IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• gtomm

100% руска банка , сещай се кога ще я спасят - като цъфнат налъмите на пролет. Това е пирамида, ще спасяват пирамида
    Всички луди не са в лудницата.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Странното е, че аз също само събирам 2+2
      като сложиш 2 някъде ...откъде ги взимаш и можеш ли пак да го направиш, или ще е изключение по специални обстоятелства
      Само затова споря с теб

Та, кажи за големите пари....няколко пъти само намекваш за тях, кажи го разбрано - заради КТБ ли се скатават на тихо? ...и отделно тези от КТБ - какво?
      Спорите за глупости или просто от любов към спора - големите /малките пари и т.н. - Е важни са собствениците на "големите" пари, които априори много добре знаят, че парите са пари когато се въртят ......така че за излизане насам натам , можем да говорим за "мързеливите" пари , не за "големите". Уважавам мненията на Наивник, но тука съм по-близо до Съни като разбиране и мнение, което не пречи всеки друг да си има некво друго мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от The.Engineer Разгледай мнение
        Здравейте,
        Нов със във форума, но с интерес следя темата понеже съм от прецаканите вложители (с не особено голям влог) в КТБ, но имам пари и в други банки.
        Интересно ми е дали някой се замисля за това, което всъщност става в момента с решението на бюджетната комисия. На практика когато според сега действащия закон вече има решение на проблема и трябва да се изплатят гарантираните депозити, искат да изменят закона, така че на практика да се забави изплащането на парите или въобще да не се изплати (не се знае какво ще гласуват, или след 1 м. какво пак ще глсуват). Възниква въпроса съществува ли в България въобще такова нещо като гарантиране на влоговете и има ли някаква сигурност за влоговете в която и да било банка в бг? Защото в момента сериозно се замислям дали да си изместя парите в клонове на чуждестранни банки.
        Съвсем накратко ще ти отговоря - мести.
        Бюджетна комисия няма време да внесе каквито и да е промени в закони за гласуване.Утре се осчетоводяват обезценките и капиталът става отрицателен.БНБ в рамките на 5 дни отнема лиценза и до 20+10 дни започва изплащането на гарантираните.Всичко друго означава неспазване на закона.

Първоначално изпратено от KOSTJUMAR Разгледай мнение
        И в Турция има. Там отразяват събитията горе-долу така: Баш чорбаджи Булгаристан Корпоратив банк Василоглу апаш 206 чувал пара. Баш заптие Булгаристан Централ банк Искровоглу кириз Корпоратив банк яваш-яваш 20.06-20,11.2014. Машала Сърбия -пандиз бабаит Цветаноглу. Зор маневра одит, чок сейр - масраф 4 220 000 000 лева йок. Булгаристан мешере серсем илач Корпоратив банк.

Да се посмееем малко, че много мъка има в тази тема.

Браво.

Коментар

• Здравейте,
          Нов със във форума, но с интерес следя темата понеже съм от прецаканите вложители (с не особено голям влог) в КТБ, но имам пари и в други банки.
          Интересно ми е дали някой се замисля за това, което всъщност става в момента с решението на бюджетната комисия. На практика когато според сега действащия закон вече има решение на проблема и трябва да се изплатят гарантираните депозити, искат да изменят закона, така че на практика да се забави изплащането на парите или въобще да не се изплати (не се знае какво ще гласуват, или след 1 м. какво пак ще глсуват). Възниква въпроса съществува ли в България въобще такова нещо като гарантиране на влоговете и има ли някаква сигурност за влоговете в която и да било банка в бг? Защото в момента сериозно се замислям дали да си изместя парите в клонове на чуждестранни банки. И в африканска банка да си вложа парите, пак същата сигурност.
          Last edited by The.Engineer; 30.10.2014, 22:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
            Хаха, явно и в Сърбия имат нет и бай Цветан се възползва да създава профили у Фейсбуко!
            И в Турция има. Там отразяват събитията горе-долу така: Баш чорбаджи Булгаристан Корпоратив банк Василоглу апаш 206 чувал пара. Баш заптие Булгаристан Централ банк Искровоглу кириз Корпоратив банк яваш-яваш 20.06-20,11.2014. Машала Сърбия -пандиз бабаит Цветаноглу. Зор маневра одит, чок сейр - масраф 4 220 000 000 лева йок. Булгаристан мешере серсем илач Корпоратив банк.

Да се посмееем малко, че много мъка има в тази тема.
            Last edited by KOSTJUMAR; 30.10.2014, 22:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
              Империята отвръща на удара

Уведомление във връзка с фалшиви профили в социалните мрежи
              http://www.vassilev.bg/bg/%D1%83%D0%...%B6%D0%B8_7_24
              Хаха, явно и в Сърбия имат нет и бай Цветан се възползва да създава профили у Фейсбуко!

Коментар

• Пари няма - време трябва да се печели по един или друг начин...

Кратко, точно и ясно
                Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Империята отвръща на удара

Уведомление във връзка с фалшиви профили в социалните мрежи
                  http://www.vassilev.bg/bg/%D1%83%D0%...%B6%D0%B8_7_24

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Обвиняваш ме в политиканстване. Аз просто ти събирам 2+2. Винаги съм странял от политиката, но и винаги съм бил с двата крака във финансите. За големите пари.... Може пък и да познаваш някой с такива... Спирам да споря с теб.
                    Странното е, че аз също само събирам 2+2
                    като сложиш 2 някъде ...откъде ги взимаш и можеш ли пак да го направиш, или ще е изключение по специални обстоятелства
                    Само затова споря с теб

Та, кажи за големите пари....няколко пъти само намекваш за тях, кажи го разбрано - заради КТБ ли се скатават на тихо? ...и отделно тези от КТБ - какво?

Коментар

Познаваш директността ми, и не се сърди, но продължаваш да политиканстваш...

1. Шут за виновниците - използвам твоя термин, защото е добър.
                      Иначе, следващата банка с подобна съдба никак няма да е мираж...
                      2. В България, говоренето за банки НЕ е забранено.
                      Колкото и на някои да им се иска. Инкриминирани са само неверни приказки, слухове, както искаш ги наречи...
                      3. В Европа се правят стрес тестове - тук също. Но никой не вижда резултатите тук.
                      -> погледни т.1
                      4. Спасяването на КТБ сега е еднозначно със спасяването на вложителите й.
                      Т.е. покриването на лошите инвестиции на тези вложители и затваряне на банката...
                      Това име вече няма място в банковия пазар.
                      5. Големите пари имат съвсем други проблеми ...а тези, които излязат от КТБ...бъди сигурен, че заминават извън България!
                      Особено, парите в КТБ, свързани с политически поддържани бизнеси - едва ли ще искат някой пак да им наднича, отпиши ги оттук
                      Обвиняваш ме в политиканстване. Аз просто ти събирам 2+2. Винаги съм странял от политиката, но и винаги съм бил с двата крака във финансите. За големите пари.... Може пък и да познаваш някой с такива... Спирам да споря с теб.

Коментар

• Последно за Гърция в тази тема - проблеми има много и тепърва гърците ще се учат как да се справят с висока безработица над 25% и непрекъснато орязване на доходите при нарастващи цени ...

НО, има една голяма разлика с България, която е в голям + за Икономиката й -
                        Банковата й система и Законодателството, свързано с нея.
                        Част от SEPA са и транзакциите имат минимален разход.

Лихвите са съпоставими с добрите в ЕС.
                        Включително, болният въпрос за българите - лихвите по ипотечни кредити - от 1,5 до 6-7%

И нещо, което не направи българската държава, но се случи в Гърция - беше защита на хората с ипотечни кредити и единствено жилище, ако са безработни, се автоматизира банкова ваканция по кредита за няколко годишен период ...

Тук се случи по най-дивия начин - обиране и на дребните стотинки от хиляди семейства, майки с малки деца. останали на улицата и въпреки това с още дълг към банката, взела обе4зпечението... лишаване от бъдеще за тези хора, превърнали се в банкови роби!
                        Last edited by съни(тя); 30.10.2014, 20:45.

Коментар

• за Бойко Борисов

Първоначално изпратено от draifuss Разгледай мнение
                          Въпросният фонд е компания, регистрирана в офшорна зона и не е държавният фонд на Оман – това даде да се разбере Милен Керемидчиев, бивш заместник-министър на икономиката в правителството на НДСВ. Пред БНТ той прокара разделителна линия между държавните фондове на държавите от Персийския залив и въпросната компания, за която се твърди, че има интерес да инвестира в КТБ и да участва в съживяването на банката.
                          Според Керемидчиев, държавните фондове на държавите от Персийския залив са “фондове за бъдещи поколения”. Те са създадени за да има средства, след като свърши петрола на конкретната държава и затова те инвестират в други области, в сигурни дългосрочни инвестиции.

Милен Керемидчиев припомни, че същата фирма, регистрирана в оманска офшорна зона, преди време е инвестирала в покупката на фирмите за почистване на София “Волф” и “Диц”, а също така в проекта “Супер Боровец”, където нищо не се случва.

За мен това е един параван за навлизане отново на неясни капитали в България, – каза Керемидчиев и допълни – БНБ трябва да кажат с кого преговарят за КТБ.

За КТБ е важно търговско решение – да има инвеститор, който да иска да дойде, каза още Милен Керемидчиев. Той смята, че банката е загубена като такава. Просто се надявам да не се харчат пари на данъкоплатеца извън фонда за гарантиране на влоговете ,каза още Милен Керемидчиев./БЛИЦ
                          Бойко чети и мисли.

Коментар

• ха честито

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            И ти си прав!

Бивш зам.-министър на икономиката: Оманският фонд не е омански, офшорка е!
                            http://www.blitz.bg/news/article/299719

Туй за ВОЛФ,ДИТЦ и Супер Боровец съм го пропуснал.
                            Въпросният фонд е компания, регистрирана в офшорна зона и не е държавният фонд на Оман – това даде да се разбере Милен Керемидчиев, бивш заместник-министър на икономиката в правителството на НДСВ. Пред БНТ той прокара разделителна линия между държавните фондове на държавите от Персийския залив и въпросната компания, за която се твърди, че има интерес да инвестира в КТБ и да участва в съживяването на банката.
                            Според Керемидчиев, държавните фондове на държавите от Персийския залив са “фондове за бъдещи поколения”. Те са създадени за да има средства, след като свърши петрола на конкретната държава и затова те инвестират в други области, в сигурни дългосрочни инвестиции.

Милен Керемидчиев припомни, че същата фирма, регистрирана в оманска офшорна зона, преди време е инвестирала в покупката на фирмите за почистване на София “Волф” и “Диц”, а също така в проекта “Супер Боровец”, където нищо не се случва.

За мен това е един параван за навлизане отново на неясни капитали в България, – каза Керемидчиев и допълни – БНБ трябва да кажат с кого преговарят за КТБ.

За КТБ е важно търговско решение – да има инвеститор, който да иска да дойде, каза още Милен Керемидчиев. Той смята, че банката е загубена като такава. Просто се надявам да не се харчат пари на данъкоплатеца извън фонда за гарантиране на влоговете ,каза още Милен Керемидчиев./БЛИЦ

Коментар

С реформите имат сериозен проблем, особено структурните
                              Гърция е била социална държава, нещо, с което е на път да се раздели.
                              А приходи събира най-вече от текущи приватизации... Следва пътя на България под давлението на "спасителите" й и се очаква приватизация на енерго дружествата, продадоха златни мини, концесии на пристанища...
                              Много от големите фирми си местят седалищата или изобщо бизнеса в България, например кока-кола
                              Иначе, си прав...за България и 30% задлъжнялост ще е голяма сеч...и трафик към терминал2

Гърция е шампион по реформи в света

http://darikfinance.bg/novini/109911...F1%E2%E5%F2%E0

Мани структурните

Из "Капитал" :

Още 6.2 млрд. лв. държавен дълг

Таванът на дълга може да бъде увеличен с 6.2 млрд. лв., а не колкото беше записано в актуализацията на бюджета за 2014 г. - 4.5 млрд. лв. Това стана ясно след края на срещата между представители на различните партии и служебният финансов министър Румен Порожанов. На днешната среща във ведомството участваха председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова (ГЕРБ), Румен Гечев (БСП), Ивайло Калфин (АБВ) и Корман Исмаилов (РБ). Според Менда Стоянова допълнителните 1.7 млрд. лв. към тавана на дълга са необходими, за да бъдат дадени като заем на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ), който пък да ги използва за изплащане на гарантираните депозити до 196 000 лв. в КТБ.

Депутатът от ГЕРБ смята, че ако държавата вземе този дълг, ще е по-изгодно за бюджета от гледна точка на лихвите по заема, отколкото ако ФГВБ емитира облигации.

За емитирането на големия дълг са се съгласили от ГЕРБ и РБ. Ивайло Калфин каза за "Капитал", че парламентарната му група не е съгласна с този размер. Представителят на БСП на срещата Румен Гечев също се е обявил против вземането на толкова голям заем. Ако депутатите приемат актуализацията в парламента, с по-големия дълг, това означава, че в рамките на 2014 г. България ще изтегли рекордните над 10 млрд. лв. нов заем.

До този момент планът беше ФГВБ да получи само държавна гаранция и да емитира сама облигации за депозитите в КТБ. Представители на търговските банки дори бяха заявили интерес към такава емисия.

Абе, как го докара до 6 млрд? Не мислят ли как ще ги наберат тези пари?Миналния път имаш див глад за емисията, ама този път се съмнявам...или лихвата ще е ...
                              Last edited by andy2000; 30.10.2014, 20:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Гърция продължават да са на светлинни години от нас.Имам доста познати, които живеят там.Съотношението дълг/БВП не е проблем за Гърция, макар че е около 170%.Там умеят да правят реформи и да събират приходи.Виж у нас, ако надхвърлим 30на% не ми се мисли какво ще се случи...
                                ...
                                С реформите имат сериозен проблем, особено структурните
                                Гърция е била социална държава, нещо, с което е на път да се раздели.
                                А приходи събира най-вече от текущи приватизации... Следва пътя на България под давлението на "спасителите" й и се очаква приватизация на енерго дружествата, продадоха златни мини, концесии на пристанища...
                                Много от големите фирми си местят седалищата или изобщо бизнеса в България, например кока-кола
                                Иначе, си прав...за България и 30% задлъжнялост ще е голяма сеч...и трафик към терминал2

Коментар

Working...
                                X