Първоначално изпратено от polki
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Аз отдавна съм намерил решение за себе си на това раздвоение:
50% ЦКБ 50% Хим
от юни 2016 всичко в ХИМ ............ не си спомням в какво съотношение станаха ХИм-обикн. и ХИМ-прив., но сега всичко е ХИМfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнение
Buy
затова питам какво показва графиката, че Софиксчо обича да пише неопределено също като мисирката и тирочистача .............. знаем, че тримата обичат винаги да са познали движенията, но не казват нищо конкретно преди товаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
и тя е?Last edited by dolce; 09.01.2018, 23:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеВинаги съм се колебал между две дружества на групата - Хим и ЦКБ ..
Нека феновете, разбиращите и ...останалите да кажат защо предпочитат Хим ... поне на първо четене
Аз така ги виждам нещата :
1. Ликвидност - + за Хим
2. Р/В - още един + за Хим
3. Прозрачност на активите и управлението 2+ за ЦКБ
4. Дивидентна политика - + за Хим ... с тенденция към идзравняване на резултата
5. Възможност за продажба, колкото и да е минимална - + за ЦКБ
6. Оценка на ДВО - минуси и за двете, много при това
50% ЦКБ 50% Хим
Коментар
-
Винаги съм се колебал между две дружества на групата - Хим и ЦКБ ..
Нека феновете, разбиращите и ...останалите да кажат защо предпочитат Хим ... поне на първо четене
Аз така ги виждам нещата :
1. Ликвидност - + за Хим
2. Р/В - още един + за Хим
3. Прозрачност на активите и управлението 2+ за ЦКБ
4. Дивидентна политика - + за Хим ... с тенденция към идзравняване на резултата
5. Възможност за продажба, колкото и да е минимална - + за ЦКБ
6. Оценка на ДВО - минуси и за двете, много при това
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеА аз като най-прост просто играя по графикатаfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеВреме е Полки да каже нещо по позицията откъде дойде този приятен ръст...
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеПолки .................да не се окаже че вече отдавна е разкешил
портфейла ми на БФБ е около 87% ХИМ и около 13% кеш
fuск the bеаr - give me the bееr
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнениеЧе има голям копувач, има. Няма значение кой е той. По любопитно ми е какво правят инвеститорите с милионите, които взеха след като излязоха от Хима-а? Не вярвам да ги вкарат депозити или да напуснат борсата. Със сигурност търсят къде да ги вкарата на борсат ни. Така, че умната.
- по нетърпеливите след като продадат ХИМ веднага се насочват към щерките (цкб и зрънчо)
- други ще изчакат да влезнат в софарма, но ще чакат да попривърши пакета на ромите
- други като видят, че тук цената не пада седмица-две, а ако тръгне ново повишение ще започнат с нови покупки на хим
- други пък ще чакат 1,67 и някой ден ще обявят, че са познали, че пак ще видим 1,67
- едни други малцинства още чакат цената да падне под лев
всеки един от нас вижда различна картинка и според разбиранията си ще действа ................ няма двама различни инвеститори които да действат абсолютно еднакво и в това се корени красотата на игратаfuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ади Разгледай мнениеАз съм от тези дето продадоха, ами какво правим - чакаме пак на 1,67
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ще има брутално рали.
Меченцата ще бъдат ритуално изнасилени.
Но това си е техен проблем, разбира се.Last edited by Три без коз; 09.01.2018, 17:27.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
Все си мисля че пак ще се върнат тук !!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Повечето от вас са активни играчи и няма да издържат парите им дълго време да бездействат. Ще се хванете някъде другаде по хорото
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ади Разгледай мнениеАз съм от тези дето продадоха, ами какво правим - чакаме пак на 1,67
На 8 и 9 ноември пакетно прелетяха 2 000 000 акции при цена 1.73.
На 22 декември минаха още 1 600 000 в пакет на цена 1. 74.
По мои сметки това са последни бройки от чуждите капитали влезли 2006-2007г при цени от 4лв/ IPO/ до 14 лв/ това поне беше цената на 4% купени от Julius Baer, които се изнесоха малко по-късно/.
Лично аз залагам на теорията, че тук "мажо" изстиска търпението ни до последно и сега ни прибира акциите на смешни цени. Остава въпроса защо, след като дълго ни убеждаваше, че не му пука за цената, сега така щедро ни дарява с доходност?
Вариант 1 - продажба на дял и търсене на по-висока цена??? Едва ли.
Вариант 2 - нужда от изсветляване на доходите по данъчни и политически причини, чрез висока дивидентна политика, а тогава колкото по-малко акционери на трапезата, толкова по - добре. Залагам на този вариант и след известно обиране, на цени около 2 лева, надявам се да видим следваща стъпка от 2.3лв , после както очаква Батя - 3, а ако е останал " жив партньор" може и с повече да го съблазнят.
Това разбира се е само моя теория, но толкова спокоен по тази позиция не съм се чувствал и се чудя дали си струва малки врътки при отделните нива по пътя или да "затварям очите" и да погледна цената при обявяване на дивидента
Мечтите ми не са препоръка за търговия с акциите на компанията!
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар