IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Ма това не било одитен доклад а някаква поръчка на синдиците.На самия парцал пишело че не е одит и не може да се ползва за счетоводни цели както и да служи като документ на базата на който може да се вземе решение.На всички е ясно че Искров е нагъл бездарник който иска друг да му решава проблемите.Според мен няма да фалират КТБ поне такова усещане имам това ми говори вътрешния глас.
    През далечната 97/98-ма ми откраднаха колата. Лада 7-ца на 10год и 4хил.лева, същинска осичка, особено с яките калници на задните колела. Аз я смятах за открадната, но юридически се оказа малко по-сложно. Имало хипотеза и няКой да я е взел назаем, а дори било възможно няКой просто да я е преместил на друго място защото му пречи. На първо време не беше важно, защото дори не беше ясно Кой.
    Мина се време и един ден една позната мутра ми спомена, че май е видял колата ми. Бил я видял в гараж някакъв и срещу половината от цената й беше склонен да ми помогне да си я върна. След това всико свърши бързо. За нула време след колата загубих и 2-те хил, а познатият и онези от гаража никога не ги видях повече.
    Аз тогава бях в 20-те наивен хлапак, а и опитът на поколенията преди мен нямаше с какво да помогне, та затова не вярвам сега цяла държава да се върже на този стар, стар номер. И да излезе от джобовете си освен с цяла банка, а и с нови 2,3 млрд. лева. Но дори и внимателно да сключи честна сделка с епичните, тяхната част от сделката не е ли тя колата, дето беше наша и ни я откраднаха. Или те са я намерили някъде изоставена и веч си е тяхна?
    И още нещо по новия одит (неодит) мнозина смятате, че новата оценка на активите в размер на 2% от старата означава грубо и нечестно подценяване. А ако обезпеченията ги няма?. Впрочем да допуснем, че обезпеченията са в банката и трябва да се приеме планът на Епик за спасяване, в което те участват с активи на Бромак. Как става едно и също обезпечение да е в банката и едновременно да е част от дела на Епик с който че участва в спасяването?

Коментар

• Ама и вие сте се хванали като кърлеж за дупе - има стойност /няма стойност тоя доклад.
      Господа - нали по стара методика е 4,7 а по усъвременена 4,3 числото.
      То е важно.Останалото е проформа и синекурна подробност..
      Както и да е - мисля че едрите вложители колкото и да се напъват няма да надвият.
      Защото и в двата случая могат да платят по малко от едрите кредитополучатели.
      Последните нали не мислите че позволят някой да им развали толкова грижливо и дълго подготвяното тържество..
      Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
        Искров на чело на БНБ е като Пеевски на чело на ДАНС.
        Незнам как хората спят спокойно.
        http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%...80%D0%BE%D0%B2

След два неуспешни атентата върху живота му през 2014г., депозира оставката си като управител на БНБ. Прокуратурата повдига обвинение във връзка с аферата КТБ, и дестабилизация на Българската банкова система и Валутния борд. Адвокатския съюз е на мнение ,че присъдата ще бъде справедлива с лишаване от дългогодишна свобода без право на обжалване! [източник?]

Коментар

Ма това не било одитен доклад а някаква поръчка на синдиците.На самия парцал пишело че не е одит и не може да се ползва за счетоводни цели както и да служи като документ на базата на който може да се вземе решение.На всички е ясно че Искров е нагъл бездарник който иска друг да му решава проблемите.Според мен няма да фалират КТБ поне такова усещане имам това ми говори вътрешния глас.
          Искров на чело на БНБ е като Пеевски на чело на ДАНС.
          Незнам как хората спят спокойно.

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
            Действието/ бездействието на Иван Искров по казуса КТБ не ме учудва въобще, но съм изумен от начина по който се взимат важни решения в народното събрание.

Сашо Диков днес в предаването Дикoff отдели сериозно време на казуса КТБ.​ Емилия Миланова, а и други експерти поставят под съмнение стойността на т.нар. одитен доклад. Смятам, че БНБ няма основание да отнеме лиценза на КТБ на база въпросния доклад.

Доколкото разбрах оказвали натиск на KPMG да се откажат от последния си доклад, което незнам как може да се случи по законен начин.

Коментар

Чудя се дали наистина Бойко е толкова прост и елементарен или играе някаква игра.Според мен ръководството на БНБ цялото трябва с маршова стъпка да се запъти към Централния затвор.Ба си наглеците и как само ехидно се хилят пред камерите.Затвор минимум по 15 години.Тези хора освен че са тъпи и некадърни са и нагли
              Действието/ бездействието на Иван Искров по казуса КТБ не ме учудва въобще, но съм изумен от начина по който се взимат важни решения в народното събрание.

Сашо Диков днес в предаването Дикoff отдели сериозно време на казуса КТБ.​ Емилия Миланова, а и други експерти поставят под съмнение стойността на т.нар. одитен доклад. Смятам, че БНБ няма основание да отнеме лиценза на КТБ на база въпросния доклад.

Доколкото разбрах оказвали натиск на KPMG да се откажат от последния си доклад, което незнам как може да се случи по законен начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Експерти: Данните за КТБ нямат стойност на одитен доклад

Тези или почват да влизат в час или четат Инвестора, в частност моя милост
                Или пък преповтарят изпълнителните директори на КТБ. Просто хипотеза

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Експерти: Данните за КТБ нямат стойност на одитен доклад

Чудя се дали наистина Бойко е толкова прост и елементарен или играе някаква игра.Според мен ръководството на БНБ цялото трябва с маршова стъпка да се запъти към Централния затвор.Ба си наглеците и как само ехидно се хилят пред камерите.Затвор минимум по 15 години.Тези хора освен че са тъпи и некадърни са и нагли

Коментар

• Експерти: Данните за КТБ нямат стойност на одитен доклад

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                      Февруарската сметка е ясна: 6м наздзор + месец и половина подготовка за изплащане + коледно-новогодишни почивки, ей ти го средата на февруари... Последните събития в парламента обаче ме навеждат на мисълта, че може да има развръзка до края на годината. Щат не щат, сроковете ги притискат и вече е трудно да се оправдае удължаване на надзора с още месец. Пък и уж вече тръгнаха в тази посока - "дупката", отхвърлената идея за оздравяване при отрицателен капитал, планираната промяна в ЗГВБ... От друга страна, наглостта е безгранична и варианта с новото отлагане също не е за отхвърляне. Повод винаги може да се намери, липса на ново правителство например.
                      +++ Според закона имат нужда и от техническо време и изчакване за емисията ДЦК с които да дофинансират фонда за гарантиране на влоговете за запълване на недостига и то след като обявят, че ще има такава емисия. Ако лятото бяха обявили банката във фалит (но вложителите не искаха това) и бяха започнали плащания, а есента остатъка, всичко щеше да е приключило. За остатъка от банката да се търси купувач (това, че е фалирала не пречи - тя и сега е така) а за гарантираните каквото остане, останки от активи, 10-20 г. облигации или акции в банката. Вероятно ако се действаше не-емоционално и разумно, банката щеше да има шанс и да оцелее, макар не в тия размери. Колкото повече отлагаха, толкова по-зле стана.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от carbon Разгледай мнение
                        Ееее,с теб не може да се мери човек!
                        Ти ли беше този,дето плямпаше как: Еееееей сега, след 10 дни, КТБ отваря и всичко е мед и масло

За останалото..
                        Ще видим!
                        Да аз бях,понеже съм оптимист и най-вече реалист.Няма за какво да се притеснявам след като размера на депозита ми е гарантиран от държавата,а и от ЕС.След като не спазиха обещанието да отворят след 1 месец се настроих за плащане в началото на другата година...най-късно февруари,а току виж сме ги взели преди нова година и тогава шепата злобарчета,които пишете глупости по цял ден(с цел избиване на комплекси) може да останете и без ноктиВие се притеснявате повече от вложителите,обаче при Вас темата е "как никой да не вземе пари",поне ние като нямаме всички да нямат.Познах ли?Няма нужда да ми отговаряш,ясни сте ми до болка
                        Иначе ти пожелавам един ден и ти да имаш за какво да се притесняваш на такива тематики,Лек ден г-н чичко Паричко
                        Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
                          http://www.blitz.bg/news/article/300228
                          На заседанието на Народното събрание 31.10.2014 г. Иван Искров излъга за условията на предварителната оферта на консорциума, съставен от Оманския държавен резервен фонд, Виенския фонд ЕПИК и Джемкорп Кепитъл. Измамени бяха не само парламентарните групи на ГЕРБ, Патриотичния фронт и АБВ, които в предизборните си програми бяха предвидили възможността за оздравяване на КТБ и ТБВ, измамени бяха цялото българско общество и най-вече тези над 500 хиляди граждани плюс семействата им , чиито очаквания, надежди и в много случаи живот зависят от решението на този криминален казус.
                          Шеф в КТБ: Искров излъга за офертата на оманския фонд

Управителят на БНБ Иван Искров излъга при представянето пред парламента на офертата за оздравяване на КТБ от фонда ЕПИК, резервният държавен фонд на Оман и дружеството "Джемкорп", каза днес в предаването "Събуди се" на "Нова телевизия" единият от изпълнителните директори на банката, Илиан Зафиров. Заедно с тримата свои колеги на същата позиция той е с повдигнато обвинение за безстопанственост.

Според Зафиров не отговарят на истината твърденията, че оздравяването ще става с активи на свързаната с Цветан Василев фирма "Бромак". "Създава се едно смесено дружество, 50% ЕПИК и 50% държавата, в което и двете страни участват с парични средства, а не с активи. Има един текст, който е препъникамъкът. Той беше преведен некомпетентно, може би някой се беше загубил в превода, който казва, че ще се създаде дружество с инвестиционна цел и с обезпечение от активи на "Бромак" ще се наберат средства, който да служат изцяло или частично", каза Зафиров, но прекъснат от водещата, не успя да обясни за какво ще служат те.

Единият от изпълнителните директори на КТБ каза още, че оценката на финансовото състояние на банката от одиторите не е направена съгласно европейските стандарти, а по нова методика, която за останалите финансови институции ще е в сила от 2015 години. Зафиров подозира, че цялата атака е заради желание да се придобият евтино активите на банката

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                            Още един блестящ финансов аналаизатор...
                            Ееее,с теб не може да се мери човек!
                            Ти ли беше този,дето плямпаше как: Еееееей сега, след 10 дни, КТБ отваря и всичко е мед и масло

За останалото..
                            Ще видим!
                            Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Не мисля, че ще ги бавят още много. Когато банката гръмна, с един от вложителите бяхме смятали колко време ще могат да отлагат. Тъй като бе запознат по-добре от мен с някои процедури, по негови сметки парите ще се наложи да ги извадят около февруари-март 2015 г. Дали ще стане така, ще видим.
                              ПС: Той смяташе, че ще поведат вложителите за носа за да им приспиват внимание докато ги мотат, за съжаление така и стана.
                              Февруарската сметка е ясна: 6м наздзор + месец и половина подготовка за изплащане + коледно-новогодишни почивки, ей ти го средата на февруари...
                              Последните събития в парламента обаче ме навеждат на мисълта, че може да има развръзка до края на годината. Щат не щат, сроковете ги притискат и вече е трудно да се оправдае удължаване на надзора с още месец. Пък и уж вече тръгнаха в тази посока - "дупката", отхвърлената идея за оздравяване при отрицателен капитал, планираната промяна в ЗГВБ... От друга страна, наглостта е безгранична и варианта с новото отлагане също не е за отхвърляне. Повод винаги може да се намери, липса на ново правителство например.

Коментар

• Първоначално изпратено от carbon
                                ДО "инвестиращите" в айдук каси.... опс... банки
                                От началото на 2015г - всичко, каквото е депозит, във всичко, каквото е банка,от целия еврейски... опс... европейски съюз.... ще бъдат конфискувани от 10% нагоре!
                                Патриотичен данък са го кръстили!
                                От началото на 2016г. Всички суми над 100 000 евро ще бъдат "заменени" с облигации!
                                Това не са конспирации. Който не вярва - ще поживее ще го види!
                                Та да си знаете...
                                Още един блестящ финансов аналаизатор...Бравос!
                                Само да вметна,че другите ЕВРОПЕЙСКИ граждани(нас само ни водят такива,но разбира се не сме) няма да пишат,а ще действат.Това е разликата между нас и останалите,там ще има революции и накрая правителствата ще клекнат под натиска.Никой няма да се остави да бъде обран,за разлика от българина.И тук клякат,когато народа скочи...пресен е примера с оставката на ББ.
                                Жалкото,е че не сме единни,а утре ще страдат други и пак ще седим и блеем...меее,беее...турците са ни кръстили още преди 500-600г.-стадо!
                                Накъдето го поведеш натам ходи без да задава въпроси.А крадците по високите етажи доволно потриват ръце,понеже знаят че делата им ще бъдат продължени без особени проблеми и в далечно бъдеще,докато един ден....Еееех
                                Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Working...
                                X