IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • нека малко да се посмея, че нещо числата ми се преплитат..

    http://en.vietstock.com.vn/2017/10/1...-36-296804.htm

    Батя, я малко коментирай

    Коментар


    • E те това е за темата :


      Очакванията за българската икономика се подобряват


      В. Капитал Daily

      Добрите данни за износ, потребление и за пазара на труда през първата половина на годината накараха повечето анализатори да ревизират нагоре прогнозите си за развитието на българската икономика през 2017 г. Очакванията са добрите новини да продължат и през следващата заедно с повишените числа за ръста на световната икономика. Това показват публикуваните през последните десетина дни макроанализи на няколко местни и международни институции. Най-ниската публична прогноза за ръста на БВП през тази година е за 3.6%, а за следващата - 3.2%. Анализаторите предвиждат и раздвижване при инвестициите, които доскоро бяха липсващият двигател.

      Най-големите оптимисти са Министерство на финансите (МФ) и Райфайзенбанк, които залагат на ръст на БВП от 4% за тази година. Ревизията в прогнозата на финансовото ведомство е с 1 процентен пункт нагоре спрямо пролетта на тази година. Същевременно Уникредит Булбанк, които бяха с най-високите очаквания през пролетта (3.6%), повишават нагласите си минимално - едва с 0.1 пр.п. Анализът на банката обаче е изготвен преди ревизията на числата за БВП за 2016 г. и първата половина на 2017 г. от страна на НСИ. Българската народна банка и Международния валутен фонд също промениха прогнозите си в посока нагоре - със съответно 0.8 и 0.7 пр.п. до 3.6%.

      Коментар


      • В България най-богатите 10% от населението имат годишен доход от 12 977 лв.

        Заможните българи ядат по-малко хляб, но значително повече плодове, зеленчуци и месо от бедните си съграждани, сочат данните на НСИ. В България най-богатите 10% от населението имат годишен доход от 12 977 лв., което прави само по 1081 лв. на месец.
        Сумата е доста малка на фона на средната заплата за страната, която вече е над 1000 лв. Но причината за това е, че всички получени в семейството заплати, пенсии и други доходи се разделят между членовете на домакинството. Така дори един човек да има висока заплата, ако в домакинството има безработен, деца или пенсионер, средният доход на човек пада значително.
        Най-бедните 10% от българите за цялата 2016 г. имат среден доход от 1694 лв., което прави по 141 лв. на месец, сочат данните на НСИ. В семействата на 10-те процента най-заможни българи 66,9% от доходите са от заплати, 9,3% са от самостоятелна заетост, а само 10,8% са от пенсии.
        При най-бедните 10% от населението картината е коренно различна – само 29,9% от доходите в семействата са от заплати, а основно перо в доходите с дял от 32,6% имат пенсиите. Добавките за деца дават още 6,4% от семейния бюджет на най-бедните, обезщетенията за безработица осигуряват 1,2% от доходите, а другите социални помощи – 4,5% от парите в семейството.
        Доходите са решаващи за това какво има за храна на масата. Най-богатите 10% от хората ядат по-малко хляб, но хапват повече плодове и зеленчуци. Това обаче не значи, че се хранят по-здравословно, защото пият и пушат повече от бедните си съграждани. Най-заможните 10% от населението ядат средно по 77,1 кг. хляб на година, 74,9 кг. плодове и 86,1 кг. зеленчуци.
        А най-бедните 10% от населението за година изяждат средно по 97,1 кг. хляб, 23,7 кг. плодове и 46,5 кг. зеленчуци. За година заможните консумират средно по 37 кг. месо и 15 кг. месни произведения, а бедните – 22,8 кг. месо и само 9,1 кг. продукти от месо като луканки и наденици. Заможните хапват близо два пъти повече сирене – 14,4 кг. на година, при 8,3 кг. за най-бедните.
        При кашкавала разликата е още по-голяма. Заможните консумират по 5,8 кг. кашкавал годишно, а най-бедните – над три пъти по-малко, или само 1,7 кг. Но прави впечатление, че с вдигането на доходите през годините разликата в храната на трапезата на бедните и богатите намалява, информира в.Стандарт.
        Най-заможните 10% от населението пият и пушат най-много. За година те потребяват средно по 47,1 литра алкохол и 1260 цигари, а най-бедните – само 10,9 литра алкохол и 353 цигари. В резултат храната на най-заможните съдържа средно по 2518 калории на ден, което е с 36% повече от калорийното съдържание на прехраната на най-бедните (1843 калории на ден, 36% от които се набавят от хляб и тестени изделия).
        Най-богатите 10% от населението дават за храна по-малко от 25% от разходите си, а само 10% от семейния бюджет отиват за наем и плащането на сметки за ток, вода, парно и телефон. При най-бедните за тези две най-важни пера от семейния бюджет отиват съответно 43,2% и 20% от всички разходи. В резултат богатите могат да си позволят да карат по-хубави коли като дават 8,8% от разходите си за транспорт, а други 7,4% от парите им отиват за свободно време и образование. Бедните дават за транспорт 2,6% от парите си, а за развлечения и образование остават само 2,4% от и без това по-тънкия портфейл на семейството.


        Тези ли Богаташи ще чакаме да вдигат БФБ

        Коментар


        • https://www.youtube.com/watch?v=jYsgvd5OFFE
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

          Коментар


          • Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

            След 15 дни дали ще си тук?
            След 15 дни листата ще са ... почти окапали... Дали ще съм тук - на кого му пука... Ама ти к'во ще държиш... артии или листа...?!? )))))))))))))))))

            Коментар


            • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
              К'во става опимисти...? Днес чудесен ден...! Зелено...., плаж... Що нЕма "еуфория"... ?!?
              След 15 дни дали ще си тук?
              М.... . ш..... ..й.о!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                Голям дразнител си!
                Каня те на срещата! Само да се организира...!

                Коментар


                • Голям дразнител си!

                  Коментар


                  • К'во става опимисти...? Днес чудесен ден...! Зелено...., плаж... Що нЕма "еуфория"... ?!?

                    Коментар


                    • Тук... едно време... чакаха да видят "стареца" как се движи... и после..., ако се повиши - софка копира лекинко... естествено в същата посока... Ама... ако стареца пръ.неше..., софка се наси.ше...
                      SOFIX скоро беше постнал една графика... с разни корелации...

                      Та.., въпроса е : Що не ги следите тия особености ...?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                        Там за апокалипсис ли ще се говори или само ще се яде и пие?
                        Най-важното е да се видят лице в лице бици, мечки, неутрални, изчакващи, влизащи, излизащи - Лице в лице! На арената! За какво ще се говори - Въпрос на избор на инвеститорите...! Може пък и обединение да стане... Знае ли човек...?!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

                          Тъкмо си мислех да организирам една среща на "Инвеститорите на БФБ"! Едно време Митьо Иператора бе главен организатор... Не съм следил, кога е била последната. Даже и терена го има... Благодаря, че ме подсети... Тия дни ми се въртеше тази идея...

                          п.п. За меда..., е друга бира и е сериоозно, както и горното!
                          Там за апокалипсис ли ще се говори или само ще се яде и пие?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение

                            Аз ще дойда , тъкмо ще се запознаем . Предполагам че и други ще искат да се запознаят с теб , поканени са
                            Тъкмо си мислех да организирам една среща на "Инвеститорите на БФБ"! Едно време Митьо Иператора бе главен организатор... Не съм следил, кога е била последната. Даже и терена го има... Благодаря, че ме подсети... Тия дни ми се въртеше тази идея...

                            п.п. За меда..., е друга бира и е сериоозно, както и горното!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

                              Има. Може да те заведа и да видиш къде се добива. Но, да не спамим повече тук.
                              Аз ще дойда , тъкмо ще се запознаем . Предполагам че и други ще искат да се запознаят с теб , поканени са

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение

                                Чистият пчелен мед е чудесен продукт и аз съм голям фен, но имам достъп до добър изотчник вече. С какво качество е вашият продукт? Има ли био сертификат?
                                Има. Може да те заведа и да видиш къде се добива. Но, да не спамим повече тук.
                                Last edited by maverik; 16.10.2017, 16:49.

                                Коментар

                                Working...
                                X