If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ей, голяма тема, даже Тонката с лека злобичка ме е споменал Дай сега да пробвам по няколко точки (адептови):
- масата инвеститори на БФБ реално не се интересуват от нищо, освен да имат ръст по акцията. как, защо, има ли основа, причини и т.н. за този ръст, има ли вътрешни игрички и прочие - все тая, важното е, че са извадили по някой лев и толкова. Масата адепти и яхтсмени са в тази графа - разликата е, че яхтсемните бутат пазара в определена посока с вътрешни игрички, докато адептите го играят pigs got slaughtered, но на пазар, в който и магаретата летят, пада по някоя трохичка и за тях. Писах вече няколко пъти един стих на Ботев - актуален е, важно е само и единствено да си богат, другото е иреллевантно (веселото е, че масата от яхтсемните и адептите са умноркастави и уж го играят моралисти, ама иначе нямат проблеми да имат синки по коленцата, ако иде реч за някое левче/евро отгоре )
- очакваната ЕЗ не е панацея, а ще доведе само и единствено до ръст на задлъжнялостта, която, още по-парадоксално или не, ще бетонира онези,д ето уж умнокраставите щяха да чегъртат - БХ и Свинята спокойно могат да си изкарат 4-годишен мандат. те и с умнокраставите щяха да го изкарат, ама пуста алчност на Кики и кака Кокорка, та се наложи да ги сменят по-гладни и дашни като комунената на онзи шопар и слафчу тъпуту. Това го казвам, защото в народа (особено бедните) ще се налеят доста парици за следващитеи 5-10 години, преди неизбежния фалит - големият въпрос е дали и каква част от тях ще дойдат на БФБ (тук е много важно адептите да работят здраво и да се трудят по форумите тип бг-мама) . Ако дойдат, то ще заминат в акциите на яхтсмените, а особено едната от тях, с подчертано египетския оттенък, има постоянна нужда от нови адепти, за да се поддържа схемата. дано дойдат - ще видим, но инфлацията у нас е неизбежна, т.е. и акциите ще растат, сетерис парибус
- две акцийки сте подхвали - за шменти капели нямам какво повече да кажа - някои си мислят, че морето ще се подкваси с оглед на възможността за манипулации с минималния реално фрий флоут и постоянната инвестиция в търсене на нови адепти, други (като мен) считат, че това е просто един китайски реМбрандировач с нула иновация, нула добавена стойност и изключтелно лесно заменим, от който и да е китайски прозиводител. Мантрата, че видиш те били европейски производител, дето даже опаковките не си прави в Европа, ама иначе е местен, минава само пред адептите, а облакът им е - абе облак. Ма нищо, нека има адепти, нека расте, не е лошо, лошото ще е според астропрогнозата за деня, когато се падне тройнокритичен със Слънце в Уран, на триагонал с Венера
- колкото до Агрия - отново казвам, шарже ла фам, пардон, ла проЗ аграр - хора, дето са си повярвали, че 2021-22 ще се повтаря всяка година и земътъ веке не гъ произвеждат и сал ще расте, баце. Затова е от огромно значение да знаете #Кой е начело и тогава всеки сам да си преценЯ дали има смисъл. Е, понякога и пени стокът може да изригне, но в лонг търм вероятността да гръмне е огромна. Обаче, то аз така твърдях и за биткойна, пък той отлетя от някъде под 10 долара, когато спорихме с Форекс Мастъра, до 120 000 долара. та щом измама тип биткойнът може, що и астропрогнозите или аграрите да не могат? нека - сеЙрът накрая ще е уникален!
Уважавам те ,защото мислиш самостоятелно и бързо сменяш инвестициите си според обстоятелствата.
Е понякога според мен твърде бързо...,ама ти си знаеш и парите са си твои и аз също доста често прибързвам .
По въпроса за Агрия - мисля,че е по-добре да реагират навременно и да спрат или замразят дадена инвестиция,при която има промени в конюктурата,отколкото да продължават и да донесат загуби или пропуснати печалби на себе си и акционерите си.
Е идеята за пристанище ми харесваше ,но като знам колко нови пристани за зърно се появиха - вероятно са прави в този момент ,както и за олиото.
Винаги съм харесвал хората ,които мислят с главите си и умеят да вземат обосновани решения бързо.
За информицията - да проблем е че не винаги излиза навреме и имат служители ,които правят ":copy -paste " в отчетите.
Добре е че са питали на ОСА и Алонсо го сподели с нас.
Имам малко акции в Агрия.
Още началото на 2024 казах, че този завод е тъпа идея и го смятам за положително, че се отказват. Но въпросът е друг - защо в отчета пише, че ще вложат 10 милиона тази година и ще е готов през 2028?
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
Пиши в гугъл Агрия и олио и ще ти излезе на първо място гръмката статия в Капитал от началото на 2024 как има финансиране и завода ще е готов след 3г през 2027. Ако в отчетите твърдят, че имат планове за инвестиции за милиони през годината, а на ОСА пеят друга песен, това струва ли ти се нормално? Айде сега ми намери статия в нета, че завода се отлага
Здравей !
Уважавам те ,защото мислиш самостоятелно и бързо сменяш инвестициите си според обстоятелствата.
Е понякога според мен твърде бързо...,ама ти си знаеш и парите са си твои и аз също доста често прибързвам .
По въпроса за Агрия - мисля,че е по-добре да реагират навременно и да спрат или замразят дадена инвестиция,при която има промени в конюктурата,отколкото да продължават и да донесат загуби или пропуснати печалби на себе си и акционерите си.
Е идеята за пристанище ми харесваше ,но като знам колко нови пристани за зърно се появиха - вероятно са прави в този момент ,както и за олиото.
Винаги съм харесвал хората ,които мислят с главите си и умеят да вземат обосновани решения бързо.
За информицията - да проблем е че не винаги излиза навреме и имат служители ,които правят ":copy -paste " в отчетите.
Добре е че са питали на ОСА и Алонсо го сподели с нас.
Еврото идва: какво следва за БФБ с Мартин Георгиев
Странен подкаст водещия говори бързо като Валери Божинов нищо не му се разбира другия Мартин рекламира стоката, в която вече са влезнали бенчмарк- Сирма. Малко не грамотни Шели не е софтуерна компания и не е листната на 1 лев.
Black and white cat-foot, не съм от феновете на Агрия, но един бърз поглед в данните, които съм сейвал през годините за Агрия. Според информацията, която са публикували на сайта си през 2022 - са прогнозирали да инвестират в "Завод за олио Попово" 78.232млн лв до края на 2024г, през 2023 са прогнозира инвестиции в "Завод за олио Попово" 46.451млн лв до края на 2024г, в крайна сметка до края на 2024 са инвестирали по проекта 3.833млн лв според данните на сайта им. Има ли отлагане или не? И аз не мога да кажа, че следя компанията изкъсо!
Пиши в гугъл Агрия и олио и ще ти излезе на първо място гръмката статия в Капитал от началото на 2024 как има финансиране и завода ще е готов след 3г през 2027. Ако в отчетите твърдят, че имат планове за инвестиции за милиони през годината, а на ОСА пеят друга песен, това струва ли ти се нормално? Айде сега ми намери статия в нета, че завода се отлага
В отчета пише 10 милиона тази година, готов през 2028. На ОСА още миналата казали, че се отлага и за теб няма проблем? Да си видял в медиите или отчетите да се споменава замразяване на завода? Айде да не викаме на черното бяло
Black and white cat-foot, не съм от феновете на Агрия, но един бърз поглед в данните, които съм сейвал през годините за Агрия. Според информацията, която са публикували на сайта си през 2022 - са прогнозирали да инвестират в "Завод за олио Попово" 78.232млн лв до края на 2024г, през 2023 са прогнозира инвестиции в "Завод за олио Попово" 46.451млн лв до края на 2024г, в крайна сметка до края на 2024 са инвестирали по проекта 3.833млн лв според данните на сайта им. Има ли отлагане или не? И аз не мога да кажа, че следя компанията изкъсо!
и къде точно е лъжата? Това, че не се отлага, а ще се инвестират 5000 евро още тази година?
+ това е нещо планирано, което може да се промени във времето.(не бих го нарекъл лъжа при положение, че е за бъдещето)
В отчета пише 10 милиона тази година, готов през 2028. На ОСА още миналата казали, че се отлага и за теб няма проблем? Да си видял в медиите или отчетите да се споменава замразяване на завода? Айде да не викаме на черното бяло
в междинния доклад за Q1 се чете следното:
Инвестиция в завод за преработка на маслодайни култури за производство на сурово олио и фуражи с обслужващи силози за съхранение и резервоари за съхранение на масло, находящ се на територията на складова база Кристера ЕАД гр.Попово. Планираното осъществяване на инвестиционния проект е в рамките на 2024-2028 година. По предварителни данни общата му стойност възлиза на около 50 млн. евро, като за 2025 година е планирано разходване на средства за инвестицията в размер на около 5 000 хил. евро."
алонсо:
На ОСА се говори така, сякаш на всички им е ясно какво става в компанията а на практика се оказва, че само на някой варненци ни е ясно. Вече казах за многото критики по тази тема и всяка година едно и също. Това че завода и пристанището се отлагат го говорихме още не на това, а на миналото ОСА -24-та.
и къде точно е лъжата? Това, че не се отлага, а ще се инвестират 5000 евро още тази година?
+ това е нещо планирано, което може да се промени във времето.(не бих го нарекъл лъжа при положение, че е за бъдещето)
говориш глупости! Чел ли си въобще отчетите? В кой отчет лъже?
в междинния доклад за Q1 се чете следното:
Инвестиция в завод за преработка на маслодайни култури за производство на сурово олио и фуражи с обслужващи силози за съхранение и резервоари за съхранение на масло, находящ се на територията на складова база Кристера ЕАД гр.Попово. Планираното осъществяване на инвестиционния проект е в рамките на 2024-2028 година. По предварителни данни общата му стойност възлиза на около 50 млн. евро, като за 2025 година е планирано разходване на средства за инвестицията в размер на около 5 000 хил. евро."
алонсо:
На ОСА се говори така, сякаш на всички им е ясно какво става в компанията а на практика се оказва, че само на някой варненци ни е ясно. Вече казах за многото критики по тази тема и всяка година едно и също. Това че завода и пристанището се отлагат го говорихме още не на това, а на миналото ОСА -24-та.
Не само това, пандата накара мишките да кажат ясно че Агрия лъже в отчетите за завода за олио. Това син чип да дава невярна информация за завод за 2/3 от капитализацията щеше да е мега скандал ала Wirecard в някоя нормална страна, ама тука никой не му пука, нито КФН нито журналята
говориш глупости! Чел ли си въобще отчетите? В кой отчет лъже?
Напиши коментар: