Първоначално изпратено от margen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
1,8 мил. акции са 0,75% или 1,85% = 4 553 279 акции, т.е "Купувача" се е включил август месец 2017 ?
А всъщност е доста просто. На 22.12. 2017 се изтъргуваха 1,8 млн. акции, а на 29.12. БФБ отчете промяна на ФФ с 2,6% или около 6,2 млн. акции. В този момент купувачът е прехвърлил 2% праг и вече целият му дял излиза от ФФ. От тогава имаме още около половин % намаление на ФФ, т.е. общия му дял е около 3% или малко повече и е доста далече от петте.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
1,8 мил. акции са 0,75% или 1,85% = 4 553 279 акции, т.е "Купувача" се е включил август месец 2017 ?
Дали ще има трети път или се насити?
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Промяната от декември, когато се случи раздвижването по позицията е малко над 3%, но логиката ми е, че този акционер е бил някъде около, но малко под двупроцентовия праг, защото при изтъргувани 1,8 млн. акции на 22.12. сетълментът на 29.12. отчете промяна от 2,6%, което отговаря на над 6 млн. акции.
Коментар
-
Здравей, Margen! Знам, че имаш подробна таблица на Софарма. Предполагам, че и тук може би е така, но 5% промяна на ФФ не виждам през последните няколко месеца. От кой месец следиш ФФ до днес ?
п.п Септември 2017 ФФ = 23,75% ... към 28.03.2018 ФФ = 20,66%Last edited by margen; 28.03.2018, 21:15.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеИ към днешния сетълмент има понижение на двупроцентовия ФФ. Ако смятам правилно, е много вероятно купувачът да приближава прага от 5%. Интересно е, дали ще го прехвърли, за да го видим кой е.
п.п Септември 2017 ФФ = 23,75% ... към 28.03.2018 ФФ = 20,66%
Last edited by Innocent; 28.03.2018, 21:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Общувайте с брокерите си.Разпитвайте ги.Не пилейте енергия в гадаене и писане.Очевидно е дребен. Инвеститор за позицията,който метна към 60 000бр явно зор за пари.Но защо без да звънне само той си има аргумент.Играта продължава от там до кадето бяхме стигнали. 2.27!
Коментар
-
Ето първият посрещащ аисберг с връх 1000бр. на 2.20лв, колко още има преди големите стени.Тук някъде трябва да са и продалите и те бързат за влака.Желаещи за покупка има.
Да не се окаже,че мераклиите за покупки са повече от треперещите за продажба.
Не забравяйте, че и Батко ви държи под око.
Last edited by radon222a; 28.03.2018, 14:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
Или ни даде малко почивка... т.е. до петък ще се види..
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
не съм аз
всеки знае, че "присъствам" максимум на 2-3 сесии в месеца и така от много години, а понякога не отварям платформата на Карол с месеци
Ако го намерим и поговорим с този пич не мислиш ли че Може да е от полза за позицията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнениеЕ... Тук, като че ли, зорлията да излезе приключи... т.е. излезе... Или поне поведението на акцията днес го подсказва...
Без препоръки, просто си мисля на глас... т.е. писмено...
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Това е фри флоута по наредба 16, във връзка с изискванията за финансовите инструменти, които могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби. БФБ го публикува ежедневно след края на търговската сесия.
Коментар
Коментар