IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Отминава един прохладен и дъждовен м.май. Очаквам топъл юни дали защото някои мажоритари ще се активизират на пазара, дали защото кеша в ЕТФа рязко намалява, или пък защото ще е интересно какво ще предложи ЕК на страните извън еврозоната.... е и първите дивиденти ще кацнат скоро!
    Успех на всички!
    След излизането на консолидираните отчети и аз очаквам по засилена вътрешна търговия както в Софарма така и в Доверие. За Експат вярвам че ще видим нови пари до няколко месеца – виждаш колко са организирани и напук на всички мечки/кибици те ще успеят.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Много икономисти говорят не за инфлацията след приемането на Еврото там е ясно, а за това колко инфлация е натрупана от приемането на Борда досега..Дали след преговорите за приемането на еврото ще се приеме сегашния курс или ще има корекция от 20-30%.Това е политически въпрос свързан както с ЕС така и решението на ЕЦБ.Някой наема ли се да каже , че няма промяна на съотношението евро - лев преизчислено през труда или стоковото покритие от приемането на Борда досега..Аз съм категорично за приемане на еврото при сегашния курс..
      "НЕРОДЕН ПЕТКО

      Живял някога един старец на име дядо Петко. Той си имал бабичка - Станка, и дъщеря - Пена.

      Ходел дядо Петко на работа по нивите, а жените шътали в къщи.

      Веднъж - като седели край огнището и си предели - момата попитала майка си:

      - Мамо ма, като се оженя, дали ще си добия рожбица?

      - То се знае, че ще си добиеш - отвърнала майката.

      - Ами ако е момче, как ще го наречем?

      - То се знае - Петко.

      - Ами къде ще го сложим да спи?

      - Къде - в люлката. Там, дето слагат рожбите си всички жени.

      - Ох, мамо, ако се скъса люлката, моят Петко ще падне на земята и ще се утрепе.

      - Като се утрепе, ще умре рекла майката.

      - Горкият Петко! Да умре тъй малък! Хайде, мамо, да си го оплачем!

      - Хайде, дъще! - съгласила се майката и двете надули гайдите. Реват, та се късат. Оплакват неродения Петко. Плакали цял ден. Пресипнали от плач. Вечерта се върнал дядо Петко и щом отворил вратата, останал смаян!

      - Станке, Пено, кого оплаквате?

      Жените му разправили каква е работата. Дядо Петко се хванал за главата:

      - Хубава работа! Ами че оплаква ли се нероден човек? Не вярвам някъде да има по-глупави жени от вас"...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Като ви чете човек дебатите започвам да се чудя дали сме във форума на инвестор.бг или на синдикалист.бг
        Не знам дали знаеш но в Великобритания ,Швеция ,Дания ,Норвегия хората си запазиха националните валути къде с референдум къде с подписки на мнозинството.....
        Над 60 % от французите ,над 65 % от италианците , над 70 % от гърците искат национаалните валути...
        Това са данни на Евростат...
        Немците и те над 50 %
        Поляци ,чехи и те...
        Много е хубаво някой да печати а някой да харчи а друг да плаща....
        А това с гратисния период от развързания курс....

        Коментар


        • Дио, много верни мисли..Наемат ли се политиците да гарантират сегашният фиксиран курс към германската марка и колко е сегашната истинска стойност евро- лев..Все въпроси, които не се коментират от управляващите..

          Въпреки "неустоимата оферта" от ЕК България е далече от еврото. България все още е твърде далеч от еврото въпреки "неустоимата оферта", която обеща във вторник еврокомисарят Пиер Московиси. Тогава той заяви, че ще бъде направено специално предложение към страните, които още не са приели еврото. Еврозоната остава водещ приоритет за страната ни, стана ясно от изказванията на финансовия министър Владислав Горанов и управителя на БНБ Димитър Радев и банкери на форум на Асоциацията на банките вчера. Съмнения предизвикват сроковете и начинът да стигнем до общата валута, пише в.Сега.

          "След 20 години валутен борд това е нашият естествен път", заяви Горанов, който обаче не посочи какво конкретно може да очакваме от ЕС. Според Димитър Радев влизането в еврозоната е крайна цел, но преди това има задачи, които България трябва да изпълни. Много сдържан в отговора си бе Питър Прат от борда на директорите на Европейската централна банка. "Присъединяването към еврозоната е необратимо решение, затова трябва да бъде обмислено много внимателно", коментира той.

          "Съгласно договора за функциониране на ЕС България рано или късно ще влезе в еврозоната", допълни финансовият министър Владислав Горанов. Той посочи, че България е една от малкото държави заедно с Румъния, които убедено вървят в тази посока. В същото време има държави с резерви, като например Полша. "Проблемът на България не е, че не изпълняваме техническите критерии. Подобно на Шенген това е въпрос на политическо сближаване, работа на институциите и доверие, за да може онези подредени общества, към които се стремим и с които сме в едно обединено семейство, да повярват, че трябва да споделят с нас валутата си", каза Горанов.

          Коментар


          • Аз пък очаквам Мецата да продължи да танцува по доста позиции
            Събитията не винаги отговарят на очакванията!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Отминава един прохладен и дъждовен м.май. Очаквам топъл юни дали защото някои мажоритари ще се активизират на пазара, дали защото кеша в ЕТФа рязко намалява, или пък защото ще е интересно какво ще предложи ЕК на страните извън еврозоната.... е и първите дивиденти ще кацнат скоро!
              Успех на всички!
              А преди да е отминал май ще видим и консолидираните отчети на дружествата, които предполагам, ще затвърдят положителните данни идващи от статистиката на макро ниво.
              Успехи и от мен!

              Коментар


              • Отминава един прохладен и дъждовен м.май. Очаквам топъл юни дали защото някои мажоритари ще се активизират на пазара, дали защото кеша в ЕТФа рязко намалява, или пък защото ще е интересно какво ще предложи ЕК на страните извън еврозоната.... е и първите дивиденти ще кацнат скоро!
                Успех на всички!

                Коментар


                • Киро и аз мисля, че е абсурдно да се сменя курса преди приемане на еврото! Ако го направят това нашите подлоги народа трябва да стане и да иде кирките и лопатите пред парламента да изрине пасмината. Никой не иска да си спомни, че когато се направи борда той беше спрямо марката а не спрямо еврото! Така, че първо трябва да се отговори какв курс бил имала марката спрямо еврото и после лева спрямо марката - тогава не бих имал против. Но на чугунените политически глави акъл може да се налее само чрез гегата. БХ беше казал, че имало глад за овчари - трябва да знаят какво означава гега.

                  Коментар


                  • Никой не говори, че заплатите растат изпреварващо с по-голям темп от ръста на производителността. За това, че разходите за възнаграждения на немалко компании растат доста повече от ръста на приходите (точно днес го обсъждах това с колега инвеститор) и това ще започва да се усеща и в резултатите.

                    Шегичка беше това за синдикалист.бг, ама във всяка шега си има и малко истина. Тема за размисъл.

                    Коментар


                    • Аз пък съм учуден, че си се захванал с инвестиции и не знаеш връзката им с работни заплати, доходи, работни места, потребление..
                      Само да попитам в Африка като има ниски доходи, какви инвестиции и борси има..И защо изобщо се смята, че заплатите са само проблем на синдикатите..

                      Коментар


                      • Като ви чете човек дебатите започвам да се чудя дали сме във форума на инвестор.бг или на синдикалист.бг

                        Коментар


                        • В Азия изобщо няма пенсии , но защо например не сравниш българските пенсии с тези в Сърбия, Македония и Турция ще се учудиш , но нашите са по ниски..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Не виждам какво общо имам аз- това е спор от години за реалния курс на лева извън резервите на Борда..Ти да не би да оспорваш, че сме най - бедния народ в ЕС.Това сочи и статистиката на доходите на Евростат..Можеш ли да ми посочиш къде пенсиите в ЕС са по 100евро, а минималната заплата е 230евро..Толкова за положителната промяна, която твърдиш..И стига с тази смешна политическа пропаганда..Пак ще те припратя към Румъния- цени и заплати....Знам , че се мъчиш да си защитиш политическите пристрастия, но цифрите са безпорни..Значи ти твърдиш че реалния курс е 1,95 и няма разлика в инфлацията и реална обезценка на лева..И кой изобщо е оспорвал членството в ЕС и НАТО освен Атака съуправляващи в момента с ГЕРБ..
                            В Германия пенсията започва от 0,00 Евро,колкото и невероятно да ти звучи.....

                            Коментар


                            • Не виждам какво общо имам аз- това е спор от години за реалния курс на лева извън резервите на Борда..Ти да не би да оспорваш, че сме най - бедния народ в ЕС.Това сочи и статистиката на доходите на Евростат..Можеш ли да ми посочиш къде пенсиите в ЕС са по 100евро, а минималната заплата е 230евро..Толкова за положителната промяна, която твърдиш..И стига с тази смешна политическа пропаганда..Пак ще те припратя към Румъния- цени и заплати....Знам , че се мъчиш да си защитиш политическите пристрастия, но цифрите са безпорни..Значи ти твърдиш че реалния курс е 1,95 и няма разлика в инфлацията и реална обезценка на лева..И кой изобщо е оспорвал членството в ЕС и НАТО освен Атака съуправляващи в момента с ГЕРБ..
                              Last edited by Kiro; 24.05.2017, 23:20.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Инфлацията след приемане на еврото ще дойде чрез покачване на цените на услугите в следствие на покачване на доходите на населението и разходите за труд. Като цяло трябва да си мечтаете за инфлация пък вие си говорите разни щуротии. Търгуемите стоки ще се повиша слабо, главно в следствие на миграцията на клиентите към по-качествени такива. Както и да го погледне човек приемането на еврото е хубаво. Може би най-вече необратимостта на евроинтеграцията за България. Държава с евро е практически невъзможно да напусне или да бъде изгонена от ЕС. Това беше крайълният камък на който се основаваше възстанвяването на Българската икономика след кризата 1984-1997. Това бяха 13 години на жесток упадък довел до фалит на комунистическа България и последващо влачене по корем. Всичко хубаво след 1997 година се случи поради очакването и последващото членство в НАТО и ЕС. Еврозоната е поредната крачка напред, която трябва да направим. Крачките назад са ясни. Гледали сме ги при Луканов и Виденов.
                                +1

                                Коментар

                                Working...
                                X