IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Не е необходимо. При парите, които съм посочил в подписа си по-долу, изобщо няма банки.
    Да, това е ясно....но докато съществуват другите пари и банките е необходим надзор, който да минимизира възможностите за злоупотреби - в случая КТБ това не е сторено и някой ще понесе отговорност, според мен държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
      И тогава да те питам още един въпрос, ама пак така добре да ми го обясниш, като изходиш от горната си логика....ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ДА ИМА ИЗОБЩО БАНКОВ НАДЗОР???
      Не е необходимо. При парите, които съм посочил в подписа си по-долу, изобщо няма банки.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Искров отива в Черноморската банка за търговия и развитие?

http://www.banker.bg/finansov-dnevni...iia-i-razvitie
        Тия прекаляват.Така ли се търси отговорност?

Коментар

• Искров отива в Черноморската банка за търговия и развитие?

http://www.banker.bg/finansov-dnevni...iia-i-razvitie

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            При него "последно" няма.

ГЕРБ, РБ и ПФ внесоха законовите поправки за атака на прихващанията в КТБ
            Интересно
            Смешници...продължават да увеличават размера на вредите, които ще изплаща държавата по повод на цялата сага КТБ.

Коментар

Обяснявал съм го и друг път...

Когато си дадеш парите в банката на влог ТИ ВЕЧЕ ПАРИ НЯМАШ! Ти имаш обещанието на банката да ти изплати пари при поискване. С други думи, когато внесеш парите си в банката ти нямаш пари, а вече имаш инвестиция. Ти си инвеститор в тази банка!!! Съответно поемаш си риска!!!

Това че държавата /всяка държава в ЕС/ за да предпази пирамидата от срутване след 2008-а година реши да гарантира тези инвестиции, е престъпление на държавно ниво! Никоя държава в света не трябва да гарантира инвестициите на своите граждани! Това е антипазарно поведение, за което целия ЕС ще плати жестока цена!

Проблемът с тъй наречените регулации и закони свързани с банките е, че парите според сегашното законово положение имат двойнствена природа - хем пари, хем инвестиции - което е изключително ненормално. От там произтичат всички противоречия в закона...
              И тогава да те питам още един въпрос, ама пак така добре да ми го обясниш, като изходиш от горната си логика....ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ДА ИМА ИЗОБЩО БАНКОВ НАДЗОР???

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                Последно....?
                И това съм го казвал...

Последното е в закона. Законът гарантира моите пари в банката. Следователно според закона моите спестявания там не са инвестиция, а мои пари и аз мога да се разпореждам и да правя цесия с тях.

Ако законът третираше моите спестявания в банката като инвестиция тогава цесиите можеха да се забранят, но те се третират като пари! Мои пари!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                  Последно....?
                  При него "последно" няма.

ГЕРБ, РБ и ПФ внесоха законовите поправки за атака на прихващанията в КТБ
                  Интересно

Коментар

Когато си дадеш парите в банката на влог ТИ ВЕЧЕ ПАРИ НЯМАШ! Ти имаш обещанието на банката да ти изплати пари при поискване. С други думи, когато внесеш парите си в банката ти нямаш пари, а вече имаш инвестиция. Ти си инвеститор в тази банка!!! Съответно поемаш си риска!!!

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Само че... Ако аз имам влог в КТБ това са мои пари, а не пари на банката!

Последно....?

Коментар

Банковата дейност е една от най-регулираните изобщо /сигурно повече от ядрената енергетика/ така, че ако настъпят вреди в следствие на неефективна регулация, те следва да се поемат от държавата.....и точно така ще се случи, рано или късно!

Това че държавата /всяка държава в ЕС/ за да предпази пирамидата от срутване след 2008-а година реши да гарантира тези инвестиции, е престъпление на държавно ниво! Никоя държава в света не трябва да гарантира инвестициите на своите граждани! Това е антипазарно поведение, за което целия ЕС ще плати жестока цена!

Проблемът с тъй наречените регулации и закони свързани с банките е, че парите според сегашното законово положение имат двойнствена природа - хем пари, хем инвестиции - което е изключително ненормално. От там произтичат всички противоречия в закона...

Коментар

• Сагата КТБ продължава да се заплита
                        Това интересен анализ на правните проблеми, които възникват
                        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Честно казано не ме интересува как Цецо е крал, най-ме интересува през времето докато го е правил, къде е бил регулатора!? Защото сега е най лесно да се каже - пийте една студена вода и другия път внимавайте? Как да внимаваме, от къде да знаем в коя друга банка кой друг собственик накъде насочва парите.!? Банковата дейност е една от най-регулираните изобщо /сигурно повече от ядрената енергетика/ така, че ако настъпят вреди в следствие на неефективна регулация, те следва да се поемат от държавата.....и точно така ще се случи, рано или късно!

Коментар

• http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4439032
                            Ние не можем да оспорваме назначението, но аз държах вчера в разговор с Борисов да има одобрение на Асоциацията на търговските банки, доколкото разбрах днес такова одобрение е било получено след много сериозен разговор, поясни още реформаторът.

Дадохме някои съществени юридически съвети за работата на Фонда и също така обсъдихме какви стъпки да бъдат предприети най-спешно, за да бъде гарантирано, че всички прихващания с негарантирани влогове ще бъдат погасени като нищожни сделки, което мисля, че осигурихме, заяви Радан Кънев.

Утре ще вземем политическа позиция на групата на РБ, така че ще има възможност за изслушване следващата седмица,

добави още той, подчертавайки че новият ръководител на фонда трябва да е наясно с ангажиментите си.

Междувременно Мартин Димитров е внесъл подписите предложение за изменение на закона за фонда за гарантиране с препратки към закона за банковата несъстоятелност, които да гарантират, че УС на Фонда ще взема голямата част от важните решение, в условията на прозрачност и ще се отчита пред бюджетната комисия на НС.

Коментар

• http://www.bnews.bg/article-122342

Коментар

• Моделът КТБ - един разпорежда кредити за милиарди и ги ползва

Коментар

Working...
                                X