If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако размера на сумата срещу която няма нищо в тази банка е наистина толкова голям то дупката е по голяма от банката. Какво да спасят - дупката или банката ?
От всичките тези неизвестни и съмнения остава един горчив привкус, а също и непредвидими вредни последици....ЕЙ ЗА ТОВА ИМЕННО В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ СИ СПАСЯВАТ БАНКИТЕ, не че е правилно, но и ПО-МАЛКОТО ЗЛО.
Ако размера на сумата срещу която няма нищо в тази банка е наистина толкова голям то дупката е по голяма от банката. Какво да спасят - дупката или банката ?
Професор Христина Вучева: За смисъла, законите и цената на последиците
"Когато държавата, чрез представляващите я органи (БНБ, Народно събрание) е взела решението за отнемане на лиценз, то трябва да се понесат свързаните с това последствия. Ако тези органи бяха взели решение за спасяване на банката, то последствията щяха да са други и разходите значително по-малки. Сега решението е взето и някои от последствията се случват (цесии и прихващания), други последствия ще се случат в бъдеще и дори не се знае какви ще са (съдебни дела, репутация, инвестиции, банкова нестабилност, лихвени нива). Приетите правила важат за всички страни с еднаква сила – не може по средата на футболен мач да се сменят правилата от една от двете участващи страни. (пример: ако аз мина на червено с колата ще ме глобят, ако държавата мине на червено – няма да си носи последствията, а пак ще ме глобят мен)."
Не са взели нищо. Плащат им разсрочено и то след като прихващането е признато. Тия с кредитите са големи фирми и си изпипват нещата. Не дават пари ей така.
Да, масово е разсрочено и то след признаване и на прихващането. Има и изключения, разбира се.
СГСспира производството за обявяване в несъстоятелност на КТБ
„От тук нататък спорът основно ще се пренесе във Върховния административен съд (ВАС), където ние своевременно сме депозирали жалба - дружеството „Бромак” ЕООД, което е мажоритарен собственик на акции КТБ", каза Менков. Според него производството във ВАС трябва да се развие бързо.
а тези, които продават сконтирано депозити - би следвало да са си взели парите, при цедирането..... все пак 30-50 % сконтиране не е малко...
не знам как е практиката масово - дали и те чакат да им се плати разсрочено ? всъщност кой както се договори....
Не са взели нищо. Плащат им разсрочено и то след като прихващането е признато. Тия с кредитите са големи фирми и си изпипват нещата. Не дават пари ей така.
То това е риторичен въпрос, по-скоро да се разследва каква точно е вината.
Иначе в момента е поредното напрежение за част от вложителите - драмата с цесиите.
по-скоро драмата е за тези, които са придобили вземането чрез цесия - дали синдика ще им признае прихващане по кредита !
предлолагам, че тези които са "раздробили" големи влогове на няколко по-малки (СЛЕД влизане на квесторите) с цел попадане в гарантирана сума са наясно, че това няма да сработи и са го правили "ако мине"......
а тези, които продават сконтирано депозити - би следвало да са си взели парите, при цедирането..... все пак 30-50 % сконтиране не е малко...
не знам как е практиката масово - дали и те чакат да им се плати разсрочено ? всъщност кой както се договори....
Останаха 10 дни до началото на изплащанията и днес трябва да обявят официално банките... до тук - добре
Поправете ме ако греша, но четох някъде че ще подсигуряват допълнителна охрана на клоновете, в които ще се изплащат парите...?
Ако е така това поражда нов въпрос
- дали биха могли да подсигурят тази охрана за всички клонове на 9-те банки, които ще изплащат
- или не всички клонове на банките ще изплащат
- или пък ще има и охраняеми и неохраняеми
еее, чък толкова не драматизирайте..... все ше минава по някоя патрулка... не очаквайте да пратят БОП-а да ви пази.....а който е толкова на зор на разнася ДО 200 бона в брой - да си мисли..... все пак имаше и наредби преди по банките - при теглене над еди колко си пари - да се ползва лицензирано инкасо.
Останаха 10 дни до началото на изплащанията и днес трябва да обявят официално банките... до тук - добре
Поправете ме ако греша, но четох някъде че ще подсигуряват допълнителна охрана на клоновете, в които ще се изплащат парите...?
Ако е така това поражда нов въпрос
- дали биха могли да подсигурят тази охрана за всички клонове на 9-те банки, които ще изплащат
- или не всички клонове на банките ще изплащат
- или пък ще има и охраняеми и неохраняеми
Коментар