IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение
    Банкова тайна и сега няма- по изкане на шефа на НАП (провомощие което той, от своя страна, може да делегира на когото си поиска) банките са длъжни да дават информация за депозитите на физическите лица.
    имена не дават само пари превеждат.

Коментар

• Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение
      Банкова тайна и сега няма- по изкане на шефа на НАП (провомощие което той, от своя страна, може да делегира на когото си поиска) банките са длъжни да дават информация за депозитите на физическите лица.
      абе не е чак толкова елементарно, ще ме прощаваш...а и всички които са против промяна в законодателството по повод специално на КТБ трябва да се против и разкриване на банковата тайна

Коментар

• Банкова тайна и сега няма- по изкане на шефа на НАП (провомощие което той, от своя страна, може да делегира на когото си поиска) банките са длъжни да дават информация за депозитите на физическите лица.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
          Браво draifuss !
          По добре не може да се напише и благодаря за труда да споделиш мнението си с нас !
          Поздрави
          Муравей Радев: Държавата трябва да участва в спасяването на КТБ

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Хахаха, бързо ги реши нещата, ако беше толкова лесно...

Аз лично не одобрявам поставянето на едни вложители в различен статут спрямо други и падането на банковата тайна спрямо тях - какво излиза сложил си си парите в КТБ и те са над гарантираните - изтеглил си късата клечка, хем гориш, хем пада банковата тайна....сложил си ги в друга банка и са над гарантираните - хем си си добре, хем има тайна...ами като ще пада тайната за негарантираните, да пада за всички във всяка една банка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
              Ами добре - внасям данъци, колко - 10, 20 % на 50млн.....това е едно, но да загубя всичките 50млн. - да ме прощаваш!
              Хахаха, бързо ги реши нещата, ако беше толкова лесно...

Коментар

Ами добре - внасям данъци, колко - 10, 20 % на 50млн.....това е едно, но да загубя всичките 50млн. - да ме прощаваш!
                Това за което пишеш е възможно ако приемат закон за амнистия.
                Такъв към момента все още няма доколкото ми е известно.

Поздрави!
                NO SIGNATURE FOUND

Коментар

Тук въпроса е дали ще докажат престъпление.....а както знаем, ако не го докажат - ТО НЕ СЪЩЕСТВУВА. Презумциятта е НЕВИНЕН до доказване на противното.
                  Е то е ясно. Ако не можеш да им докажеш произхода - най - малкото е да не си си платил данъците, което си е престъпление.

Поздрави!
                  NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Айде бе? Най-малкото е извършено престъпление срещу данъчната система и в най-добрия случай отнасяш глоба + внасяш данъците.Повярвай ми, разликата между 2 и 50 милиона едва ли е от закуски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
                      Всички пари с недоказан произход са придобити
                      в следствие на НЯКАКВО престъпление. Работа на следствието,
                      прокуратурата и съда е да кажат какво точно е престъплението.

Поздрави!
                      Тук въпроса е дали ще докажат престъпление.....а както знаем, ако не го докажат - ТО НЕ СЪЩЕСТВУВА. Презумциятта е НЕВИНЕН до доказване на противното.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                        И си прав и не си. Че са жертви на един и същи заговор е вярно, но разликата е, че едните са гарантирани, другите - не
                        Гарантираните могат да изискват НЕЗАБАВНО от държавата да им даде парите и не ги е грижа кой окрал, кой излъгал и т.н. Те прехвърлят тази задача на ФГВ и държавата.
                        Негарантираните вече следва да натискат държава, съд, прокуратура да си свършат работата и да намерят парите.
                        Един вид, ако ми откраднат колата, която е застрахована, отивам при застрахователя, вземам си парите и ми дреме. Застрахователя да се оправя и да я търси.
                        Ако обаче не е застрахована, това не значи че е добре дето са я откраднали, ама следва аз да си гоня полицията да я търси и ... ако я намери намери
                        И си прав и не си....и то най вече в последния пример.....Ако ти откраднат колата полицаите, които не само че са призвани да я пазят, ами и е недопустимо те самите да са крадци, какво правим!?

Коментар

Разбира се.....да имаш недоказани пари е едно, а да имаш "мръсни пари" е съвсем друго. Мръсните пари са в резултат на престъпление, а недоказаните са с неясен произход, но не е задължително да са в следствие на престъпление....а дари и да са в следствие на престъпление то същото трябва да е доказано по надлежния ред....
                          Всички пари с недоказан произход са придобити
                          в следствие на НЯКАКВО престъпление. Работа на следствието,
                          прокуратурата и съда е да кажат какво точно е престъплението.

Поздрави!
                          NO SIGNATURE FOUND

Коментар

Разбира се.....да имаш недоказани пари е едно, а да имаш "мръсни пари" е съвсем друго. Мръсните пари са в резултат на престъпление, а недоказаните са с неясен произход, но не е задължително да са в следствие на престъпление....а дари и да са в следствие на престъпление то същото трябва да е доказано по надлежния ред....
                            Айде бе? Най-малкото е извършено престъпление срещу данъчната система и в най-добрия случай отнасяш глоба + внасяш данъците.Повярвай ми, разликата между 2 и 50 милиона едва ли е от закуски.

Коментар

Объркал си понятията.
                              Какво значи "недоказани или с неясен произход пари"? Ами най-вероятно, че не си платил данък върху тези доходи. Само по себе си, това е престъпление!
                              Или за теб "мръсни" са само тези пари, които си получил по поръчка за убийство?

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                                Абе Андрей, нема нема па плеснеш някоя глупост. Какво бе пиле шарено ще направиш през тези 25 години ако не си овца? Хайде де, направи нещо, тъй като предполагам че не се слагаш в елементарните безхаберни овце!
                                Знаеш ли каква е разликата между случая КТБ и Банко Еспирито Санто?
                                Разликата е че в нашето общество на безхаберни елементарни овце, вече 4 месеца тече дебат дали да се плати, на кого да се плати, кой какво окрал и т.н. а в Португалия просто за 2 дена парламента гласува овцете да платят, платиха и случая се забрави.
                                Той Искров го беше приготвил и тука този сценарий ама не мина през парламента
                                А сега сам си отговори къде са овцете и така нататък.
                                Свободата, драги ми е трудно и скъпо нещо и именно това е продукта от нея, има дебат, шуми се, един иска, друг не иска.. къде по-лесно и безпроблемно беше да се плати веднага и кой от къде е, но сметката все е при овцете
                                На въпроса какво бихме могли и какво е трябвало да направим мога да ти отговоря в рамките на минимум 10 страници и то, ако не се разпростирам, но това не е тема на настоящия разговор.
                                Слагам се в овцете, но не в най-смотаните и елементарните, т.к. винаги съм имал гражданско мнение, правил съм всичко възможно да защитавам правата си по законов път,присъствал съм и съм участвал в множество протести организирани от гражданското общество,имам висок образователен ценз и т.н.
                                Португалия ми даваш за пример?Тя ли е пример за подражание? По-скоро бих се ориентирал към Германия,Франция,Великобритания и др.
                                Случаят с Банко Еспирито Санто не е аналогичен с КТБ, въпреки привидните прилики на първо четене...

Коментар

Working...
                                X