IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Булсоне, моля ти се, обясни ни защо се дават тази година дивиденти и какво ще стане догодина..Успя ли да се видиш със Шиши..Ще ти изкупи ли шитовете..От нефо ли ги научи тези новини..
    Явно смята,че щом се раздават дивиденти,значи компаниите нямат идеи за инвестиране ,разрастване.

    Коментар


    • Булсоне, моля ти се, обясни ни защо се дават тази година дивиденти и какво ще стане догодина..Успя ли да се видиш със Шиши..Ще ти изкупи ли шитовете..От нефо ли ги научи тези новини..

      Коментар


      • ДЪЖД ОТ ДЕВЕДЕНТИ, както ви облъчват. Да ви е честито, щото догодина няма да е така.
        Само дето не ви казват за уловката, но хората явно се сещат - защо при тези деведенти, няма енвестетори?
        Bulls on BSE

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Ами ти защо не се финансираш лично от банките- сега са ниски лихвите..Вземи поне 100000лева..Защото трябва да ги връщаш ли не взимаш..Е тези ще ги връщаме ние и децата ни, а може и внуците ни..Лошото е, че не се дава обяснение за какво са , а се твърди , че има големи излишъци..
          Излишъците са за премии на управляващите, които са ги създали с (не)предвидливо бюджетиране. Как изобщо може да се гласуват заеми без да са бюджетно обосновани, освен при извънредни обстоятелства. Изглежда сме постоянно в такива.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
            то цялата работа такава - "умните" светофари дет са развалят през ден, новия парк възраждане половината ламби премигват явно от високо качество направени.... нямам обяснение, може би и да не крадат всички, просто с ограничен бюджет толко да могат да се справят... ама може и да гепят знам ли - скъпи коли се карат в софия
            Аз си обяснявам нещата така - не решаването на следните два проблема ще ни държи на дъното неопределено време ...
            1. Избиране на лидери (политици) , които ще работят безкористно - без да крадат и без да назначават роднини в администрацията
            2. Съдиите ще отсъждат по съвест и ще работят по съвест ...

            Колко такива хора познаваш ????

            Не се отчайвайте , Хубавата новина е, че сме на дъното ама все пак в Европа ... и имигрантите ни подминават

            п.с. Тия дни ходих в Израел (Йерусалим) ... Освен от обичайните различия бях впечатлен от организацията и респекта, които вдъхват техните полицаи ... При тамошната обстановка ... американските полицаи пасти да ядат ..
            Бях свидетел как проверяваха палестинци и веднага направих паралел как наш полицай проверява ром ...
            Не можах да си представя, че могат да им късат пагоните ...примерно
            Пропуснах да напиша, че става въпрос за младежи и девойки на видима възраст 20-25 г.
            Last edited by Protokol; 30.06.2017, 10:43.
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

            Коментар


            • то цялата работа такава - "умните" светофари дет са развалят през ден, новия парк възраждане половината ламби премигват явно от високо качество направени.... нямам обяснение, може би и да не крадат всички, просто с ограничен бюджет толко да могат да се справят... ама може и да гепят знам ли - скъпи коли се карат в софия

              Коментар


              • браво на човека, успял е!!!
                Компания за превози на българин е сред най-силно растящите в Чикаго. Тя е поставена под номер 8 в класацията "Бързите 50" на изданието "Чикаго бизнес". В допълнение фирмата е в топ 500 (429 позиция) най-силно растящите в САЩ.

                Коментар


                • Много си прав..То се правят уж инвестиции с цел крадене..Като в НДКа- потъват едни милиони и няма виновни..Наглото е, че даже не се дава обяснение , макар и фалшиво..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Сега разсъждавай логично - какви неща са направени досега за нещастната ни държавица с взетите досега кредити- моля да ги изброиш..Имаш ли обеснение каво налага вземането на този кредит..Тук какъв е проекта за финансиране- можеш ли да ни обясниш..Оставаме си най бедни и корумпирани в ЕС..Дълг да, но само за инвестиции..

                    http://www.nsi.bg/bg/content/11476/%...8A%D0%BB%D0%B3
                    Брутен държавен дълг
                    Забравяш най-важното - за какви инвестиции !!! Да не са нито като Белене нито като осанирането .... Ама трябват неподкупни люде , които да работят за благото на народа а не за себе си... Колко такива познаваш ?
                    Последните май бяха Левски и Ботев ...
                    Щото иначе парите се наливат , наричат се инвестиционен проект и се усвояват от определени хора ...
                    Направо ти иде да се хвърлиш от Енемона в морето

                    Нищо от времето на фараоните не се е променило - царе и роби ....

                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Ами то нашето- ГЕРБ е като да купиш къща от германци- подредена, чиста ремонтирана и да започнеш да се..ш и да се успокояваш , че има и по лоши къщи от твоятавъв Факултето..Нещо не ми отговаряш на въпросите..Забелязваш ли бързият ръст на нарастването на кредитите..Пак да попитам какво е направено с досегашните кредити и защо ги защитаваш..Ако нямаш положителен отговор няма смъсъл да пишеш..Къде е икономическата логика да взимаш пари на заем без ясни цели..Колко кредити според тебе трябва да вземем без цел и обяснение и това обосновано ли е..Накрая искам да ти кажа , че Гърция не е искала да изпада в дългова спирала - станало е неусетно и безотговорно..Те също са се успокоявали, че всички имат кредити..
                      Пич, конкретно тези средства са за съфинансиране на 3 оперативни програми... вземи прочети по-внимателно, преди да правиш апокалиптични сравнения с Гърция и че не е ясно за какво са тези средства и т.н. Както вероятно знаеш, по европейските програми трябва и държавата да участва във финансирането на проекти, а когато пълниш дупката например в пенсионната система с постъпления от данъци, често пари в бюджета не остават.

                      И по никакъв начин не защитивам правителството... просто гледам да разсъждавам обективно и от 2те страни на монетата. Хайде със здраве и успех на БФБ-то... че тази тема е именно за това.

                      Коментар


                      • Ами то нашето- ГЕРБ е като да купиш къща от германци- подредена, чиста ремонтирана и да започнеш да се..ш и да се успокояваш , че има и по лоши къщи от твоята във Факултето..Нещо не ми отговаряш на въпросите..Забелязваш ли бързият ръст на нарастването на кредитите..Пак да попитам какво е направено с досегашните кредити и защо ги защитаваш..Ако нямаш положителен отговор няма смъсъл да пишеш..Къде е икономическата логика да взимаш пари на заем без ясни цели..Колко кредити според тебе трябва да вземем без цел и обяснение и това обосновано ли е..Накрая искам да ти кажа , че Гърция не е искала да изпада в дългова спирала - станало е неусетно и безотговорно..Те също са се успокоявали, че всички имат кредити..
                        Last edited by Kiro; 30.06.2017, 09:52.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Сега разсъждавай логично - какви неща са направени досега за нещастната ни държавица с взетите досега кредити- моля да ги изброиш..Имаш ли обеснение каво налага вземането на този кредит..Тук какъв е проекта за финансиране- можеш ли да ни обясниш..Оставаме си най бедни и корумпирани в ЕС..Дълг да, но само за инвестиции..

                          http://www.nsi.bg/bg/content/11476/%...8A%D0%BB%D0%B3
                          Брутен държавен дълг

                          Линкът е мн хубав - експортваш данните в ексела и виждаш, че сме на 3то място като процент от БВП - пред нас са само Естония и Люксембург и сме почти 3 ПЪТИ ПОД средното за ЕС и еврозоната. Това точно говори, че не е повод за притеснение взимането на 200 млн. евро. Притеснението е, както и ти сам каза корупцията и за какво ще се използват. Първоначалният ми отговор беше свързан с твърдението ти, че сме поели по пътя на Гърция, което далеч не е така (видно и от данните).

                          Коментар


                          • Сега разсъждавай логично - какви неща са направени досега за нещастната ни държавица с взетите досега кредити- моля да ги изброиш..Имаш ли обеснение каво налага вземането на този кредит..Тук какъв е проекта за финансиране- можеш ли да ни обясниш..Оставаме си най бедни и корумпирани в ЕС..Дълг да, но само за инвестиции..

                            http://www.nsi.bg/bg/content/11476/%...8A%D0%BB%D0%B3
                            Брутен държавен дълг

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Ами ти защо не се финансираш лично от банките- сега са ниски лихвите..Вземи поне 100000лева..Защото трябва да ги връщаш ли не взимаш..Е тези ще ги връщаме ние и децата ни, а може и внуците ни..Лошото е, че не се дава обяснение за какво са , а се твърди , че има големи излишъци..
                              Определено бих взел кредит, стига да имам проект за финансиране. В момента обаче нямам нужда и не го правя. Сега разсъждавай логично и помисли колко наболели неща в държавициата ни могат да се финансират при такива благоприятни условия. БГ има да наваксва много от към растеж и експанзивна фискална политика про лихви клонящи към 0 е повече от добре. Иначе си прав, че не се дават обяснения и тук съм съгласен с теб...

                              Коментар


                              • Ами ти защо не се финансираш лично от банките- сега са ниски лихвите..Вземи поне 100000лева..Защото трябва да ги връщаш ли не взимаш..Е тези ще ги връщаме ние и децата ни, а може и внуците ни..Лошото е, че не се дава обяснение за какво са , а се твърди , че има големи излишъци..

                                Коментар

                                Working...
                                X