IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Ти как смяташ? Кога е по-голяма вероятността да изгърми друга банка? Ако се напомпа КТБ или ако се хвърли на кучетата?
    Малко преекспонрано сравнение, но знаеш ли колко хора ще са доволни ако възродят Кремиковци - нови работни места, акционери, облигационери, ... банки ...
    И ще струва по-малко
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

1. А когато проблемът е преди всичко държавата, какво да търсим?
      2. Защото говоренето за банки в България е забранено.
      3. Защото в Европа се правят стрес тестове и се обявяват резултатите веднага, а тук си издаваме брошури, къде не сме се почесали.
      4. А иначе аз не говоря и никога не съм говорил за спасяване на банката. Това е невъзможно, освен от самите акционери, които знаят цената.
      Говоря за спасяване на вложителите в банката, като най-евтин вариант, гарантиращ някаква що годе стабилност.
      5. Повярвай ми, големите пари бяха приспани. Това едва ли ще им се случи втори път, поне докато не ги приспат от Европа.
      Познаваш директността ми, и не се сърди, но продължаваш да политиканстваш...

1. Шут за виновниците - използвам твоя термин, защото е добър.
      Иначе, следващата банка с подобна съдба никак няма да е мираж...
      2. В България, говоренето за банки НЕ е забранено.
      Колкото и на някои да им се иска. Инкриминирани са само неверни приказки, слухове, както искаш ги наречи...
      3. В Европа се правят стрес тестове - тук също. Но никой не вижда резултатите тук.
      -> погледни т.1
      4. Спасяването на КТБ сега е еднозначно със спасяването на вложителите й.
      Т.е. покриването на лошите инвестиции на тези вложители и затваряне на банката...
      Това име вече няма място в банковия пазар.
      5. Големите пари имат съвсем други проблеми ...а тези, които излязат от КТБ...бъди сигурен, че заминават извън България!
      Особено, парите в КТБ, свързани с политически поддържани бизнеси - едва ли ще искат някой пак да им наднича, отпиши ги оттук

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Още нещо се чудя на един куп народ тук и уж, дясно ориентирани политици
        Как тъй с ДЕСНИТЕ ви идеи, дето не искате държавата да се намесва в бизнеса

сега искате Държавата да спасява банката?!

Ми търсете виновниците, бе хора, търсете частни инвеститори, ако мислите, че има какво да се спасява!
        А когато проблемът е преди всичко държавата, какво да търсим?
        Защото говоренето за банки в България е забранено.
        Защото в Европа се правят стрес тестове и се обявяват резултатите веднага, а тук си издаваме брошури, къде не сме се почесали.
        А иначе аз не говоря и никога не съм говорил за спасяване на банката. Това е невъзможно, освен от самите акционери, които знаят цената.
        Говоря за спасяване на вложителите в банката, като най-евтин вариант, гарантиращ някаква що годе стабилност.
        Повярвай ми, големите пари бяха приспани. Това едва ли ще им се случи втори път, поне докато не ги приспат от Европа.

Коментар

• Още нещо се чудя на един куп народ тук и уж, дясно ориентирани политици
          Как тъй с ДЕСНИТЕ ви идеи, дето не искате държавата да се намесва в бизнеса

сега искате Държавата да спасява банката?!

Ми търсете виновниците, бе хора, търсете частни инвеститори, ако мислите, че има какво да се спасява!

Коментар

Всъщност, ти политиканстваш
            А и нямаш грам основание да ми говориш точно на мен за евтино политическо говорене.
            Бягаш и ти, и политиците от въпрос, който е по-важен, точно като математика - какво се случва и как да се постъпва със следващите закъсали банки?
            Какво се случва със следващата банка ако КТБ фалира? - или я спасяват или и тя фалира.
            Какво се случва със следващата банка, ако КТБ се напомпи? - или я спасяват или фалира.
            В първият случай обаче т.нар фонд ще е празен.
            Нещо друго неясно?

Коментар

От А следва Б
              От С следва Б

Ти ме питаш какво се случва ако стане Б.
              Аз те питам кога е по-голяма вероятността да се случи Б.

Всичко е проста математика. От първия ден. Тази математика не е в полза на фалит на банката. Аз обичам математиката. Мразя евтиното политическо говорене.
              Всъщност, ти политиканстваш
              А и нямаш грам основание да ми говориш точно на мен за евтино политическо говорене.
              Бягаш и ти, и политиците от въпрос, който е по-важен, точно като математика - какво се случва и как да се постъпва със следващите закъсали банки?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                Bones57,

Да изчакаме една седмица да видими какво ще натворят избраниците ни.
                Ами ако вземат, че "транспонират правилно евродирективата, която касае изплащането на гарантираните влогове" и се окаже, че на 26 ноември ще се изплащат гарантираните депозити, за какво да се излиза на улицата?
                ОК. Надявам се всичко да се размине, ама пак да повторя - говорим за кражба. От тук насетне всякакви бръщолевения по медиите и обещания не струват и пукната стотинка. Освен, ако не смятате, че хората дето ги дрънкат са супер наивни и не знаят какво всъщност се е случило.

При всички положения, кофти за цялото стадо. Лека вечер.

Коментар

...отговори ми на въпроса и по-лесно ще стигнем до отговора на твоя
                  От А следва Б
                  От С следва Б

Ти ме питаш какво се случва ако стане Б.
                  Аз те питам кога е по-голяма вероятността да се случи Б.

Всичко е проста математика. От първия ден. Тази математика не е в полза на фалит на банката. Аз обичам математиката. Мразя евтиното политическо говорене.

Коментар

Ти как смяташ? Кога е по-голяма вероятността да изгърми друга банка? Ако се напомпа КТБ или ако се хвърли на кучетата?
                    ...отговори ми на въпроса и по-лесно ще стигнем до отговора на твоя

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      Ами то кражба няма, някой си имал банка, взел от нея 4,5 млрд. заеми, купил си бизнеси за 2,5 млрд., останали му 2 млрд. които иска да върне и да си има банка, бизнеси и 2 млрд. подарък от държавата. Държавата и тя е на далавера щото иначе трябва да дава повече от 2 млрд., направо както казваше Ники Василев уин-уин е ситуацията
                      май май натам вървят нещата

Коментар

• Ами то кражба няма, някой си имал банка, взел от нея 4,5 млрд. заеми, купил си бизнеси за 2,5 млрд., останали му 2 млрд. които иска да върне и да си има банка, бизнеси и 2 млрд. подарък от държавата. Държавата и тя е на далавера щото иначе трябва да дава повече от 2 млрд., направо както казваше Ники Василев уин-уин е ситуацията

Коментар

Мии, именно, докато се набиват шутовете да почнат оттук-нататък да си гледат работата, може още някоя банка да изгърми.
                          С нея как трябва да се постъпи - нови 5 млрд заем, може и повече, зависи коя може да изскочи...?
                          Или за нея не трябва да има изключение?

Не съм гл4едала комисията, но и не мисля, че хората, които доведоха до това състояние на нещата, могат да вземат добри решения

Коментар

Набиват се яко шутове на всички, от които зависи стабилността на банковата система и почват да си вършат работата. Къде греша? Гледа ли ги мърлячите вчера на комисията? Изроди от най-долнопробните, които един частник не би държал и два дни.
                            Мии, именно, докато се набиват шутовете да почнат оттук-нататък да си гледат работата, може още някоя банка да изгърми.
                            С нея как трябва да се постъпи - нови 5 млрд заем, може и повече, зависи коя може да изскочи...?
                            Или за нея не трябва да има изключение?

Не съм гл4едала комисията, но и не мисля, че хората, които доведоха до това състояние на нещата, могат да вземат добри решения

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                              Надзор и затвор трябва да се прави, щото фалира ли се плаща
                              Така се постъпва с крадците.
                              Но в случая с КТБ се бяга далече от думата Кражба

Коментар

Добре, наспи се пак и като се събудиш отново, кажи - какво се прави със следващата банка, която закъса или фалира?
                                Набиват се яко шутове на всички, от които зависи стабилността на банковата система и почват да си вършат работата. Къде греша? Гледа ли ги мърлячите вчера на комисията? Изроди от най-долнопробните, които един частник не би държал и два дни.

Коментар

Working...
                                X