Прави впечатление, че посрещането се отдръпна.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Привет,
Както писах по-рано:
"
Според мен е спрял с продажбите и използва еуфорията около дивидента, за да може да се качи цената и след това отново да се включи в продажните !"
подкрепено и от това:Издадени дялове 24 720 000 Поръчани дялове за издаване в сетълмент 10 000 Поръчани дялове за обратно изкупуване 530 000 Общо дялове 24 200 000
С една дума - разпродажбите продължават :-(
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеА, каква е тази демонстрация от провавачи?
Коментар
-
тя нека акцията се раздвижи и пазара се активизира, а дивидента тук е един много положителен, пожелателен бонус, който както го има, така може и да го нямасега го има и т.к. аз ценя г-н Керезов, считам че остане и занапред.
по-големите въпросителни са около дивидентната политика при някои други позиции от групата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеАз мисля ,че дивидента тука ще е редовен занапред.( поне така каза г-н Керезов миналата година )Първоначално изпратено от polkiминалата година г-н Керезов 50 пъти натърти, че са раздали 70% от печалбата, а тази година нищо не казва............ за догодина ще видим дали изобщо ще обявят печалба
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеА и като отпадне задължението за прив. акции може би ще е и по - голям.Първоначално изпратено от polkiда, може да вземем по 1-2% ................ супер ще е...Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеЗасега разпределят около 50 % от печалбата.Първоначално изпратено от polkiминалата година 70%, тази година 50%, а следващата не повече от 30% ................ а, на басПървоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеОстава догодина да разпределят и по другите дъщерни дружества.Първоначално изпратено от polkiа дано, ама ............... нататък сам довърши изречението
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеЗасега разпределят около 50 % от печалбата.
тези 63% значително се различават от анонсираните във форума "около 50% от печалбата" и ми се струва, че по-скоро числото се доближава до миналогодишните 70% които бяха дадени като дивидент
така, че нека да видим какво ще се гласува на ОСА и тогава ще правим окончателни сметки и изводи
========================
още не е преполовила годината и се правят сметки за следващия дивидент и се прогнозира печалбата за 2017 година ............... но ще се включа и аз в предсказанията
и така .......... смятам, че чистата печалба на ХИМ ще е под 30 млн. и по-скоро ще е в порядъка на 28-30 млн. за 2017 г., а дивидента който ще се разпредели ще е 6,5 ст.
========================
не е препоръка - имам акцииLast edited by polki; 30.05.2017, 11:32.fuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Може да ви се стори доста оптимистично, но тръгнах да смятам какъв би бил дивидента за следващата година, ако всичко /тенденцията при печалбата и % на разпределение/ се запази като тази година. Еми изкарвам го 11,5 ст., чисто математически и без никакви врътки и манипулации. Въобще нямам представа какво ще се случи, просто сметки. Имам акции.
Мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Last edited by 15%; 29.05.2017, 23:52.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
ти четеш бъдещето ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
5.4 ст.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от DD Разгледай мнениекато си спомня годините на дивата борса малииии каква скръб беше :-))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнениеПривет,
Според мен е спрял с продажбите и използва еуфорията около дивидента, за да може да се качи цената и след това отново да се включи в продажните !
Трябва медиите да започнат да пишат за дивидентно даващите компании на борсата, които последните години започнаха да стават все повече, а като си спомня годините на дивата борса малииии каква скръб беше :-))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениеТрудно върви
Коментар
Коментар