи 4,5-6% ръст през следващата година, обяви премиерът Бойко Борисов по време на конференцията на тема: "Резултати и добри практики от изпълнението на Европейския фонд за стратегически инвестиции (т.нар. план „Юнкер“).

            Малко по-надолу:
            Ресорният министър Владислав Горанов коментира, че думите на Борисов са по-скоро „оценка на потенциала на икономиката ни“.

            dir.bg Редактор Лилия Чалева
            Премиерът Бойко Борисов ИЗРАЗИ по време на форум за плана "Юнкер" УБЕДЕНОСТ, че следващата година България МОЖЕ да постигне растеж от 4,5 - 6%.

            Дума - няма автор
            ЕК ПОПАРИ Борисов за ръста на БВП
            Премиерът ОБЕЩА до 6% повишаване на икономиката догодина, Еврокомисията залага 2,8%





            Keep going ...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Успех- Кога ще увеличите обещаните пенсии и заплати..
              те първо ги намалиха и обвиниха старото правителство за да могат сега с нови сили да ги вдигат заплатите
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

              Коментар


              • Имаше ли новина за събитието на годината в Инвестора? Не разбрахме как са минали презентациите.

                Коментар


                • http://www.mediapool.bg/borisov-vidy...ews263717.html

                  http://dnes.dir.bg/news/boyko-boriso...sov-3-25740263



                  Трябва да се чете повече знам, че Ви спускат опорки и готови идеологеми, но все пак сте на сладки службички..

                  Прочети все пак статията на професора, въпреки, че виждам , че не четеш даже и за Б.Борисов..Нали сам виждаш 6% да не би да искаш да изтриеш втората чифра от думите му за прогноза..

                  Успех- Кога ще увеличите обещаните пенсии и заплати..
                  Last edited by Kiro; 19.05.2017, 10:42.

                  Коментар


                  • здравей Киро, как си?

                    Виждам, че си постнал нещо и тръгнах да го чета, но искам да ти дам обратна връзка защо спрях на първия ред още да го чета.

                    Това, което видях по медиите да е казал премиерът е 4.5-6%, а на първия ред при теб пише 6%. Това не е коректно.

                    Поздрави и ти благодаря за хубавата и градивна дискусия, която правим с теб
                    Keep going ...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Бик в атаката
                      И аз съм оптимист, че Мецата ще има много работа
                      Не че няма да има и по някои добри единични моменти тук-там, но като цяло се очерта трудна година за мецата.))))
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                      Коментар


                      • Частният бизнес не е склонен да инвестира в иновации

                        - Проф. Ганчев, премиерът обяви, че догодина ще стигнем до 6% ръст на БВП. Неговото изказване очевидно не бе съобразено с разчетите на финансовия министър, който залагал около 3%, същевременно излезе и новата прогноза на ЕК, която предвижда 2,8% нарастване. Възможно ли е това?
                        - На теория това е възможно, но в програмата на правителството между ГЕРБ и Патриотичния фронт, с която се запознах, не виждам мерки, които да доведат до 6% ръст на икономиката. Някакви потенциални възможности за такъв растеж има, но правителството няма убедителна програма от мерки и политики, която да доведе до такъв ръст тази година.
                        - Възможно е да разчитат само на очакваната инфлация и просто да събират двете числа?
                        - Би трябвало да става въпрос за реален растеж, а не за номинален. При ускоряване на инфлацията можем да постигнем и 10% ръст. Ако се повишат всички цени с 10%, ще го постигне. Тук става въпрос за реален растеж, физическо нарастване на обема на произвежданите стоки и услуги. Наистина не виждам политики, които да доведат до 6% растеж.
                        - Какви са посоките, в които трябва да се работи, така че от износител на ресурси да имаме икономика с повече добавена стойност, и кои са секторите от икономиката, които могат да са водещи в това отношение?
                        - Това, което е решаващо на този етап на развитие на глобалната икономика, е силно ускореният процес на дигитализация. Той засяга преди всичко промишления сектор, където, освен че се работи на базата на интензивно използване на информационните и комуникационните технологии, има интензивно прилагане на роботи и т.н. Има един процес на цялостна дигитализация на производствения процес, който има много сериозно отражение върху капиталообразуването, търсенето на работна сила, разпределението на доходите между труда и капитала, разширяването на доходите между високо квалифицираните и ниско квалифицираните кадри. В областта на процеса на дигитализация България сериозно изостава по анализи на Световната банка. И основното усилие в структурен план трябва да бъде подпомагане от страна на държавата на този процес с всички възможни средства, включително инвестиции, прилагане на т.нар. електронно правителство, в което ние сериозно изоставаме. Всъщност направо се проваляме от десетина години насам. Това е основното в структурен план, което ще позволи създаването на работни места с висока норма на добавена стойност. Но не е само това. България се нуждае от система от мерки. Като се започне от макроикономиката, начинът, по който функционира нашата икономика, мине се през данъчното облагане и преразпределителните процеси и се стигне до повишаване на ефективността на самото правителство, на инвестиционния процес и т.н. Няма една отделна мярка, която сама по себе си да задвижи икономиката, необходима е система от мерки във всички сектори на икономиката. Както в публичния, така и в частния сектор, за да постигнем някакъв прогрес.

                        http://1997.blog.bg/biznes/2017/05/1...sistem.1547134
                        Last edited by Kiro; 19.05.2017, 10:07.

                        Коментар


                        • Няма такава държава....

                          http://www.capital.bg/biznes/kompani...privatizaciia/

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                            И аз съм оптимист, че Мецата ще има много работа
                            За да си пази лапите

                            Коментар


                            • И аз съм оптимист, че Мецата ще има много работа
                              Събитията не винаги отговарят на очакванията!

                              Коментар


                              • Влизам снощи в темата и какво да видя - умни хора дискутират умно по проблемите на борсата и икономиката. Четох, но не се включих... Замълчах си и излязох, но бях респектиран! Без грам ирония. Сега обаче искам да ви кажа: Колеги, гордея се с вас и смятам, че докато ви има, ще има и оптимизъм на БФБ! Приятен и успешен ден!

                                Коментар

                                Working...
                                X