Първоначално изпратено от mapadona
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MaseratiSUV Разгледай мнение
Коментар
-
https://www.bse-sofia.bg/bg/bse-charts, цените на графичния оператор са тези, които съм писал аз, разликата може да има ако графиката на борсата е актуализирана за дивидиенти. Вълна-1 от същия порядък на Шихан Вълна-3 е започнала 2012 октомври месец, при цена от 0.55 и е завършила при 2.092 през 2014 г. март месец. След което тече т.нар. бягаща или някаква друга неправилна корекция, и като завърши се очаква Шихан Вълна-3...
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
понеже съм младо и неопитно момче-шахматист от равнината ми е много трудно с вълните защото не мога и да плувам ........ в този ред на мисли би ли ми обяснил две неща:
- кога е започнала и кога е завършила Шихан Вълна-1
- кога е започнала и кога е завършила Шихан Вълна-2
ето я графиката за да може по-лесно да поставиш жалоните
[ATTACH=CONFIG]n3526998[/ATTACH]
дай да уточним правилните параметри за да стигнем до реални данни, че с изсмукани от пръстите цифри се получава манипулиране на хората четящи форума
и така ....... периода който си посочил (20016-2018 г.) най-ниската цена на която се е търгувам ХИМ е 1,04 лв. (05.2016г.), а най-високата цена бе 2,60 (02.2018 г.) .......... при споменатата от теб корекция от 61.8% корекцията на това движение се получава, че дъното е при 1,63592 лв.
това ли е дъното? има или няма проблем да започне Шихан Вълна-3? до кога ще я чакаме тази вълна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MaseratiSUV Разгледай мнениеШихан Вълна-3 няма никакъв проблем да почне
- кога е започнала и кога е завършила Шихан Вълна-1
- кога е започнала и кога е завършила Шихан Вълна-2
ето я графиката за да може по-лесно да поставиш жалоните
Първоначално изпратено от MaseratiSUV Разгледай мнениеи от дъното на поскъпването 0.92-2.42 (20016-2018 г.), но най-вероятно от 61.8% корекцията на това движение, което е при ниво 1.4935.
и така ....... периода който си посочил (20016-2018 г.) най-ниската цена на която се е търгувам ХИМ е 1,04 лв. (05.2016г.), а най-високата цена бе 2,60 (02.2018 г.) .......... при споменатата от теб корекция от 61.8% корекцията на това движение се получава, че дъното е при 1,63592 лв.
това ли е дъното? има или няма проблем да започне Шихан Вълна-3? до кога ще я чакаме тази вълна?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
Тия сметки ги правим от 10 години и накрая нищо. Всеки път като скокне малко и всички почват да виждат ракети и космоси. Според мен докато няма чужди инвеститори на борсата, всички позиции ще страдат и няма да има някаква закономерност в движенията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MaseratiSUV Разгледай мнениеШихан Вълна-3 няма никакъв проблем да почне и от дъното на поскъпването 0.92-2.42 (20016-2018 г.), но най-вероятно от 61.8% корекцията на това движение, което е при ниво 1.4935.
Коментар
-
И за да не става само като на футболен мач, едни ще викат ъп, други даун, днес си поиграх да извадя малко исторически данни от ключови дати и да ги сравня. Тук ще споделя само за тези 60 ст., за които някои хора си мечтаят:
Q3 2012 - Цена 0,61-0,83 ст.
Тогава трябва да са излезли резултатите от годишния консолидиран за 2011 и Q2 за 2012 - EBITDA за 2011 е 128 мил. конс и чиста печалба 122 мил.
Неконс EBITDA 94 790 Хил и чиста 93 127 хил.
Тоест тогава холдинг, който е изкарвал 130 мил някои хора са го оценили, че струва между 140 и 180 мил целия и са продавали на тези цени. Сигурно още ги е яд...
В началото на 2013 цената от 80 ст. става 1,30 и се търгува на тези нива, а през 2014 вече става над 2 лв. Доста по-нормална оценка. Въпреки, че печалбата пада на 100 мил. нетно и 110 EBITDA за 2013 годишно.
Ако не беше фалита на КТБ какво ли щеше да е положението днес?
2016 Q2 - Цена 1,05-1,13 ст. - Това е дъното след 2012 г. - Конс. EBITDA за цялата 2015 г. 69 мил. с чиста 58 мил.
Ако го сравним с положението сега, за Q3 има 79 мил. EBITDA и 71 мил. чиста + дивидент всяка година, не би следвало да се стигне до тези цени. А и вече нямаме КТБ.
Ама кой знае... Очевидно тук всичко е възможно.
Народ, който оценява холдинг с печалба 130 мил. годишно на 140 мил. не може да бъде унищожен.
Last edited by TheSkorpion; 21.12.2019, 09:51.Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
-
Мислиш ли, че това не е фонд или голям индивидуален клиент, който продава и по други позиции и няма задача да продаде портфейал си тук, поради някакви други причини и обстоятелства...ако е физическо лице- може да му трябват спешно пари???
Коментар
-
Първоначално изпратено от strol Разгледай мнение
Ето вече имаш шанс да купуваш на цена под 1,60Мислиш ли обаче ,че тези които продават на тези цени са по-глупави от теб
Съмнявам се
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеПичове, дали шихан вълна 3 ще започне от днес?
На пазара тежат едни умрели 20-30т, които се опитвам да взема по-евтинко, ама не ги дават под 1.6.....Мислиш ли обаче ,че тези които продават на тези цени са по-глупави от теб
Съмнявам се
Коментар
Коментар