If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Никой не знае какво пише в предложението, ако се вярва на Близнашки е около 1млрд. евро....
Ако се дават такива пари,дайте да помислим колко струват реално активите и защо някой ще дава луди пари,ако няма да изкара поне двойно?Дали са по-глупави тези хора от наште тарикат?
От друга страна,ако това стане държавата ще мине "тънко" с едни пари,като за онази "другата" банка.
За повечето фирми не знаех,че дефакто са притежание на банката.Ами че то има активи за поне двойно повече от дупката която "описват". Не ми е чудно,защото само единици не се досетиха,че това е пладнешки грабеж.Докато си траем така ще е винаги.Няма кой да поведе тоя изстрадал народ и тва е,ама то и да има ще го предадем.Първия коментар под статията е задължителен за изпълнение!А и във всеки областен град трябва да има поне по един затвор за мин.5000 души,за да съберем цялата крадлива паплач.Поне ще изградят инфраструктурата и то гратис
Да разберат цената на парите тия боклуци и да си знаят следващите какво ги чака,ако не влизат в час!
И така....от 3-те цели на упражнението са изпълнени две:
1.Мустака е елиминиран от бамката.
2.Повечето кредити са оправени с цесия на негарантираните депозити/минимум на 50%/
3.Не можаха да си "купят" апетитните активи....засега
И кое пък от ЕЗ ще е добре за обществото на сегашния ни хал, че една пенсия от 150 лева ще стане 75 евро ли ? иди виж гръцките пенсионери как броят центовете. И кои са ползите ?
ЕЦБ ще стои зад банките ни.. и още 5-6 нещица, от които имаме полза.
Стандарт. „В момента в България има инвеститор, той обикаля няколко пъти БНБ, Министерство на финансите и други институции и е заявил намерение да инвестира 1 млрд. евро в българската банкова система, в случая в КТБ. Време за този инвеститор няма". Това заяви на брифинг в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ.
„Ние искаме да дадем време на този, който иска да налее пари в нашата банкова система – да не го изгоним. Да дадем време и шанс, ако неговите намерения са сигурни и правилни и ако те се реализират естествено с активното съдействие, по друг начин няма как да се реализира, да спасим банката. Да спасим вложителите в тази банка, не гарантираните – да спасим предприятията, които са в тази банка, да спасим работниците, които са в тези предприятия", допълни Стоянова.
Освен това Стоянова обясни, че утре, когато в пленарна зала ще се разглежда доклада на БНБ, ще задължат БНБ в тридневен срок, три календарни дни, да представи пред бюджетна комисия и парламента разчети, подкрепени с финансови обосновки за макроикономическия ефект и бюджета на държавата.
„През 4-5 месечната квестура от БНБ, БНБ отказва да изпълни текст в настоящия закон, който я задължава да изготви план за контролирано преструктуриране на всяка лицензирана банка в България, който може да бъде приложен, ако банката изпадне във финансови затруднения. Затова ние вчера решихме, че след като БНБ пет месеца не изпълнява закона, следва да променим закона така, че да я задължим категорично да го изпълни", обясни Стоянова.
По думите й, Управителния съвет на БНБ е в противоречие на закона е дал указание на квесторите да осчетоводят данните по доклада на одиторските компании, който показва отрицателен капитал в размер на 4,2 млрд. лв.
Копирано от standartnews.com
пс.
освен това одържавяване няма ка да стане без преминаване на 3% дефицит - което директно отлага ЕЗ за всички ни... и това ли е "най-добре за обществото"?? след като на практика сме вече там - но без ползите, и то баш за такива случаи
И кое пък от ЕЗ ще е добре за обществото на сегашния ни хал, че една пенсия от 150 лева ще стане 75 евро ли ? иди виж гръцките пенсионери как броят центовете. И кои са ползите ?
всеки има право на мнение, да
разликата е че ти искаш да ми бъркаш в джоба с твоето мнение - след като ВЕЧЕ си ми бръкнал през ФГДВ за да ти гарантираме 100 х - за което има съгласие и консенсус и е закона които следва да се спази
а аз със своето мнение не ти бъркам в джоба, нито съм поискал да ми поемаш загубите от борсата (каквито имам, включително и от действията на държавните регулаторни органи)
освен това си позволяваш да говориш от името на обществото - при явен конфликт на интереси
точно обратното - всеки ще има нагледен пример за капиталистическия принцип "ПО ВИСОКА ДОХОДНОСТ - ПО ВИСОК РИСК"
иначе след десетина години ще се появи друг "финансист" с друга схема за 9-10 % сигурна доходност и такива като теб, а и други пак ще се набият там - щото е имало кой да ги спасява предния път
пс.
освен това одържавяване няма ка да стане без преминаване на 3% дефицит - което директно отлага ЕЗ за всички ни... и това ли е "най-добре за обществото"?? след като на практика сме вече там - но без ползите, и то баш за такива случаи
Добре бе пич, малко по спокойно....не бъди чак такъв популист.
А за бъркането в джоба, моля те да ни си мерим в чий джоб държавата е бъркала по-дълбоко в моя или твоя.....бас ловя, че ще загубиш.....сума ти данъци съм платил, които са отишли за незнам чие си спасение - на цигани, на болници, на училища, НОИ, НЗОК, безработни и тнт.....не се възпалявай чак толкова......пък и нищо не се знае, може да се окаже, че при оздравяване по-малко ще ти бръкнат в джоба, отколкото при фалит....
.както вече казах, твое мнение си е да искаш фалит, а мое да искам одържавяване....и двете мнения са еднакво субективни, с тази разлика, че твоето съвпада с мнението на много повече хора, което в никакъв случай не го прави с по-голяма тежест от моето....пък и да имам депозит, теб това кво те засяга!?
всеки има право на мнение, да
разликата е че ти искаш да ми бъркаш в джоба с твоето мнение - след като ВЕЧЕ си ми бръкнал през ФГДВ за да ти гарантираме 100 х - за което има съгласие и консенсус и е закона които следва да се спази
а аз със своето мнение не ти бъркам в джоба, нито съм поискал да ми поемаш загубите от борсата (каквито имам, включително и от действията на държавните регулаторни органи)
освен това си позволяваш да говориш от името на обществото - при явен конфликт на интереси
проблема е, че след фалита всеки един ще е застрашен, защото го няма ДОВЕРИЕТО в държавата и институциите,
точно обратното - всеки ще има нагледен пример за капиталистическия принцип "ПО ВИСОКА ДОХОДНОСТ - ПО ВИСОК РИСК"
иначе след десетина години ще се появи друг "финансист" с друга схема за 9-10 % сигурна доходност и такива като теб, а и други пак ще се набият там - щото е имало кой да ги спасява предния път
пс.
Коментар