IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Аз пък съм учуден, че си се захванал с инвестиции и не знаеш връзката им с работни заплати, доходи, работни места, потребление..
    Само да попитам в Африка като има ниски доходи, какви инвестиции и борси има..И защо изобщо се смята, че заплатите са само проблем на синдикатите..

    Коментар


    • Като ви чете човек дебатите започвам да се чудя дали сме във форума на инвестор.бг или на синдикалист.бг

      Коментар


      • В Азия изобщо няма пенсии , но защо например не сравниш българските пенсии с тези в Сърбия, Македония и Турция ще се учудиш , но нашите са по ниски..

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Не виждам какво общо имам аз- това е спор от години за реалния курс на лева извън резервите на Борда..Ти да не би да оспорваш, че сме най - бедния народ в ЕС.Това сочи и статистиката на доходите на Евростат..Можеш ли да ми посочиш къде пенсиите в ЕС са по 100евро, а минималната заплата е 230евро..Толкова за положителната промяна, която твърдиш..И стига с тази смешна политическа пропаганда..Пак ще те припратя към Румъния- цени и заплати....Знам , че се мъчиш да си защитиш политическите пристрастия, но цифрите са безпорни..Значи ти твърдиш че реалния курс е 1,95 и няма разлика в инфлацията и реална обезценка на лева..И кой изобщо е оспорвал членството в ЕС и НАТО освен Атака съуправляващи в момента с ГЕРБ..
          В Германия пенсията започва от 0,00 Евро,колкото и невероятно да ти звучи.....

          Коментар


          • Не виждам какво общо имам аз- това е спор от години за реалния курс на лева извън резервите на Борда..Ти да не би да оспорваш, че сме най - бедния народ в ЕС.Това сочи и статистиката на доходите на Евростат..Можеш ли да ми посочиш къде пенсиите в ЕС са по 100евро, а минималната заплата е 230евро..Толкова за положителната промяна, която твърдиш..И стига с тази смешна политическа пропаганда..Пак ще те припратя към Румъния- цени и заплати....Знам , че се мъчиш да си защитиш политическите пристрастия, но цифрите са безпорни..Значи ти твърдиш че реалния курс е 1,95 и няма разлика в инфлацията и реална обезценка на лева..И кой изобщо е оспорвал членството в ЕС и НАТО освен Атака съуправляващи в момента с ГЕРБ..
            Last edited by Kiro; 25.05.2017, 00:20.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Инфлацията след приемане на еврото ще дойде чрез покачване на цените на услугите в следствие на покачване на доходите на населението и разходите за труд. Като цяло трябва да си мечтаете за инфлация пък вие си говорите разни щуротии. Търгуемите стоки ще се повиша слабо, главно в следствие на миграцията на клиентите към по-качествени такива. Както и да го погледне човек приемането на еврото е хубаво. Може би най-вече необратимостта на евроинтеграцията за България. Държава с евро е практически невъзможно да напусне или да бъде изгонена от ЕС. Това беше крайълният камък на който се основаваше възстанвяването на Българската икономика след кризата 1984-1997. Това бяха 13 години на жесток упадък довел до фалит на комунистическа България и последващо влачене по корем. Всичко хубаво след 1997 година се случи поради очакването и последващото членство в НАТО и ЕС. Еврозоната е поредната крачка напред, която трябва да направим. Крачките назад са ясни. Гледали сме ги при Луканов и Виденов.
              +1

              Коментар


              • След като резервите на БНБ растат то няма проблем със сегашният курс. Нормално е тук инфлацията да е по-висока. Виж колко бяха заплатите през 1997 и сега. Увеличението е поне 6-7 пъти. Нормално е цените на услугите, където почти 100% е разход за труд да са поскъпнали и това да е довелo до по-голяма инфлация в България. Точно от теб, който непрекъснато говориш, че хората са били бедни да критикуваш, че са забогатяли след 1997 година не съм го очаквал. Тази инфлация, не е белег за неконкурентносособност на икономиката а за забогатяване на населението. Когато казвам забогатяване нямам предвид да е богато а процес на положителна промяна, който спрямо 1997 е драстичен. След още 15 години пак ще е пъти по-добре от сега. Естествен процес на конвергенция в рамките на единен пазар.

                Коментар


                • Много икономисти говорят не за инфлацията след приемането на Еврото там е ясно, а за това колко инфлация е натрупана от приемането на Борда досега..Дали след преговорите за приемането на еврото ще се приеме сегашния курс или ще има корекция от 20-30%.Това е политически въпрос свързан както с ЕС така и решението на ЕЦБ.Някой наема ли се да каже , че няма промяна на съотношението евро - лев преизчислено през труда или стоковото покритие от приемането на Борда досега..Аз съм категорично за приемане на еврото при сегашния курс..

                  Коментар


                  • Инфлацията след приемане на еврото ще дойде чрез покачване на цените на услугите в следствие на покачване на доходите на населението и разходите за труд. Като цяло трябва да си мечтаете за инфлация пък вие си говорите разни щуротии. Търгуемите стоки ще се повиша слабо, главно в следствие на миграцията на клиентите към по-качествени такива. Както и да го погледне човек приемането на еврото е хубаво. Може би най-вече необратимостта на евроинтеграцията за България. Държава с евро е практически невъзможно да напусне или да бъде изгонена от ЕС. Това беше крайълният камък на който се основаваше възстанвяването на Българската икономика след кризата 1984-1997. Това бяха 13 години на жесток упадък довел до фалит на комунистическа България и последващо влачене по корем. Всичко хубаво след 1997 година се случи поради очакването и последващото членство в НАТО и ЕС. Еврозоната е поредната крачка напред, която трябва да направим. Крачките назад са ясни. Гледали сме ги при Луканов и Виденов.

                    Коментар


                    • Бай Хо.. пак ще мълчи заради приятеля си Златев и топлата връзка с Москва..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

                        Това не знам дали е съвсем сигурно ,имам предвид че профила на българския кредитополучател е доста по-рисков.......дали....?
                        Това е реплика на банковото лоби. Истината е, че профилът на българският кредитополучател е по-рисков именно заради слабия банков надзор и раздаването на кредити на калпак. Което рязко ще се промени, ако сме част от европейската финансова общност.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение
                          Тука някакви лаици говорят за инфлация, ако въведем еврото... Уважеами, ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да се появи инфлация (която според вас даже би била хиперинфлация, щом пишете че цените стават двойни и тройни, т.е. над 100%), е да махнем борда, валутата ни да се развърже от еврото и преди приемането на еврото да имаме плаващ курс на валутните пазари и левът да се обецени там.

                          Докато сме във валутен борд и приемем еврото при курс 1.95583 (както на 99% би станало), инфлация няма как да има. А до момента не чух нито един смислен аргумент против въвеждането на еврото... някой брал маслини в Гърция и видиш ли там нещата тотално се влошили като махнали драхмата. Айде по-сериозно, ако обичате. Нещо за по-добрия надзор на ЕЦБ, моменталният спад на лихвите (в момента предполагам знаете какви са кредитите в еврозоната, ако не проверете, няма да ви кажа), както и притока на капитали, който ще навлезе тук (помните какво се случи след 2007 г. след влизането ни в ЕС)? Нещо по тези въпроси?
                          Това не знам дали е съвсем сигурно ,имам предвид че профила на българския кредитополучател е доста по-рисков.......дали....?

                          Коментар


                          • Тука някакви лаици говорят за инфлация, ако въведем еврото... Уважеами, ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да се появи инфлация (която според вас даже би била хиперинфлация, щом пишете че цените стават двойни и тройни, т.е. над 100%), е да махнем борда, валутата ни да се развърже от еврото и преди приемането на еврото да имаме плаващ курс на валутните пазари и левът да се обецени там.

                            Докато сме във валутен борд и приемем еврото при курс 1.95583 (както на 99% би станало), инфлация няма как да има. А до момента не чух нито един смислен аргумент против въвеждането на еврото... някой брал маслини в Гърция и видиш ли там нещата тотално се влошили като махнали драхмата. Айде по-сериозно, ако обичате. Нещо за по-добрия надзор на ЕЦБ, моменталният спад на лихвите (в момента предполагам знаете какви са кредитите в еврозоната, ако не проверете, няма да ви кажа), както и притока на капитали, който ще навлезе тук (помните какво се случи след 2007 г. след влизането ни в ЕС)? Нещо по тези въпроси?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от coder Разгледай мнение

                              Можеш ли да дадеш поне един аргумент? Защото в това няма никаква логика. Може нещо от 1.85 - 1.90 лева да го закръглят на 1€ , но чак двойно?

                              П.С. Монти, днес точно ще си позволя да те призова да пишеш малко по-грамотно. Не сме на изпит по български език тук, но ума ми протестира всеки път като те чета. Според мен го правиш нарочно... Честит празник!
                              Ами щом е станало нещо струващо 1000 драхми и вместо на 2,85 евро , да се продава на 5 евро ....
                              А относно четенето на правилен български ,почваме от родовите традиции и православието и свършваме с пишенето на шльокавица и англииския език и боготворението на краварите и американската мечта ,където правосъдието се състоИ ,че правдата е на по силния и по нагъл и по богат и всички са втора класа ако не са от саксите ...
                              Та така.....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                                Бях при въвеждането на еврото в Гърция и цените се увеличиха спрямо драхмата в момента ,двойно, и станаха спрямо нашите ,двойни и не спаднаха и досега а продължават да се увеличават ....
                                Така че ще бъде голям шок за мнозинството от населението и никой няма да си го сложи в приоритетите особено при това Слабо правителство....
                                Можеш ли да дадеш поне един аргумент? Защото в това няма никаква логика. Може нещо от 1.85 - 1.90 лева да го закръглят на 1€ , но чак двойно?

                                П.С. Монти, днес точно ще си позволя да те призова да пишеш малко по-грамотно. Не сме на изпит по български език тук, но ума ми протестира всеки път като те чета. Според мен го правиш нарочно... Честит празник!

                                Коментар

                                Working...
                                X