Понякога ми пълните душата - разберете едно, огормната част от хората с депозити са много страхливи и за разлика от други, не ги блазнят как ще спечелят спекулативно 100-200-1000% и после ще се окажат пред полуфалит като през 2008 и някои батковци. Говорил съм с много такива хора и те винаги ме питат - ми можеш ли да ми гарантираш. Ми не, не мога да ти гарантирам нищо на 100% - то аз едва склоних жената да купи 50 000 брефчета, че да ги допълня до 100 000 с тези на децата, дето е от гарантирано по-гарантирано, та какво остава за чужд човек (макар и един приятел да навих, но той реално ми е единственият истински приятел и го увешавам от 1,50 да се включи, та накрая със зор на около 2 лева се съгласи и то за малка сума).
И причините освен консерватизма, са:
- ми ако утре ми потрябват пари - не говорим за 5-10 000 лева, за 50-100-200 000 - единици са позициите, в които е възможно да излезеш с подобна сума, без да сложиш поне 5% дисконт, че и повече
- мега кофти мажоритари в огромната част от случаите
- липса на дивиденти - пак в огромната част от случаите
- мега балони на почти всичко читаво, дето дава дивиденти
Та да, парите парят, депозитите са на 0, ама тулите и битоня ей ги на, а и наематели в София винаги ще има, пък и имотът си е твой и можеш да го видиш и пипнеш. С акциите не е така - та чакайте вие бай Генчо да дойде, хеле пък директно! Но е факт, че има дребно раздвижване сред фондовете - дано да няма скоро мяу зад Океана, че тогава ще стане лошо
И причините освен консерватизма, са:
- ми ако утре ми потрябват пари - не говорим за 5-10 000 лева, за 50-100-200 000 - единици са позициите, в които е възможно да излезеш с подобна сума, без да сложиш поне 5% дисконт, че и повече
- мега кофти мажоритари в огромната част от случаите
- липса на дивиденти - пак в огромната част от случаите
- мега балони на почти всичко читаво, дето дава дивиденти
Та да, парите парят, депозитите са на 0, ама тулите и битоня ей ги на, а и наематели в София винаги ще има, пък и имотът си е твой и можеш да го видиш и пипнеш. С акциите не е така - та чакайте вие бай Генчо да дойде, хеле пък директно! Но е факт, че има дребно раздвижване сред фондовете - дано да няма скоро мяу зад Океана, че тогава ще стане лошо
Коментар