IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • 4Д, икономиките са в състезание за инвестиции и пари.Струва ми се, че ти гледаш само цифрите , а не и резултатите от тях.Какво радостно има да си на 10 място - последно място между конкурентите ти и да се хвалиш с 3,5%.Това за 4те% новата ти прогноза ли е , защото според БХ щяло да е 4-6%.И какво значение имат тези ръстове, след като пенсиите са по 100 евро , а минималната заплата 200 евро..Да припомням ли коя е целта на икономиката и развитието и..Не може да се хвалиш, че се развиваш, а да си най беден в ЕС и да те изпревари прекият ти конкурент Румъния двойно..А там и висши политици има в затвора и големи чужди инвестиции има и доходите се повишиха значително.Можеш ли да ми посочиш какви са ползите в последните 2 години от ръстовете на икономиката в социално измерение, инвестиции, фондовата борса..Онзи ден СОФИК достигна 9 годишен връх- незнам дали смяташ , че са малко 9 години, но все още сме на 680 пункта..Що се отнася до промените и прогнозите искам да припомня как преди 4 години ти и някои други хора прогнозирахте до няколко месеца ръст на СОФИКС до 1000 пункта.Моля да ми обясниш как може толкова точен прогностик като тебе да се заблуди толкова много..За мен икономиката е сложен комплекс от фактори и целта и е високи доходи и благоденствие за народа..За тебе какво е..Защо няма резултати за последните две години..Защо сме в това плачевно демографско положение след като си доволен от тези 3,5% и младите не спират да бягат..Защо чуждите инвеститори не ни предпочитат..Аз пък не разбирам твоето не желание да се сравняваме с други народи и икономики..Това можеш ли да ми го обясниш..Да трябва 5% защото другите правят толкова.Виждам препоръките ти- дали изобще се прави нещо по тях..То тогава само да хвалим БХ и все да сме бедни..
    Last edited by Kiro; 09.06.2017, 08:30.

    Коментар


    • Киро, винаги съм се радвал на човешките метаморфози. Преди две години твърдеше, че 2,5 % ръст е нереален и невъзможен а сега искаш минимум пет. Какво се промени от тогава в българската икономика за да преосмислиш възгледите си? Лично аз бих предпочел 15 години да растем устойчиво и без балони с около 4 процента отколкото да качим за кратко над пет и после да спихне. То и сега ако не бяхме на излишъци а с балансиран бюджет щяхме да сме с четири процента растеж. Аз си въобразявам, че до края на годината ще има тримесечие където растежа започва с 4. Интересен ми е стремежа към сравнение с другите. За съжаление не познавам структурата на икономиката им за да преценя дали е устойчив. Мога лесно да сравня текущото състояние с миналото в България. Предният път кредитният цикъл завърши с грандиозен балон в икономиката в периода 2005-2008 ма година. Тогава ръста леко се покачи до 5,5% на цената на натрупване на брутен външен дълг в икономиката от 40 милиарда лева. Тоест задлъжняването беше по-голямо от прираста. За съжаление след доста години пак ще се повтори и пак ще имаме такива ръстове.
      Според мен при текущата демография и образование на населението устойчивият ръст е 4 процента. За да видим повече трябва да внасяме емигранти, по възможност образовани. Трябва да се налеят пари и в образование но това ще даде резултат чак след 15 години.
      Та така. Кефя се на метаморфозата ти. Преди две години 2,5% беше невъзможно много а сега трябва да е поне 5. С интерес очаквам да чуя какво се промени в потенциала на икономиката и личностното ти развитие за да стигнеш до новите идеи.
      Ако може и без политика ще е много добре.

      Коментар


      • Защо така ще понижавате прогнозата на БХ и Черешко за 4-6%.С тези темпове кога ще се изравним с другите..Абе нещо пак не виждате ръста на Румъния..Преди един ден г-жа Меркел пак каза в прав текст- За Шенген и Еврозоната има критерии, когато ги изпълните тогава..И пак спомена нещо за корупцията и реформите..Ама то нали в БГ нямаше корупция и съдебната реформа според Цачева и беше свършила..Аз пък преди две години като пишех, че само с един показател не става как ме нареждахте. Как се променят времената.Примера все пак е БХ, а ние сме в най- бедната и корумпирана държава в ЕС..
        Къде са чуждите инвеститори след тези грандиозни успехи ..Защо изоставаме толкова много от Румъния, Латвия и Словения..

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Лачезар Богданов

          преди 5 часа ·









          Ръст на икономиката от 3.5% на годишна основа не звучи зле - ако не се сравняваме с другите. Всички страни в Източна Европа, без Чехия, догонват по-бързо от България:
          http://ec.europa.eu/eurostat/documen...c-bfd81e3f4a45
          А преди две години като говорих, че това ще е най-бързо растящият регион в света и, че България ще расте с него как ме нареждахте. Как се променят времената. Сега се пуска за пример.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            глътка въздух и да продължаваме, че още много катерене го чака нашия алпинист

            пак не си вложил въображение!
            Събитията не винаги отговарят на очакванията!

            Коментар


            • Тони, както върви, май отива към 714 !?
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

              Коментар


              • глътка въздух и да продължаваме, че още много катерене го чака нашия алпинист

                Коментар


                • Лачезар Богданов

                  преди 5 часа ·









                  Ръст на икономиката от 3.5% на годишна основа не звучи зле - ако не се сравняваме с другите. Всички страни в Източна Европа, без Чехия, догонват по-бързо от България:
                  http://ec.europa.eu/eurostat/documen...c-bfd81e3f4a45

                  Коментар


                  • Търговията си е твоя работа, но недей да спамиш моля.Все пак това е професионален форум..

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Ама ти и българин ли не си..И Защо тогава ще сме длъжни да ти четем глупостите по цял ден, след като нито опит имаш , нито порфейл..Моля направи си една тема и там изливай спама и хвалбите си..Не си на нивото на форума..
                      Добре, ще пиша по-рядко. По-рядко ще гледам и да търгувам.

                      Коментар


                      • Ама ти и българин ли не си..И Защо тогава ще сме длъжни да ти четем глупостите по цял ден, след като нито опит имаш , нито порфейл..Моля направи си една тема и там изливай спама и хвалбите си..Не си на нивото на форума..

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Мирише на дивиденти, а твоите на бок..к..Колко ти е смешното порфейлче, че спамиш безспир..
                          Това е то българина, всичкото му е наред, но все гледа другите и се оплаква Нали си доволен от Хима, от Арома, какво има да ми гледаш портфейла.

                          Коментар


                          • Мирише на дивиденти, а твоите на бок..к..Колко ти е смешното порфейлче, че спамиш безспир..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Набивай се яко в шитове тогава..
                              Запушвай носа, като разопаковаш целуфана от твоите акции, че може да замирише

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Набивай се яко в шитове тогава..
                                Нали, всичко в твоята кошница е само рози, което е в кошницата на другите е шит. Само така

                                Коментар

                                Working...
                                X