IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Таблица на компании от БФБ по Price/Sales, P/B, P/Е, Price/EBITDA и Price/EBIT

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няколко уточнения: сумите са в хиляди лева, загубата е в червено, в зелено са показатели, които ми се струват ниски, а в оранжево са такива, които ми се струват високи.

Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
    Мерси за тблицата. Последната колонка си сгрешил, заглавието само. Не е Income, а е Profit. Или поне трябва да е Net Income.

Добре дошъл и на БФБ-то. И аз така като теб започнах д инвестирам, направих си една таблица с показателите на компаниите и си избрах 5 . Ако ти трябва някаква помощ с инвестициите, ще помагаме както можем.
    Благодаря, но съм на БФБ вече от 7 години в момента паричките са в един от по-малките АДСИЦ-и и мисля да диверсифицирам евентуално с нещо с по-голяма капитализация. Отделно работата ми е свързана с M&A и ECM, така че имам добър опит с борсите.
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Мерси за тблицата. Последната колонка си сгрешил, заглавието само. Не е Income, а е Profit. Или поне трябва да е Net Income.

Добре дошъл и на БФБ-то. И аз така като теб започнах д инвестирам, направих си една таблица с показателите на компаниите и си избрах 5 . Ако ти трябва някаква помощ с инвестициите, ще помагаме както можем.
      Last edited by XY; 04.09.2014, 19:25.
      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Моля, пусни я в по- достъпен вид- не ми се отваря..
        Отваря се бе Кире, но или аз не мога да я разбера, или има нещо сбъркано с коеф., поне на пръв поглед.
        Ще я разгледам по-спокойно друг път, когато имам време.

П.П. Дано не затормози антивирусната
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• не ми дава да я прикача като файл тук, предложи някое място където да я кача
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Моля, пусни я в по- достъпен вид- не ми се отваря..

Коментар

• Таблица на компании от БФБ по Price/Sales, P/B, P/Е, Price/EBITDA и Price/EBIT

Направих за себе си таблица с основни финансови показатели на компании листнати на БФБ към юни 2014 поради липсата на добър stock screener. Направих го за да придобия общ поглед върху кои компании да се фокусирам за SWOT анализ и евентуално да си купя акции от тях. Надявам се да намерите таблицата за полезна и ако има интерес, мога да направя подобни упражнения за отделни сектори като например холдинги или банки. Към момента не притежавам акции от която и да е компания в списъка. Основните неща, които трябва да се вземат предвид за таблицата:

- включени са компании с пазарна капитализация над 50 милиона към около 16 часа вчера, за които има сделки през последния месец и при които има текущи оферти купува и продава, т.е. човек може да си купи от тях. Изключени са Дружба Стъкларски Заводи заради липса на отчет към шестмесечието и Агро Финанс защото е вероятно да има изкупуване на акциите на цена близка до търговото и отписване.
              - периода е 6 месеца, т.е. трябва да се вземе предвид, че някои компании имат силно сезонен бизнес
              - използвани са консолидирани отчети. Да отбележа, че не считам за коректно как Индустриален Капитал Холдинг консолидират някои компании, но все пак и при тях съм използвал консолидиран отчет
              - компаниите са подредени по капитализация
              - equity не включва малцинствено участие
              - revenue включва общите приходи, за финансовите компании не са изчислени Revenue, EBIT и EBITDA по разбираеми причини
              - income изключва резултата за малцинствено участие
              - за АДСИЦ-ите опериращи като REIT би било много по-обективно да се използват NAV и FFO
              - опасно е директно да се сравняват показатели на компании от различни сектори
              - при пресметането на средното P/E са излючени Булстрад и Еврохолд защото много изкривяват отношението
              - вероятно е да съм допуснал грешки при изчисляването на някои показатели тъй като отделих за тази таблица към 3-4 часа

Таблицата е качена тук:
              http://www.filedropper.com/bg50

Лека и доходна!
            Working...
            X