IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тази алтернатива ли ни предлагате? Мерси!
    http://www.investor.bg/evropa/334/a/...godina-240018/

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

      дълбоко се съмнявам че ще се случи ещо след мисия лондон.
      заличени са трите. най-важни критерия: прозрачно управление, доверие. законодаетелство!!!!!!

      бутафорията за бфб с трети мутренски мандат е програмирана за поне 5г нпред ОЩЕ
      Емитент: Велграф Асет Мениджмънт АД-София (1VX)
      Във връзка с решение на Общо събрание на акционерите проведено на 31.03.2017 г. и последващо оповестяване по реда на чл. 92а от ЗППЦК, а именно: публикации във в. Сега от 23.05.2017 г. и в. Телеграф от 23.05.2017 г., оповестяване чрез ТР по партидата на емитента от 23.05.2017 г. и чрез интернет страниците на емитента и на упълномощения инвестиционен посредник от 22.05.2017 г., относно увеличаването на капитала на Велграф Асет Мениджмънт АД, с нареждане на Директора по търговия, на основание чл. 30, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Част III Правила за допускане до търговия от Правилника за дейността на Българска Фондова Борса – София АД, БФБ-София АД допуска до търговия следната емисия права:
      - Брой акции преди увеличението: 52 312 770;
      - Брой издадени права: 52 312 770;
      - Брой акции, предложени за записване: 22 000 000;
      - Номинална стойност на акциите: 1.00 лв.;
      - Емисионна стойност на акциите: 3.24 лв.;

      едни пари ще излезат от едни ПФ и ще влезат в едни други джоба...
      Та продължава цирка...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
        https://vesti.bg/bulgaria/davat-na-b...zonata-6069515 извниявам се за източникът ама явно офертата според Горанов е неустоима за Еврозоната.
        И аз се извинявам, че не давам линк, но по спомен - при потвърждаване на новината за приема на Естония в Еврозоната индекса там се изстреля с около 40% за два-три месеца ...

        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

        Коментар


        • Скоро и в България ...
          Европа ще конкурира Tesla с гигафабрики за батерии

          Daimler започна изграждането на завод за литиево-йонни пакети

          Германският автомобилен производител Daimler започна строителство на завод за батерии в източния град Каменц. В новото предприятие ще бъдат вложени близо 500 млн. евро. Тази технология е ключова в задвижването на следващото поколение зелени превозни средства, както и за съхранението на електрическа енергия от въздушни и соларни ферми, до момента, когато е най-необходима за мрежата, съобщава Reuters. Германският канцлер Ангела Меркел, която участва в церемонията, отбеляза, че е "важно е електрическата мобилност да е готова за пазара колкото е възможно по-скоро".

          "Докато цените на батериите падат и тяхната енергийна плътност нараства, най-вероятно ще можем да видим по-евтини електроавтомобили, отколкото техният еквивалент с вътрешно горене, до 2030 г." зави Николас Сулопулос, анализатор в отдела за проучвания на Bloomberg LP.
          Азиатските електрически тигри

          В момента производителите на електроника в Азия контролират и бизнеса с батерии. Южнокорейските гиганти LG и Samsung са сред топ продавачите според Bloomberg New Energy and Finance (BNEF). Азия се очаква да запази своето лидерство с допълнителни фабрики, като само в Китай в момента се изграждат осем.

          Автопроизводителите се движат бързо в тая посока, за да си осигурят нужния капацитет от батерии. Фабриката на Daimler ще бъде засега най-голямата в Европа и ще конкурира съвместния проект между Tesla и Panasonic в САЩ (в който са вложени 5 млрд. долара). Произведените в завода на Daimler батерии ще захранват както автомобили, така и домашни енергийни системи.

          "Гледайки няколко години напред, когато сигурно ще имаме силно навлизане от електромобили на пазара, тогава ще има и по-солидно натоварване на мрежата, което ще трябва да се поддържа чрез съхранение на енергия", заяви Борис вон Борман, главен изпълнителен директор на Mercedes-Benz Energy Americas.

          Гигафабриката на Tesla беше готова на една трета през януари, като се очаква да осигури капацитет от 35 гигавата на година след завършването си. Това ще отговаря и на плановете на компанията за производството на 500 хил. автомобила на година. По този начин компанията на Елън Мъск ще заеме второто място в снабдяването с батерии, директно зад LG. Tesla също така планира да изгради допълнителни гигафабрики.

          "По-късно тази година ние очакваме да завършим локациите за гигафабрики 3, 4 и вероятно 5 (гигафабрика 2 е соларният завод в Ню Йорк)", обяви компанията изявлението си до инвеститорите в края на четвъртото тримесечие.
          Мащабът на инвестицията на Daimler е по-малък и компанията не е разкрила производствения капацитет. Voklswagen е в преговори с производители на батерии за вероятни съвместни дейности и планира прототипна фабрика в Германия, за да развие собствена експертиза.

          Базираният в Стокхолм стартъп North Volt AB, управляван от бившия вицепрезидент, отговарящ за доставките в Тесла, Питър Карлсън, също обяви планове да вложи 4 млрд. долара във фабрика за батерии в Швеция до 2023 г.

          Южнокорейската LG Chem ще вложи 340 млн. долара в завод за батерии до Вроцлав. Плановете са производството да започне от 2019 г. с годишен капацитет от 100 хил. батерии, които ще осигуряват максимален пробег от 320 км.

          В Унгария Samsung SDI също строи завод за батерии, който трябва да започне работа през втората половина на следващата година. Годишният му капацитет трябва да бъде достатъчен за 50 хил. електрически автомобила.

          Мащабните инвестиции в предприятия за производство на батерии се очаква да намалят цените на литиево-йонни пакети с 43% до 2021 г. - до 156 долара за киловатчас от 273 долара сега. Вероятно това ще може да направи електроавтомобилите конкурентни с бензиновите и дизеловите автомобили през следващото десетилетие. Батериите са най-скъпата част от конструкцията на един електромобил, достигайки до една трета от цената му.

          http://www.capital.bg/biznes/kompani...ki_za_baterii/




          Коментар


          • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

            Според мен са на кръстопът да продават или да чакат мисия лондон на патерица....
            Още малко да излезнат последните отчети и покани за ОСА и ще има разясняване на обстановката....
            дълбоко се съмнявам че ще се случи ещо след мисия лондон.
            заличени са трите. най-важни критерия: прозрачно управление, доверие. законодаетелство!!!!!!

            бутафорията за бфб с трети мутренски мандат е програмирана за поне 5г нпред ОЩЕ

            Коментар


            • Скоро и в България ... Waberer’s International готви най-голямото IPO в Унгария от 10 години

              Листването на транспортната компания е знак за опитите на държавата да възроди фондовия пазар в страната

              Държавната борса

              Централната банка на Унгария придоби фондовата борса през 2015 г. от Виенската фондова борса и оттогава провежда политика, целяща да увеличи ликвидността й и да стимулира развитието на малкия и среден бизнес. Търговията и листванията на борсата бяха забавени от приетото през 2011 г. ново законодателство, което увеличи размера на корпоративните данъци и затегна контрола върху дейността на пенсионните фондове. Въпреки че големите първични публични предлагания не присъстват в портфолиото на ФББ през последните години, все пак индексът BUX отчете ръст от близо 35% през последната една година.

              Очаква се пазарната капитализация на Waberer’s при листването й да постави компанията на 5-о място по този показател на борсата, където най-големите компании са петролната и газова MOL, OTP bank, Richter Gedeon pharmaceuticals и Magyar Telekom.


              http://www.capital.bg/biznes/kompani...liamoto_ipo_v/

              Коментар


              • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

                Почти като в твоята любима Раша
                Ами да ,Сега да не бъркам че е БорисоФ Трети....

                Коментар


                • Търговията направо кърти
                  Събитията не винаги отговарят на очакванията!

                  Коментар


                  • Следваща спирка - ЕРМ2. Дългото завръщане към цивилизацията приключва. Последно раздаване на тролски хонорарчета. Рублите свършиха!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      ....или друг вариант ....
                      Кой друг вариант виждаш ? Аз само два Терминал 1 и 2
                      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                        А защо не друго управление....
                        С друг премиер...
                        Ти монархия ли искаш..
                        Боко 5и след това Цецо 1----
                        Почти като в твоята любима Раша

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

                          той проблема си остава че хората гласуват или за Тиквата или за Нинова ! А и другите в парламента в момента са сателити или на едното или на другото. Горе долу нашата политика е като митичната хидра отрежеш една глава на нейно място идват 3
                          Там е проблема ,че и даже и тук от участниците има пиявица който са се впили при Тиквата и кой е решение на всичките им проблеми с поръчките и със заплатите им а моралните принципи за европейците и азиатците ги броят на банковата карта в в евро или зелено .. ....
                          А нинова е Тиквата от другата страна ...но коя/ Кои е по лош ,трябва са се провери....или друг вариант ....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                            почивката проточи ли се? морският сезон ли откриват спекулантите?
                            Според мен са на кръстопът да продават или да чакат мисия лондон на патерица....
                            Още малко да излезнат последните отчети и покани за ОСА и ще има разясняване на обстановката....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                              А защо не друго управление....
                              С друг премиер...
                              Ти монархия ли искаш..
                              Боко 5и след това Цецо 1----
                              той проблема си остава че хората гласуват или за Тиквата или за Нинова ! А и другите в парламента в момента са сателити или на едното или на другото. Горе долу нашата политика е като митичната хидра отрежеш една глава на нейно място идват 3
                              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

                                ти си този който прави нападките и това всички го виждат. Ако някой има различно на твоето мнение, веднага го атакуваш че бил трол. Каква е алтернативата на управлението в момента? БСП + ДПС ? те ли са по добрата комбинация?
                                А защо не друго управление....
                                С друг премиер...
                                Ти монархия ли искаш..
                                Боко 5и след това Цецо 1----

                                Коментар

                                Working...
                                X