IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

    Ами с кеша пием и ядем ,не като теб да гледаме само тапетите
    Кофти е само в Тапети налЕ
    "Умник" !

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
      Кеширалите, що мълчите!
      Ами с кеша пием и ядем ,не като теб да гледаме само тапетите
      Кофти е само в Тапети налЕ

      Коментар


      • Утре ще го играем на 5 спатии за влизане в манш.

        Коментар


        • Кеширалите, що мълчите!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
            аз пък си мисля, че индекса няма да падне под 650-660 пункта.
            ето какво написах на 13.10.2017 19:19ч. към момента всичко се развива според прогнозата ми. Успех на всички!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

              След всички изписани версии на тази ти мисъл, къде се запиля бе, човек, Димитровден е...
              Тук съм, бре...! Наздраве!

              Коментар


              • Добра вечер! Как сте бичета...? Днес... зеленко... Ама никой не смее да пипа... еле па нагоре... ))))

                Честит Имен ден на Димитър, Димитринка, Димо, Драган! Да са здрави, прави и корави! Наздраве!

                п.п. Да не забравите..., че идва зима...

                Коментар


                • Затишие .... пред буря
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                  Коментар


                  • ШИШИ Е ДЪРЖАВНИК- ПИК.БГ

                    С извънредно изявление до медиите представи новия законопроект на ДПС депутатът Делян Пеевски, който е участвал в изготвянето му. Както ПИК TV предава по-рано днес в парламента колегите му Йордан Цонев и Хамид Хамид внесоха законопроекта и дадоха разяснения за естеството му (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Другият съавтор Пеевски не бе в Народното събрание и изяснява позицията си в писмо. Ето пълния текст.




                    "Днес, народните представители от Парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, внесохме за обсъждане в Народното събрание изготвен от нас законопроект за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност.







                    Законопроектът, мотивите към който ще бъдат оповестени публично, цели да бъде предотвратено продължаващото повече от три години разграбване на активите, придобити със средства на „Корпоративна търговска банка“ АД – в несъстоятелност (КТБ), да бъдат възстановени в полза на банката неправомерно заличените обезпечения, както и да се даде възможност на синдиците на банката да попълнят в максимална степен масата на несъстоятелността.



                    За времето от поставянето на КТБ под специален надзор, въпреки непрекъснатите коментари на различни политици, на представители на неправителствения сектор и на псевдо-финансови анализатори, никой не назова истинския проблем, а именно, че имуществото, закупено с пари с произход КТБ, не може да достигне до масата на несъстоятелността. Нещо повече, с изключение на ДПС, никой не предприе и нужните законодателни инициативи, нито предложи конкретни действия или мерки, за да се предотврати ограбването на активите, закупени с пари на банката. Вместо това, същите тези лица целенасочено заливаха обществото с фалшиви новини, с неверни факти и инсинуации, единствено с цел да прикрият по този начин ограбване на активите и извършителите на грабежа.



                    Тъй като действията най-точно показват действителните намерения и са по-силни от всякакво празно говорене, с този законопроект за пореден път доказваме, че стоим твърдо зад пълното разкриване на истина за КТБ - както относно източването на банката, така и спрямо последвалото разграбване на активите, закупени пряко или опосредено с пари на банката. За разлика от моите политически и медийни опоненти, именно с гласовете и на ДПС през м. март 2015г. беше приет законопроекта за изменение на Закона за банковата несъстоятелност, който дава възможност на синдиците на банката да изпълняват върху имущество с произход КТБ (независимо от това колко пъти е било прехвърляно между подставени фирми), като с Йордан Цонев бяхме също и вносители на законопроекта, позволил разсекретяване доклада на международната разследваща компания „Аликс Партнърс“, осветяващ порочния модел за отклоняване на средствата на вложителите, довел в крайна сметка до рухването на пирамидата КТБ.



                    Тъй като действащата нормативна уредба не позволява да се пресекат опитите за неправомерно присвояване на имуществото с произход КТБ – за което публичните доклади на синдиците на КТБ алармираха многократно, очевидно е налице моментът за нова законодателна инициатива. В случая, изготвеният от нас законопроект ясно и конкретно заявява намерението ни, случаят КТБ да не бъде „заметен“. Напротив, ние искаме да бъде създадена законова рамка, която да се противопостави както на порочния пирамидален модел на функциониране на банката, реализиран от Цветан Василев и неговото обкръжение, така и на създадената след затварянето на банката престъпна организация за отклоняване на активите. Предвид, че методите за вторичния грабеж на активите, закупени с пари на КТБ, представляват фактически и правен прецедент – основно чрез фиктивни и многократни цесии, позволяващи формиране на „вземане“ в полза на новорегистрирани дружества с минимален капитал, които на свой ред предявяват това вземане към дружество с активи, с произход от КТБ, то адекватния законодателен отговор е крайно необходим. По същия начин стои въпросът и с неправомерно заличените обезпечения от страна на бившите квестори на КТБ, което позволи активи за стотици милиони лева да преминат в собственост на физически лица, кухи дружества и офшорни фирми, без срещу това да са постъпили пари в масата на несъстоятелността.



                    Наясно съм, че настоящата законодателна инициатива ще срещне съпротива от страна на лицата, стоящи зад ограбването на банката, както и от страна на медиите, даващи трибуна на тези лица, но тяхното говорене само би показало ясно на обществото, кой именно не желае да се позволи законодателно на синдиците на КТБ да свършат своята работа и Фондът за гарантиране на влоговете да бъде удовлетворен в максимална степен.



                    Дебатът при разглеждането на този законопроект в Народното събрание неминуемо ще разкрие кои български политици и народни представители искат да защитят националния интерес и кои са зависими от лицата, ограбили и продължаващи да ограбват КТБ и активите й. Както и кои от тях ще покажат реално своята принадлежност към порочния политико-олигархичен кръг, забогатял незаконно по време на прехода и бандитската приватизация, който кръг и към момента продължава да ощетява българската нация."

                    Коментар


                    • Импов, не се крий- да си жив и здрав и да се радваш дълго на могъщи компании и дивиденти..Наздраве и да близнеш от златцето и среброто за здраве..

                      Коментар


                      • Честит празник Императоре!

                        Коментар


                        • И аз харесвам Африка, но за малко престой...Има неповторим колорит и природа..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Нова ТВ -работодателят Васил Велев. Едно от тези неща е: „Ние сме страна, която има относително високи доходи и сме привлекателна страна за украинци, молдовци, арменци, беларуси.“
                            Правилно, другарю Велев. Ние, българите имаме относително високи доходи. Аз ще добавя още няколко хубави работи за България, защото народонаселението тъне в невежество и само мърмори.

                            По смъртност ние сме на 3-то място от 226 страни в света с 14,5 умиращи на 1000, но оставяме далеч след себе си рекордьора Лесото, който е с 15 умиращи. Майчината смъртност при раждане е 11 на 100 000, а в Южен Судан е 2054. Средната продължтелност на живота у нас е 74,5 години, а в Гвинея и Чад е 50 години. Безработица – 8,7%, а в Буркина Фасо е 77%. За Зимбабве да не говорим – 95%! Индексът на Джини, който мери неравенствата, у нас е 37, а в Лесото и Южна Африка – 62. Хайде да ги видя сега как ще мърморят!
                            За изписаните от теб данни не може да се каже , че са ми непознати ... с изключение на подчертаното...
                            Може да се окажат полезни за мен лично ...ще отида да ги видя на място що правят
                            Извън шегата - чувал съм, че природата е неповторима и е относително спокойно ...като за Африка де ...


                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                            Коментар


                            • Така е , когато изпаднеш да се сравняваш с последните и тези, които са най- зле..

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Нова ТВ -работодателят Васил Велев. Едно от тези неща е: „Ние сме страна, която има относително високи доходи и сме привлекателна страна за украинци, молдовци, арменци, беларуси.“
                                Правилно, другарю Велев. Ние, българите имаме относително високи доходи. Аз ще добавя още няколко хубави работи за България, защото народонаселението тъне в невежество и само мърмори.
                                Ключовата дума тук е "относително" ..... всичко е относително .... както е казал Айнщайн .... относително по-високи са ни доходите от изброените дътжаваи, но и оносително по-ниски от Полша, Унгария, Чехия, Румъния ... за белите държави няма да пиша ....
                                Life won't wait for you.

                                Коментар

                                Working...
                                X