Бъфет и Кук са се запознали лично за пръв път преди близо десетилетие, когато Кук се е обадил на инвеститора, за да попита какво да прави с купчината свободен капитал на Apple на стойност около 100 млрд. долара. Бъфет му е казал да похарчи част от нея за обратно изкупуване на акции, ако ги смята за подценени, а Кук е последвал съвета му
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Представяш ли си има хора дето още ги стискат от 16 лв и вярват в дядо КоледаМъка мъка мъка !!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Възможно ли е и флагмана да не е видял потенциал в иновативните компании и стартъпи и за това да е пропуснал да инвестира в тях?)
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
1. Не мисля че флагмана е флагман вече .
2 Не мисля че има какъвто и да е потенциал за растеж , защото ако смяташе да расте би инвестирал в иновативни компании и стартъпи. Защо не взеха дял от Алтерко , Телелинк, Бизнес ангела Илеван или самите те не участват дялово като бизнес ангели и то само с няколко милки а си държат на Зърнените и на стари не доходни активи. Просто толкова си може така набедения за флагман най-обикновен фонд.Last edited by Dr.Tren4eff; 10.02.2021, 00:13.
- 7 Харесвания
Коментар
-
2 Не мисля че има какъвто и да е потенциал за растеж , защото ако смяташе да расте би инвестирал в иновативни компании и стартъпи. Защо не взеха дял от Алтерко , Телелинк, Бизнес ангела Илеван или самите те не участват дялово като бизнес ангели и то само с няколко милки а си държат на Зърнените и на стари не доходни активи. Просто толкова си може така набедения за флагман най-обикновен фонд.
Още не ясно има ли файда от ползата,
по-скоро не ..М.... . ш..... ..й.о!
- 1 like
Коментар
-
2 Не мисля че има какъвто и да е потенциал за растеж , защото ако смяташе да расте би инвестирал в иновативни компании и стартъпи. Защо не взеха дял от Алтерко , Телелинк, Бизнес ангела Илеван или самите те не участват дялово като бизнес ангели и то само с няколко милки а си държат на Зърнените и на стари не доходни активи. Просто толкова си може така набедения за флагман най-обикновен фонд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Флагманъ има потенциал за приятна изненада
2 Не мисля че има какъвто и да е потенциал за растеж , защото ако смяташе да расте би инвестирал в иновативни компании и стартъпи. Защо не взеха дял от Алтерко , Телелинк, Бизнес ангела Илеван или самите те не участват дялово като бизнес ангели и то само с няколко милки а си държат на Зърнените и на стари не доходни активи. Просто толкова си може така набедения за флагман най-обикновен фонд.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Полк, 1912, може би е време да си преразгледаш вижданията за флагмана
Не помня досега да е бил в такова окаяно положение спрямо индекса. В последния индексен ръст, на практика се ореобрази като някаква котва за индекса. Прословутата бета, която така често се спряга, май се окаже химера, защото се изчислява масово за 1 г назад, но няма никаква гаранция, че ще е такава и година напред
без препоръки, разбира се
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
при така зададения въпрос, каквото и да напиша - все ще позная........ тук все някога ще "буксират цената нагоре" - това е ясно на всички, а също така голяма е вероятността "да продължава цената да се рее на настоящите нива" ...... по-важен според мен е тайминга ...... а да ти кажа на коя дата какво точно ще се случи, няма как да знам, макар, че искам...
все още си оставам на старото си мнение, че цената ще започне да се покачва когато се хванем за зеленото ..... да се запролети, да се постопли времето, душите ни и сърцата, да намали истерията около ковида и третата му бг-вълна която чакаме, да тръгне ваксинацията с бързи темпове, да минат изборите (че има доста неизвестни кой и с кого), да се върне доверието към туризма с първите записвания за новия сезон и нещата ще се случат къде с буксиране от кешовците, къде с напън на алигатора, къде от самосебе си, къде нарочно и т.н.
оптимист съм ..... вече 3 години само надолу -> това няма как да продължи още много дълго ........ дъното тук беше преди 11 месеца и от тогава не си спомням да е тествано...... и както обичам да казвам ....... "като не иска една акция повече да пада .... ще вземе да се качва"
писах и преди, че основното което чакаме ще се случи април и след това ...... така си мисля аз...
алигатора пропусна момента с жълти стинки (няма и 2 млн.евро за 6 ст. дивидент; или с по-малко от 1 млн.евро за 3 ст. дивидент) да си подкрепи акционерите, а оттам и цената на акцията ...... сега ще му струва много повече да върне крехкото доверие което завоюва в последните няколко години с редовния дивидент който даваше ...... не мога да повярвам как се изложиха като кифладжии ...... ще им излезе през носа тази икономия ....... пак ще им потрябва висока цена, но на всяка съпротива ще бъдат заривани с акции и ще се видят в чудо!!!
успех на всички
Не помня досега да е бил в такова окаяно положение спрямо индекса. В последния индексен ръст, на практика се ореобрази като някаква котва за индекса. Прословутата бета, която така често се спряга, май се окаже химера, защото се изчислява масово за 1 г назад, но няма никаква гаранция, че ще е такава и година напред
без препоръки, разбира се
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
Не е мръдвал от месеци 53067395. Това е според ЦД от 18.11.2020г. до днес без промяна. По мои сметки, по данни от БФБ е нараснал с над 200к. но за това не съм сигурен.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеPolki, ще се радвам на мнението ти - тук ще буксират ли цената нагоре или ще продължава да се рее на настоящите нива?........ тук все някога ще "буксират цената нагоре" - това е ясно на всички, а също така голяма е вероятността "да продължава цената да се рее на настоящите нива" ...... по-важен според мен е тайминга ...... а да ти кажа на коя дата какво точно ще се случи, няма как да знам, макар, че искам...
все още си оставам на старото си мнение, че цената ще започне да се покачва когато се хванем за зеленото ..... да се запролети, да се постопли времето, душите ни и сърцата, да намали истерията около ковида и третата му бг-вълна която чакаме, да тръгне ваксинацията с бързи темпове, да минат изборите (че има доста неизвестни кой и с кого), да се върне доверието към туризма с първите записвания за новия сезон и нещата ще се случат къде с буксиране от кешовците, къде с напън на алигатора, къде от самосебе си, къде нарочно и т.н.
оптимист съм ..... вече 3 години само надолу -> това няма как да продължи още много дълго ........ дъното тук беше преди 11 месеца и от тогава не си спомням да е тествано...... и както обичам да казвам ....... "като не иска една акция повече да пада .... ще вземе да се качва"
писах и преди, че основното което чакаме ще се случи април и след това ...... така си мисля аз...
алигатора пропусна момента с жълти стинки (няма и 2 млн.евро за 6 ст. дивидент; или с по-малко от 1 млн.евро за 3 ст. дивидент) да си подкрепи акционерите, а оттам и цената на акцията ...... сега ще му струва много повече да върне крехкото доверие което завоюва в последните няколко години с редовния дивидент който даваше ...... не мога да повярвам как се изложиха като кифладжии ...... ще им излезе през носа тази икономия ....... пак ще им потрябва висока цена, но на всяка съпротива ще бъдат заривани с акции и ще се видят в чудо!!!
успех на всички
fuск the bеаr - give me the bееr
- 2 Харесвания
Коментар
-
добре де, аз пак да питам..
ако утре зема да придобия 5% от акциите, на днешна стойност около 12м , ще ме пуснат ли в ОС на дружеството?
не ми казвайте кво ще стане стане с цената...
питам щото 12м е цената на една кабина за а319 втора употреба
на пръв поглед сделката изглежда доста примамлива, 5% - на стойнотта на една кабина
* нямям нищо и не препоръчвам нищо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнениеШиханът да го закрива и ликвидира....да се отдаде на по-приятни занимания като карате форумчета на СОК Камчия.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар