IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение
    Ако не се лъжа,срока за покупка с право на дивидент бе Сряда, а не днес !!! В протокола гопише !
    имаш Т+2 ............ сиреч покупките в сряда ти носят дивидент защото след като мине сетълмента и си в кюпа ......... който е в книгата в петък взима дивидент

а аз попитах дали понеделника е ex-dividend date .......... сиреч тогава ще се търгуват акциите с изваден дивидент от цената ............ сиреч цената ще отвори на около 2,10, но , ако има много зорлии да продават могат да закарат цената на 2 кинта например ако няма кой да купува, разбира се...

просто хипотези, но без препоръки
    НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение
      в понеделник ли е ex-dividend date?
      мда, прав съм бил ............ в петък който е в книгата на акционерите ще вземе дивидент, а в понеделник ще се търгуват акциите вече без дивидент

“ХИМИМПОРТ” АД - ГР. СОФИЯ УВЕДОМЛЕНИЕ за разпределение на дивидент на акционерите по издадените обикновени акции от капитала на Химимпорт АД Общото събрание на акционерите на „ХИМИМПОРТ” АД, проведено на 29 юни 2018 г., прие предложението на Управителния съвет за изплащане на дивидент на акционерите по издадените обикновени акции от капитала на Дружеството, като разпределя част от печалбата за 2017 г. за брутен дивидент от 0.063 лв. (шест цяло и три стотинки) за една обикновена акция, като общата сума на дивидента за 2017 г. е в размер на 15 097 714 лева (петнадесет милиона деветдесет и седем хиляди седемстотин и четиринадесет лева). Право на дивидент, съгласно чл. 115в, ал. 3 от ЗППЦК, имат притежателите на обикновени акции към 14-тия ден след датата на общото събрание , а именно 13 юли 2018 г.

Гласувания дивидент се изплаща в 2-месечен срок от датата на провеждане на Общото събрание, съгласно изискванията на нормативните актове и на правилника на „Централния депозитар“ АД.

Коментар

• Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнение

Сутринта ордерите бяха изчистени... едва ли бъркат
        те не бъркат .............. но ти - да

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение
          Ако не се лъжа,срока за покупка с право на дивидент бе Сряда, а не днес !!! В протокола гопише !
          Така е, в сряда беше.

Коментар

• Ако не се лъжа,срока за покупка с право на дивидент бе Сряда, а не днес !!! В протокола гопише !

Коментар

струва ми се, че днес бе 13-ия ден след ОСА
              Сутринта ордерите бяха изчистени... едва ли бъркат

Коментар

• Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение

Не, днес.
                струва ми се, че днес бе 13-ия ден след ОСА

Коментар

в понеделник ли е ex-dividend date?
                  Не, днес.

Коментар

• в понеделник ли е ex-dividend date?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Чудесна новина за кандидат купувачите...е не за всички - някои са свикнали да купуват по върховете
                      В момента нямам тук, но това не пречи да я харесвам.
                      и аз съм като теб ........... много ги харесвам майката и каката, ама нямам

Коментар

едва ли има някакво значение ............ пътя е ясен...

6C4/CHIM 2.18
                        Актуално към 16:28/12.07.2018 г.

||||||От началото на годината
                        3995
                        8433446
                        19 803 275,08
                        -2,68%
                        2,16
                        2,35
                        2,60
                        Чудесна новина за кандидат купувачите...е не за всички - някои са свикнали да купуват по върховете
                        В момента нямам тук, но това не пречи да я харесвам.
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                          на шест месечна графика цената днес си е най-ниската, дали не са я оставили да падне или спада плавно
                          едва ли има някакво значение дали са я оставили да пада или плавно ще спада ............ пътя е ясен...

6C4/CHIM 2.18
                          Актуално към 16:28/12.07.2018 г.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ за последните 6 месеца:
                          Общ брой сделки 3995
                          Прехвърлен обем (бр.) 8433446
                          Оборот (лв.) 19 803 275,08
                          Изменение за избрания период -2,68%
                          Най-ниска цена (лв.) 2,16
                          Средна цена (лв.) 2,35
                          Най-висока цена (лв.) 2,60
                          Last edited by _1912_; 12.07.2018, 21:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            Трябва ли задължително да има "заинтересован да я крепи" !? Нали пазарът е най-демократичната иституция, където реалните оферти определят цената!? Защо трябва все някой нещо да крепи !? Бихме ли имали по-голямо доверие в такъв пазар !?
                            (п.с. - това мислех, че го пиша в темата на фармата, да ме извинява Груеца) Е и за фармата си важи според мен в момента, дори в по-голяма степен
                            мда, половин година го крепяха ХИМ-а, но всяко нещо си има край ............... само вездесъщият чичо оги може постоянно да дирижира цените на фармите като направлява стадото си с шапки, свирки и благи приказки за бъдещето

не е препоръка за каквото и да е...

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                              ...
                              Няма индикации за наличието на заинтересован да я крепи, няма ордери да поемат евентуална вълна от продавачи. Ав.....
                              Трябва ли задължително да има "заинтересован да я крепи" !? Нали пазарът е най-демократичната иституция, където реалните оферти определят цената!? Защо трябва все някой нещо да крепи !? Бихме ли имали по-голямо доверие в такъв пазар !?
                              (п.с. - това мислех, че го пиша в темата на фармата, да ме извинява Груеца) Е и за фармата си важи според мен в момента, дори в по-голяма степен
                              Last edited by precakanoto; 12.07.2018, 19:42.
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                                на шест месечна графика цената днес си е най-ниската, дали не са я оставили да падне или спада плавно
                                Имам предвид,че на тези нива я подпират. Не на 2,6лв.

Коментар

Working...
                                X