IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от johnyk Разгледай мнение
    http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D...l#.VFTzHMmwLtQ
    искам някой от тези които повтарят,че #нямадаплатим да кажат тези пари от къде ще дойдат и кой точно ще ги плати?
    Ебаси, оня ден беше 10млрд, днес е 13млрд....страх ме каква ше е цифрата като се събудя утре Единствено ме успокоява че безработните са константа

Тия 100К безработни да ги уредим всичките със 1000лв социални помощи на месец за 10 години напред, сметката пак няма да излезе 13млрд.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
      да се надяваме,че един ден ще имаме поколение,което ще потърси сметка за всичко на всички!.
      Вече в България почти е изграден феодализма.
      Малко трудно ще търсиш сметка на човек имащ 56 000 декара собствена земя
      Навсякъде по места местните феодали ,дегизирали се като кметове,земеделци,общински съветници,банкери , фабриканти или чисто и просто бизнесмени комулираха големи капитали,подчиниха на волята си силовите институции,съда и прокуратурата.
      Какво може да им направи някой млад и беден льохман идеалист ,освем да им стане слуга ?
      Оня ден гледах Хампарцумян,който не знам защо ,ама ми е много симпатичен тоя човек ,който каза:
      Имаме две възможности- първата е да спазваме законите,а втората : да хващаме автоматите и в Балкана !
      Ясно и точно.Изчерпателно ! Без шикалкавене.
      Нещата са много зле.Влезли са в едно летаргично и инертно състояние в руслото на безперспективността и от там излизане няма.
      Преди малко чух Близнашки да казва - няколко месеца ще бъде трудно,но после с помоща на нашите партньори нещата ще започнат да се подобряват...и усетих как ме връхлита тежка форма на меланхолия
      Не съм отимист.
      Трябва нещо радикално ! Трябва да се случи нещо,което не просто да разтърси социалната ни и икономическа система,а да пренареди ДНК-то и.Защото ние в момента сме като една стара и прескачаща грамофонна плоча....
      Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D...l#.VFTzHMmwLtQ
        искам някой от тези които повтарят,че #нямадаплатим да кажат тези пари от къде ще дойдат и кой точно ще ги плати?

Коментар

• Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
          Да....това е наистина проблем ! И то голям !
          Но в основата на всичко стои факта че у нас кражбата е национален спорт наистина.
          Краде всеки който има възможност за това.
          Краде беден и богат.Краде момчето от зарзаватчийницата,шофьора на камиона,директора на банката...
          Оня ден ставам свидетел как мениджър на голяма фирма купува 4 гуми за 1600 лева,за да делне с продавача едни 600 лева.Същите гуми излизат с първия клик на мишката на почти половин цена в онлайн магазин с безплатна доставка..
          Същия мениджър е с над 2300 лева НЕТО заплата,но пак ламти за ония 300 лева.Ето това е порочното.
          Прокурора и съдията също вземат по няколко хиляди - но пак не отказват подкупите ..
          Същото правят и доктори,които постоянно се оплакват и изнудват държавата,а имам познати такива,които всеки месец вкарват по 5000 лева към влога си....
          Мисля ,че никога нещата няма да се променят.Не сме ние за демокрация.За племе като нашето тази форма не е оптималното решение
          Абсолютно вярно е колега,само една поправка...навсякъде по света с много малки изключения(за мен лично северните държави в Европа) това е национален спорт.
          Въпроса е,че навсякъде дават "едри" трохи на народа,за да може да живее доволно,а не да мисли как да плати тока.Тук обаче,ако има как и въздуха ще ни вземат,или ще го плащаме.Един Пиночет е малко,трябват по един във всяка област,за да се изчисти тази прогнила кочина.Ракът се развива по-бавно,и то най-смъртоносния!Тъй като знаем,че на тези височини това вече няма да се случи(с диктатурата де) ни остава само да се надяваме,че един ден ще имаме поколение,което ще потърси сметка за всичко на всички!И тогава нема да има лабаво,некои ще олекнат много здраво...Както е казано,а и проверено:Рано или късно за всичко се плаща,по един или друг начин!Ех дано да сме живи,ама надали.

П.П.
          Въпрос към експертите тук:Скоро пари ке има ли,или фондо е изчерпан
          Миналата седмица се кълняха,че има в него 1.7млрд. кеш и 560-70млн. в ценни книжа.
          Last edited by kig36; 01.11.2014, 19:47.
          Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
            Добър сюжет, но едно нещо куца - подчертаното ще му е най-малката грижа
            Да, дано Веждито да няма разрешително за оръжие

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
              Колеги, кво ше кажете за следната теория на конспирацията - Цецо е в дъното на всичко Идеята е че ако не влезе в пандиза той ще е най-печелившия от целият този цирк. Човеко си има активи за дватри милиарда и с ликвидирана банка никой нема да му ги търси (па и да ги търси ше фане само кухите фирми посредници). Взеха му банката дето струваше има-няма 300 милиона и го оставят с фирми дето струват милиарди. Може даже да си позволи да даде некой лев на арабеските да не го закачат.

Това би било добра основа за сюжет на следващия Ocean's Eleven. Във финалната сцена Прасчо и ЦВ отпиват коктейли на некой карибски остров и Прасчо казва "Аве, Цецоу, помниш ли като щеше да ме убиваш, какви времена бяха, ей!". Следва гръмогласен смях и филмът завършва с прозявко-ръмженето на фалиралия лъв от Метро Голдуин Майер
              Добър сюжет, но едно нещо куца - подчертаното ще му е най-малката грижа
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от xaro Разгледай мнение
                С колко си вътре "докторе",почини си малко!? И двата вариянта са неприятни-умните крадци окрадоха алчните крадци!
                Нищо ново....
                Защо ми с струва, че преписаха упражнението от Кипър....
                И тогава правилните хора си изтеглиха парите навреме.
                Нали за там излезе приказката - бандитите с писалки обраха тези с пищовите
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                  Колеги, кво ше кажете за следната теория на конспирацията - Цецо е в дъното на всичко Идеята е че ако не влезе в пандиза той ще е най-печелившия от целият този цирк. Човеко си има активи за дватри милиарда и с ликвидирана банка никой нема да му ги търси (па и да ги търси ше фане само кухите фирми посредници). Взеха му банката дето струваше има-няма 300 милиона и го оставят с фирми дето струват милиарди. Може даже да си позволи да даде некой лев на арабеските да не го закачат.

Това би било добра основа за сюжет на следващия Ocean's Eleven. Във финалната сцена Прасчо и ЦВ отпиват коктейли на некой карибски остров и Прасчо казва "Аве, Цецоу, помниш ли като щеше да ме убиваш, какви времена бяха, ей!". Следва гръмогласен смях и филмът завършва с прозявко-ръмженето на фалиралия лъв от Метро Голдуин Майер
                  Добре е.От Холивуд ще се избият за този сценарий.Клуни може да игра портиер в банката.

Коментар

• Колеги, кво ше кажете за следната теория на конспирацията - Цецо е в дъното на всичко Идеята е че ако не влезе в пандиза той ще е най-печелившия от целият този цирк. Човеко си има активи за дватри милиарда и с ликвидирана банка никой нема да му ги търси (па и да ги търси ше фане само кухите фирми посредници). Взеха му банката дето струваше има-няма 300 милиона и го оставят с фирми дето струват милиарди. Може даже да си позволи да даде некой лев на арабеските да не го закачат.

Коментар

Проблемите в КТБ не са просто проблеми на банката или вложителите.
                      ДОри тук няма много да те разберат. Сега се прожектира филма "Нагло предложение".
                      Оманците си знаят работата, обаче, бъдещето ще докаже кой е бил нагъл.
                      Ето една хубава статия за силата на тази част от света:
                      Принцът, който ще разруши Сирия – Тома Томов
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Най-големият проблем е в това, че доверието в банковата система се руши.
                        Да....това е наистина проблем ! И то голям !
                        Но в основата на всичко стои факта че у нас кражбата е национален спорт наистина.
                        Краде всеки който има възможност за това.
                        Краде беден и богат.Краде момчето от зарзаватчийницата,шофьора на камиона,директора на банката...
                        Оня ден ставам свидетел как мениджър на голяма фирма купува 4 гуми за 1600 лева,за да делне с продавача едни 600 лева.Същите гуми излизат с първия клик на мишката на почти половин цена в онлайн магазин с безплатна доставка..
                        Същия мениджър е с над 2300 лева НЕТО заплата,но пак ламти за ония 300 лева.Ето това е порочното.
                        Прокурора и съдията също вземат по няколко хиляди - но пак не отказват подкупите ..
                        Същото правят и доктори,които постоянно се оплакват и изнудват държавата,а имам познати такива,които всеки месец вкарват по 5000 лева към влога си....
                        Мисля ,че никога нещата няма да се променят.Не сме ние за демокрация.За племе като нашето тази форма не е оптималното решение

Коментар

Как да няма какво да се допълни-Бойко връща мандата и купона е пълен...
                          ФГВБ емитира облигации на вътрешния пазар и банките ги изплюскват на доволна лихва, нъл тъй?

Коментар

• Проблемите в КТБ не са просто проблеми на банката или вложителите. Те са проблеми на цялото общество. Това каза за Радио „Фокус” – Велико Търново Светлозар Николов, председател на Националната асоциация на българския бизнес. Той е на мнение,че има принципни проблеми в системата и в начина, по който функционира българската икономика. „Най-големият проблем е в това, че доверието в банковата система се руши. Това не се прави от медиите или от някакви врагове, както твърди БНБ, а от дейността на самите банки и начина, по който те управляват парите на вложителите”, посочи още Светлозар Николов. Според него, в този процес се открояват три основни етапа. Първият е настъпил, когато банките в страната са започнали масово и едностранно да вдигат лихвите по кредитите на малкия и средния бизнес. „Последва същият процес и сред физическите лица. След това банките искаха предсрочно кредитните линии и поставиха изискване за предоставяне на обезпечение на малкия и средния бизнес. С това те започнаха период на декапитализация на малките и средни предприятия в страната. Именно през този период, активните предприемачи, които бяха взели кредити, бяха предприели риска и инвестираха в нашата икономика, започнаха да губят изключително много. От това дойде и загубата им на доверие в банковата система”, каза още председателят на НАББ. Според него, това е предизвикало втория етап, в който представителите на малкия и средния бизнес са се убедили в некоректното отношение на банките в страната. Това е причината те да не желаят да теглят кредити в момента. „От тук стигаме и до третия етап, в който, самите вложители в банковата система, все повече се убеждават, че системата не е стабилна и те не могат да разчитат на това, че влоговете им са гарантирани. Те не могат да разчитат, че дори да се случи нещо, държавата ще предприеме адекватни мерки, за да защити техния интерес. Във връзка с това, проблемите на КТБ, влияят изключително много върху бизнес средата. Защото това недоверие в банковата система, което е все по-силно, става системно”, обясни още Светлозар Николов. По думите му, ситуацията се влошава с всеки изминал ден, а решение не се търси.
                            http://focus-news.bg/news/2014/11/01...source=flip.bg

Коментар

Е.....ама то хипотетично винаги има начин нещата да станат по зле отколкото са ! И не само според закона на Мърфи.
                              По принцип, е доказано,че голямото нещастие идва внезапно,без предизвестие,и обикновено никога само...

Коментар

• Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
                                Браво ! Супер пост !
                                Просто мисля че след него никой няма какво да допълни !!!
                                Поддържам с две ръце и догадката,че има хора с информация отностно системата,които не смеят да я споделят.И ги разбирам,защото съдя от себе си.

Коментар

Working...
                                X