If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За тези, представляващи депозанти в КТБ - освен пълномощното, чийто груб образец ще качат днес или в понеделник от Фонда, трябва да се попълни и декларация (както и от всички други) за несвързаност с банката. Тя обаче също като пълномощното трябва да е нотариално заверена.
Колеги, това са декларациите, които трябва да носим + лична карта.
Разбирам Ви напълно в това, което казвате. Но все пак не е лошо да излезем
от сферата на заинтересованите малки или големи вложители в банката.
Имаме един финансов казус. Независимо от причините, поради които той е възникнал, съществува нормативна уредба и институции, които следва да го решат.
Когато се ПЕРЕ през просото, това е отвратителен сигнал за всички. И който по- добре си е опекъл нещата - нека той да излезе напред. Да ама не. У нас навсякъде цари безхаберие, безпринципност, липса на морал, шуробаджанащина и т.н. Всичко това води до състоянието, в което се намираме сега. Воюват някакво си олигархични кръгове. ОК. Едните искат да съсипят другите. ОК. Ама да впрегнеш
цялата държавна машина и да погазиш всякакви съществуващи норми, за да изпълниш мисията - това вече е ....(не мога да намеря подходяща дума). Това за мен означава само едно. НЕ СИ ИГРАЧ. За съжаление, както казах така е във всяка една област в България. Където и да пипнеш - гнило. Действа се по схемата - позицията на силата и властта. Това е див авторитаризъм и диктатура от сенчест тип, като демокрацията в България не е дори параван, а прозрачна завеса, зад която се чува квиченето на задоволяващия сексуалните си фантазии УРОД.
Поздрави и успехи!
И какво правим всички ние,за да не се случва това?Отговора е:абсолютно нищо!Тогава ще продължи да се случва същото както и досега,понеже всичко остава безнаказано в тази държава.Трябва да има страхопочитание от закона,а такова липсва тотално.А за да го има следователите,прокурорите и съдиите трябва да са едно цяло и да действат като перфектно смазана машина.Кой трябва да изисква това нещо?Ние.Изискваме ли го?Не.Тва е,нищо не става от нас!Затова и ще ни мачкат така грозно.Надеждата е в следващите поколения,дано всички които работят и учат навън и се завърнат в България да приложат наученото за отстояването на правата си.Когато си бил дълги години в "бяла" държава и се завърнеш тук всичко,навсякъде те дразни.Обаче започнеш ли да искаш да ти спазят елементарните,собствени права,за които плащаш не намираш подкрепа от никой.Всеки се е свил и го е страх да не загуби ред на опашката,или да не го върнат затова че иска своето,или че ще загуби мизерната си работа.
Това е проблема на нашата държава,ние не се държим като свободни хора,не знаем още какво е демокрация,а тя съвсем не е простотията,свободията и чалгата,която ни залива денонощно!
Интересно за цесиите - в мейлинга на Вежди комитета:
"Здравейте, от многогодишния си опит като специалист по структурирани финанси (секюритизации) където така наречения set off risk (прихващания) играе огромна роля мога да потвърдя на всички които дъвчат все още темата за цесиите (които се правят единствено и само заради последващото прихващане) че няма съд в западна европа включая европейския съд в Люксембург (European Court of Justice - най висша инстанция за такива дела в ЕС) която да не се възползва от така наречения clawback right и обявят прихващанията за незаконни. Накратко спрете с тези безплодни начинания и разберете че по съдебен ред (на наднационално ниво) ще трябва да си търсим правата.
В тази връзка смятам да помоля госпожа Петкова (и благодаря за усилията досега) да създаде група с нов мейл адрес за депозитантите които смятат да заведат дела и ПЛАТЯТ за адекватна правна защита.
Като финансист аз работя с големите адвокатски кантори в европа като Clifford Chance, Norton Rose, DLA Piper, etc. и имам много контакти там но се съмнявам че те биха се захванали с дело от БГ. Затова моля съпричастните прависти да препоръчат международна кантора която има операции в БГ.
Поздрави от Люксембург "
Дори и адвокати не искат да се занимават с дела от България.Това е положителен знак.
Аз мисля, че един ден "цедителите" ще плачат че са купили депозитите и този ден е близо
Всички ще плачат, само адвокатите ще се радват....когато цесите бъдат обявени за нищожни, чрез тъй наречените отменителни искове ще попаднем в тази хипотеза:
Връщане на даденото от третото лице
Чл. 61. При сделка или действие, по отношение на което са приложени разпоредбите на чл. 3, ал. 3, чл. 22, чл. 34, ал. 4 или чл. 60, даденото от третото лице се връща, а ако даденото не се намира в масата на несъстоятелността или се дължат пари, третото лице става кредитор.
ще им позволят срещу съответно заплащане разбира се
А съдът как ще се произнесе? А и... за позволения за такива суми се влиза в затвора. Това са си документи подписани с имена, подпечатани и с тях си се доказват престъпления така че ....
Добре колега,а досега не бяха ли погазвани всички държавни,счетоводни,законови и европейски стандарти?Дори сега излиза,че всъщност не е правен одит!Съжалявам за големите вложители,че ще почакат доста време,но и те ще вземат парите си,почти съм убеден.Банката има достатъчно активи,притежава апетитни бизнеси и имоти за милиарди левове.Това беше и целта,някой да ги лапне на безценица,е в некой друг живот!Тези които подписват цесии ще гризат нокти да знаетеЛошото е,че ще се чака с години както вече каза Менда
Това което мен ме удовлетворява на макс,е че обикновените хора ще си вземат паричките.Даже при обжалване гарантираните ще се вземат скоро,закона е задействан...най-после!
Колега,
Разбирам Ви напълно в това, което казвате. Но все пак не е лошо да излезем
от сферата на заинтересованите малки или големи вложители в банката.
Имаме един финансов казус. Независимо от причините, поради които той е възникнал, съществува нормативна уредба и институции, които следва да го решат.
Когато се ПЕРЕ през просото, това е отвратителен сигнал за всички. И който по- добре си е опекъл нещата - нека той да излезе напред. Да ама не. У нас навсякъде цари безхаберие, безпринципност, липса на морал, шуробаджанащина и т.н. Всичко това води до състоянието, в което се намираме сега. Воюват някакво си олигархични кръгове. ОК. Едните искат да съсипят другите. ОК. Ама да впрегнеш
цялата държавна машина и да погазиш всякакви съществуващи норми, за да изпълниш мисията - това вече е ....(не мога да намеря подходяща дума). Това за мен означава само едно. НЕ СИ ИГРАЧ. За съжаление, както казах така е във всяка една област в България. Където и да пипнеш - гнило. Действа се по схемата - позицията на силата и властта. Това е див авторитаризъм и диктатура от сенчест тип, като демокрацията в България не е дори параван, а прозрачна завеса, зад която се чува квиченето на задоволяващия сексуалните си фантазии УРОД.
Интересно за цесиите - в мейлинга на Вежди комитета:
"Здравейте, от многогодишния си опит като специалист по структурирани финанси (секюритизации) където така наречения set off risk (прихващания) играе огромна роля мога да потвърдя на всички които дъвчат все още темата за цесиите (които се правят единствено и само заради последващото прихващане) че няма съд в западна европа включая европейския съд в Люксембург (European Court of Justice - най висша инстанция за такива дела в ЕС) която да не се възползва от така наречения clawback right и обявят прихващанията за незаконни. Накратко спрете с тези безплодни начинания и разберете че по съдебен ред (на наднационално ниво) ще трябва да си търсим правата.
В тази връзка смятам да помоля госпожа Петкова (и благодаря за усилията досега) да създаде група с нов мейл адрес за депозитантите които смятат да заведат дела и ПЛАТЯТ за адекватна правна защита.
Като финансист аз работя с големите адвокатски кантори в европа като Clifford Chance, Norton Rose, DLA Piper, etc. и имам много контакти там но се съмнявам че те биха се захванали с дело от БГ. Затова моля съпричастните прависти да препоръчат международна кантора която има операции в БГ.
Поздрави от Люксембург "
Само че първо трябва квесторите/синдиците да им позволят, а и да им позволят както си чесахме тука езиците, може прихващанията да бъдат обжалвани от заинтересовани лица и обявени за недействителни, така че не е като да няма как
ще им позволят срещу съответно заплащане разбира се
Цесионерите ще си платят дълговете по на една втора.Те няма как да загубят.Малкото останали с непродадени депозити ще си ги върнат напълно.Между другото вече по договорите за цесии не се плаща нищо а разсрочено в рамките на 18 месеца на равни вноски с 4.8% лихва.Предложения всякакви.
Само че първо трябва квесторите/синдиците да им позволят, а и да им позволят както си чесахме тука езиците, може прихващанията да бъдат обжалвани от заинтересовани лица и обявени за недействителни, така че не е като да няма как
Аз мисля, че един ден "цедителите" ще плачат че са купили депозитите и този ден е близо
Цесионерите ще си платят дълговете по на една втора.Те няма как да загубят.Малкото останали с непродадени депозити ще си ги върнат напълно.Между другото вече по договорите за цесии не се плаща нищо а разсрочено в рамките на 18 месеца на равни вноски с 4.8% лихва.Предложения всякакви.
Eдин ден цедентите ще плачат, че са продали депозитите си.Като овце се юрнаха да продават, който устои на овчето мислене ще спечели макар и след време ще си вземе всичко.
Коментар