If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хуу де, това е междинен отчет, който не подлежи на задължителна заверка.Към момента само годишните отчети подлежат.Кат не го заверят може информацията да не се окаже потвърдена и вярна, ама хората си вървят по план.Ква е драмата?
Значи в банката може да не остане и една стотинка , нищо че е затворена.
Ми то не е редно и акциите и да поевтиняват преди обявяване на фалит и държавата да ги изкупи от акционерите на добри цени.
"Представете си следната схема - имам 1 млн. лв. депозит в КТБ, а защитеният размер е 196 000 лв. Затова прехвърлям на 4 лица по 200 000 лв. Така те стават защитени вложители, срещу което ми дават част от сумата.Копирано от standartnews.com
Стаат таратанци! Пак ти си имаш 1 депозит, това, че извънбанково си ги прехвърлил си е твоя работа.
Абе да не си във 2ри клас?
"Банката е длъжник по договори за влог и всеки вложител може да прехвърли на друго лице своя влог, като единственото му задължение е да уведоми банката"Копирано от standartnews.com
То че е свободна сделка няма съмнение , но едно не ми е ясно , как банката е длъжник по договор за влог след като влогът не е гарантиран ?
По тази логика може да се погасяват и кредити в други банки и дори да се пазарува в мола на лизинг - банката после ще го плаща.
Погасяване на кредити мисля че в този период е разрешено , но тегления или прехвърляне на депозирани суми не.
Чекай бе, кво като не е гарантиран? Длъжник е и още как. Начи комшията кат земе 100 кинта на заем от мене, не ми ги дължи всъщност, щот не е гарантиран?
Длъжник е и цесиите никой не може и не трябва да спира. Виж, прихващането на кредити от цедирани депозити на трети лица вече си е за затвора
"Представете си следната схема - имам 1 млн. лв. депозит в КТБ, а защитеният размер е 196 000 лв. Затова прехвърлям на 4 лица по 200 000 лв. Така те стават защитени вложители, срещу което ми дават част от сумата.Копирано от standartnews.com
Е добре нека да е 20-ти декември. Тогава свършва макс срока на спец надзора. Ако не успеят да вземат лиценза до тогава, трявба да отворят банката На 20 юни можеше да се предотврати фалита със спец надзор, на 20 декември няма да може и вече спокойно могат да я фалират Макар че троловете тук ще почнат да обясняват как се отваря банката за 1 час и после още 6 месеца надзор
E ти пък! Отваря се и пак надзор! Ама не, взема се лицнза, после тече обжалване поне 10 год. и за това нищо не се плаща - това е хита в момента. Изоставаш от модните тенденции, не следиш
"Банката е длъжник по договори за влог и всеки вложител може да прехвърли на друго лице своя влог, като единственото му задължение е да уведоми банката"Копирано от standartnews.com
То че е свободна сделка няма съмнение , но едно не ми е ясно , как банката е длъжник по договор за влог след като влогът не е гарантиран ?
По тази логика може да се погасяват и кредити в други банки и дори да се пазарува в мола на лизинг - банката после ще го плаща.
Погасяване на кредити мисля че в този период е разрешено , но тегления или прехвърляне на депозирани суми не.
За какъв 20 ноември говориш? та доста хора не успяха да си изтеглят парите и на 20 юни и то ДОСТА преди бенебету да обяви надЗора.
Кво чакаха до сега е друг въпрос. С прост отговор- пари нема действайте .
Е добре нека да е 20-ти декември. Тогава свършва макс срока на спец надзора. Ако не успеят да вземат лиценза до тогава, трявба да отворят банката На 20 юни можеше да се предотврати фалита със спец надзор, на 20 декември няма да може и вече спокойно могат да я фалират Макар че троловете тук ще почнат да обясняват как се отваря банката за 1 час и после още 6 месеца надзор
То за много неща може да се отнеме но в краен случай просто на 20 ноември отваряме банката и след като тълпите не успеят да си изтеглят парите, вземаме лиценза с чиста съвест
За какъв 20 ноември говориш? та доста хора не успяха да си изтеглят парите и на 20 юни и то ДОСТА преди бенебету да обяви надЗора.
Кво чакаха до сега е друг въпрос. С прост отговор- пари нема действайте .
Въпроса е на какво разчита бнб за отнемане на лицензо
И KPMG не се отмята от доклада си
То за много неща може да се отнеме но в краен случай просто на 20 ноември отваряме банката и след като тълпите не успеят да си изтеглят парите, вземаме лиценза с чиста съвест
Че това не е никаква новина. Директорите на КТБ го казаха в Банкер още щом излязоха тези доклади - че не са одити а доклади, които БНБ има право да ползва само за вътрешна употреба и не може да се позовава на тях за нищо.
Самото БНБ го каза, като заяви, че няма да публикува докладите, тъй като са за вътрешна употреба.
От това, което огласи си пише в началото, че е консултантска услуга а не одит
Те "одитите" са ясни. Новото тук е че първо имаме отчет дето е внесен вчера вместо на 31 октомври и второ - самият отчет не е заверен.
Че това не е никаква новина. Директорите на КТБ го казаха в Банкер още щом излязоха тези доклади - че не са одити а доклади, които БНБ има право да ползва само за вътрешна употреба и не може да се позовава на тях за нищо.
Самото БНБ го каза, като заяви, че няма да публикува докладите, тъй като са за вътрешна употреба.
От това, което огласи си пише в началото, че е консултантска услуга а не одит
Коментар