If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз не разбирам защо плюете срещу КТБ и твърдите, че там имало кражби? Ами нека преди това покажем как е в другите банки и да сравним съответните показатели и практики с тези в КТБ. Наистина ли смятате, че в другите банки големите кредити са към по-малко свързани фирми?
Никоя банка няма да даде голям кредит на фирма която не контролира! Ето защо малко преди да даде кредита поема контрола и затова излиза че фирмите са свързани!
Нали вчера каза, че спираш да пишеш в темата? Само за вчера ли говореше ?
Аз не разбирам защо плюете срещу КТБ и твърдите, че там имало кражби? Ами нека преди това покажем как е в другите банки и да сравним съответните показатели и практики с тези в КТБ. Наистина ли смятате, че в другите банки големите кредити са към по-малко свързани фирми?
с резерви съм към Мастъра, ама тук съм съгласен......интересно ми е, ако същия одит се направи и на други банки, със същото задание, какви ли интересни резултати ще излезнат!?
Изобщо не мога да се съглася с тези аргументи . Това ако се направи какви са ни гаранциите,че ще е последно ? Не нямаме,веднага ще се намерят още "хитрци" с този номер и пак ли ще ни излезе по евтино ?
Ами с твоите аргументи ще ти отговоря..... какви ще са ни гаранциите, че като се фалира тази банка няма да се намерят още "хитреци" да искат да "клатят" и други банки.....а тогава ще сме и със свалени гащи "изпразнен фонд"
Мастъре,не влизай с бутонките,че точно този въпрос не е за задаване
Никоя банка няма да даде голям кредит на фирма която не контролира! Ето защо малко преди да даде кредита поема контрола и затова излиза че фирмите са свързани!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Е тук вече дали да се спасява или не с публични средства мога да имам и своето аргументирано мнение, а то е че спасяването /ЧРЕЗ ОДЪРЖАВЯВАНЕ/ ще ни излезе доста по евтино от фалита, включително и за публичните финанси.....не че е нещо добро, но определено е по-малкото зло....
Изобщо не мога да се съглася с тези аргументи . Това ако се направи какви са ни гаранциите,че ще е последно ? Не нямаме,веднага ще се намерят още "хитрци" с този номер и пак ли ще ни излезе по евтино ?
Отново не разбираш,никой не злобее,на никой разумен човек не му харесва това което се случи и се случва.И да,не искам с бюджетни средства да се плаща за престъпленията в една банка / колко пари имам си е моя работа/,дори напротив обществото тррябва да получи смислении обяснения как се е случило това.отделно е нужно да има разследване и съответните съдебни процеси.Това разбира се може и да не се случи,защото както каза Анди ги търпим 25 години,но не означава,че не трябва да го поискаме !
Е тук вече дали да се спасява или не с публични средства мога да имам и своето аргументирано мнение, а то е че спасяването /ЧРЕЗ ОДЪРЖАВЯВАНЕ/ ще ни излезе доста по евтино от фалита, включително и за публичните финанси.....не че е нещо добро, но определено е по-малкото зло....а пък спасяването по никакъв начин не пречи да се извършва и паралелно с това, за което пишеш - разследване, осветляване и тнт...
Целото протакане и шикалкавене се дължи до голяма степен и на факта,че се търси вариант,при който отговорността за всемане на решение за фалит да се размие между възможно най голям брой хора и институции.
Разбираемо е.
По същия начин бихме постъпили повечето,да не кажа и всички пишещи тук.
Не е лесно с един подпис да вземеш милиончетата на някой,ако лесно можеш да бъдеш инициализиран като единственото оторизирано да направи това нещо лице.
Да вземеш най милото на могъщ човек - и то да го направиш афиширано,се искат топки
Затова се търси решение,ощетените от фалита да се бият единственно с вятърни мелници.
Стане ли дума да се губят пари - тогава вече няма принципи,възпитание,толерантност,култура,обноски.Т огава понятие като чест и благоразумие спират да същестуват.Брат брата убива,любовница се гони,майка и баща в приют се пращат...
Тогава перде пада !
Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !
Прави сте.....признавам!
просто леко ме подразни слагането под общия знаменател и злобеенето от някой хора тук, включително и популизма който цари в изказвания от типа "не искам с моите пари да се спасяват чуждите пари"...и то ги говорят тия, които най-малко пари имат
Отново не разбираш,никой не злобее,на никой разумен човек не му харесва това което се случи и се случва.И да,не искам с бюджетни средства да се плаща за престъпленията в една банка / колко пари имам си е моя работа/,дори напротив обществото тррябва да получи смислении обяснения как се е случило това.отделно е нужно да има разследване и съответните съдебни процеси.Това разбира се може и да не се случи,защото както каза Анди ги търпим 25 години,но не означава,че не трябва да го поискаме !
"Това е проект, писан на коляно", коментира адвокат Волева. По думите й проектозаконът е несъвършен и няма да доведе до публичност, тъй като предвижда единствено обявяване на имената на вложителите, но не и на сумите на влоговете им. Така всеки може да се оправдае, че има малка сума в банката. Тя допълни, че ако се говори за привилегировани вложители, те са изтеглили спестяванията още преди квестурата, така че няма как да се разбере кои са били.
"Законопроектът не предвижда разкриване на банковата тайна за български дружества, които са действали като пощенски кутии при разпределяне на паричните потоци от КТБ и вече отдавна са прехвърлени на някой човек от малцинствата. Така връзката на политическите проекти, корупционните схеми, медийните империи и т.н. с парите на вложителите в КТБ се прекъсва до тези кухи дружества - пощенски кутии, и нищо няма да види бял свят", написа в профила си във "Фейсбук" депутатът от РБ и адвокат Петър Славов.
Е аз никъде не виждам това да е казано.Всички визираме тези, които не могат да си докажат парите, а не Вежди, който си ги е декларирал надлежно и им е платил данъци.
Прави сте.....признавам!
просто леко ме подразни слагането под общия знаменател и злобеенето от някой хора тук, включително и популизма който цари в изказвания от типа "не искам с моите пари да се спасяват чуждите пари"...и то ги говорят тия, които най-малко пари имат
Ами те да се спасяват.....но пък да се говори, че всички /и то най-вече негарантираните/ у КТБто са маскари....не е редно!
Е аз никъде не виждам това да е казано.Всички визираме тези, които не могат да си докажат парите, а не Вежди, който си ги е декларирал надлежно и им е платил данъци.
НЕ ! Ти се опитваш да ни убедиш,че неплащането на данъци не е престъпление ! И точно това Заклеймявам . Не са жертви такива,престъпници са и друга дума няма ! Пресъпници прецакали престъпници,а данъкоплатците плащат Вземи се усети какви ги пишеш,че за смях стана !
Коментар