If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Отскоро започнах да изучавам техническия анализ и според мен ако мине 1,90 ще се спре някъде към 3лв. Ако може някой по-начетен в тея неща да ми каже дали правилно размишлявам.
Тази позиция я пазя само и единствено заради beta > 1 спрямо SOFIX и BGTR30. През годините забелязах, че е все тая какво пише в отчетите на Химимпорт. Когато борсата върви нагоре, акцията дърпа по-рязко. Обратното също е вярно - когато борсата върви надолу, тази акция върви надолу още по-рязко. Наблюденията ми са от самото начало, откакто Химимпорт е на борсата.
И тъй като очаквам положително развитие за БГ борсата в следващите месеци и години, затова очаквам Химимпорт пак да потегли нагоре, при това рязко нагоре. Без значение какво казват отчетите, въпреки че ги следя и ги чета от време на време.
Ха, то станало първи април вече!
На ХИМ-а отчетите въобще не ги чета щото нищо не им разбирам. Преди няколко дни си купих малко само заради препоръка от един наш съфорумец. Голем е майстор ама няма да му споменавам името .
Иначе тия 60 милярда на месец дето ЕЦБ ги излива , все някъде ще издуят балонец , а ХИМ-а участва почти във всички сектори на икономиката така че ...
Не е препоръка за нищо.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Отчетът не е добър. Само на мен ли ми прави впечатление, че вече 10-тина поредни тримесечия (а може би и повече) приходите все намаляват?
Иначе и аз имам малко акции тук. Никога не се знае кога ще изскочи някой заек от тази шапка...
2.1. Финансови показатели
Дружеството приключи 2014 г. с общо приходи от дейността в размер на 79 522 хил. лв. Отчетен е незначителен спад на приходите в размер на 1.84% спрямо съпоставимите за 2013 г. 81 043 хил. лв.
Разходите за дейността за годината възлизат на 33 516 хил. лв. или с 2 426 хил. лв. по-малко в сравнение с базисния период, което представлява намаление с 6.75%.
Финансовият резултат за отчетната 2014 г. е печалба преди данъци в размер на 46 006 хил. лв., а след облагане с данък 41 572 хил. лв. Отчетеният ръст в размер на 2.01% за брутния и 1.59% за нетния резултат или с 905 хил.лв., респ. 650 хил. лв., се дължи на увеличение на приходи и оптимизиране на разходи в оперативната му дейност.
Коментар
ivandavidov
Тази позиция я пазя само и единствено заради beta > 1 спрямо SOFIX и BGTR30. През годините забелязах, че е все тая какво пише в отчетите на Химимпорт. Когато борсата върви нагоре, акцията дърпа по-рязко. Обратното също е вярно - когато борсата върви надолу, тази акция върви надолу още по-рязко. Наблюденията ми са от самото начало, откакто Химимпорт е на борсата.
И тъй като очаквам положително развитие за БГ борсата в следващите месеци и години, затова очаквам Химимпорт пак да потегли нагоре, при това рязко нагоре. Без значение какво казват отчетите, въпреки че ги следя и ги чета от време на време.
Не продавам защото е твърде, твърде рано.. Не купувам, защото съм купувал когато е трябвало (средната ми цена е 1,15 лв.).
Пишех в темата повече когато повечето се страхуваха и не им беше ясна картинката...споделих моите очаквания.. Сега вече малко по малко почва да им се изяснява на някой и няма нужда от писане
Не е лошо да има скалпери, ловящи стотинки по позицията.. създават ликвидност и хранят брокерите на този гладен пазар
напълно прав си .................. струва ми се, че акцията има още потенциал да расте и някои може да си хапят дупетата
отгоре на това купувача ми се вижда стабилен и това едва ли ще е края на ппокупките му
------------------------
в края на декември миналата година бях обявил тук покупки на 1,70 , а след това купих още толкова на 1,55-1,60 ................... днес всичко разкарах на около 1,90
Не продавам защото е твърде, твърде рано.. Не купувам, защото съм купувал когато е трябвало (средната ми цена е 1,15 лв.).
Пишех в темата повече когато повечето се страхуваха и не им беше ясна картинката...споделих моите очаквания.. Сега вече малко по малко почва да им се изяснява на някой и няма нужда от писане
Не е лошо да има скалпери, ловящи стотинки по позицията.. създават ликвидност и хранят брокерите на този гладен пазар
Браво, добър оборот през последните дни, активизира се позицията и това се отрази на борсата като цяло. Първи сигнали и преминаване на ниво1,91лв за акция, следва 2,00лв ...и следващото ключово според мен е 2,50лв. Отчета е добър и потенциала е огромен.
Според мен продалите ще съжаляват, но някои се радват и на малкото.. Няма лошо пътят трябва да се разчиства, за да върви нагоре...........
Успех на предприемчивите и позитивни акционери!
Отчетът не е добър. Само на мен ли ми прави впечатление, че вече 10-тина поредни тримесечия (а може би и повече) приходите все намаляват?
Иначе и аз имам малко акции тук. Никога не се знае кога ще изскочи някой заек от тази шапка...
Браво, добър оборот през последните дни, активизира се позицията и това се отрази на борсата като цяло. Първи сигнали и преминаване на ниво1,91лв за акция, следва 2,00лв ...и следващото ключово според мен е 2,50лв. Отчета е добър и потенциала е огромен.
Според мен продалите ще съжаляват, но някои се радват и на малкото.. Няма лошо пътят трябва да се разчиства, за да върви нагоре...........
Коментар