Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
не искам да те плаша но сме виждали при хим обикновени цена от 70 и няколко стотинки и то дълъг период.....
цената от 70 стинки ако не те плаши........Представи си какъв карък трябва да е оня на който му се случва два пъти да се се нахендря занулявайки се и особено ако пък парите са роднински
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Legioner Разгледай мнениеОт тук следват две неща
1. Може ли счетоводни практики да изкривят цената 4,5 пъти. Нали всичко е синхронизирано с МСС
2. Защо при друга компания на БФБ не се наблюдава(поне аз не съм виждал)?
Коментар
-
Konsultant
Догодина ще се конвертират привилегированите хартии. И ако няма нова такава емисия, то мисля ще бъде най-подходящият момент за промяна на дивидентната политика и започване на редовно плащане на дивидент по обикновените хартии от следващата година. Мисля, че нещо такова може да бъде катализатор за трайна промяна във възприемането на акцията от пазара иначе ледена епоха. Обратно изкупуване също не е лишено от смисъл. Кеш се лее из ведро, а някой дреме и не си изкупува хартиите за без пари. Само вижте зад океана за какви обратни изкупувания става дума
По-скоро очаквам да предложат нов инструмент с фиксирана доходност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Legioner Разгледай мнениеОт тук следват две неща
1. Може ли счетоводни практики да изкривят цената 4,5 пъти. Нали всичко е синхронизирано с МСС
2. Защо при друга компания на БФБ не се наблюдава(поне аз не съм виждал)?
Ако бълхата може да се удави в чаша, то за мишката и е необходим цял лиген.
С други думи, когато на БФБ имаш една голяма компания, със сравнително голям freefloat, който е разпределен между множество малки инвеститори, когато те продават някой трябва или да повишава цената, чрез търсене, или да я задържа чрез посрещане на обемите в същите граници.
Когато обаче няма кой да посреща, цената натисната от дребните инвеститори, трябва да отиде до нива, които са твърде атрактивни за по-големи инвеститори, за да имаме "адекватно" посрещане!
В момента купувачите са "бълхи", но не в чаша, а в лиген!
Коментар
-
Догодина ще се конвертират привилегированите хартии. И ако няма нова такава емисия, то мисля ще бъде най-подходящият момент за промяна на дивидентната политика и започване на редовно плащане на дивидент по обикновените хартии от следващата година. Мисля, че нещо такова може да бъде катализатор за трайна промяна във възприемането на акцията от пазара иначе ледена епоха. Обратно изкупуване също не е лишено от смисъл. Кеш се лее из ведро, а някой дреме и не си изкупува хартиите за без пари. Само вижте зад океана за какви обратни изкупувания става дума.
Коментар
-
Тука няма много за коментиране.
Представянето на Хима няма как да не бъде в унисон с общата картина на БФБ.
Някой представя ли си Хим на 3 кинта, а SOFIX на 447. Тука "контрата" е, те компаниите са различни, в SOFIX има пълни шитове, много хора обаче вярват в Хима. Вярват или не когато ги няма купувачите, магии на "един чип" нямам как да стават.
БФБ все повече прилича на борса, единствено и само за дялово инвестиране. Там където няма дивидент, нещата ще са още "по-затегнати"!
Мисля си, че дъното е близко, в контекста на достигането на вход при "по-големите" пари, но оттласването е съвсем друго "вино"!
Пътя на долу, като че ли е, силно ограничен, но този на горе, дори и "не ограничен" минава единствено и само през сериозна промяна на "климата", иначе този път си мисля, че дори и "клатушкане" до към 1,80-2,00 няма да има!
Има един филм, "Ледена епоха"!Last edited by Mike Florida; 10.11.2015, 16:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнениеМиш-маша е пълен . И счетоводители , и одитори и холдинги и борсата всичко е на ниво . Аз съм заредил здраво тук пък каквото стане .Падането от цена 1.36 не е от много високо . Но пък скачането .Ееех
не искам да те плаша но сме виждали при хим обикновени цена от 70 и няколко стотинки и то дълъг период.....
цената от 70 стинки ако не те плаши.......
Коментар
-
Тук играят роля други фактори - например липсата на доверие в счетоводните практики, които холдингът изполозва. Това имах предвид, когато написах, че счетоводителите им са свръхестествени.
Тия работи сериозно ли ги мислите и пишете! Тогава и одиторите трябва да са свръхестествени и всички холдинги на БФБ подценени. Ама не са.Last edited by balarev; 10.11.2015, 16:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеСъвсем правилно мислиш - по счетоводни данни и отчитайки пазарната капитализация общо и на двете емисии акции, Химимпорт е силно подценена компания.
Тук играят роля други фактори - например липсата на доверие в счетоводните практики, които холдингът изполозва. Това имах предвид, когато написах, че счетоводителите им са свръхестествени.
От друга страна акцията от години е в топ 3 на най-ликвидните на нашия пазар и през по-голяма част от времето е на самия връх в тази класация. Това означава, че инвеститорите могат да разчитат на ликвидност, ако имат нужда от пари. А през последните години много хора/институции имат нужда от пари. Съответно акцията е "натисната" и това е едно от обясненията за текущите цени.
На мен ми е най-тежката акция при средна цена 20% над текущите нива и спя спокойно , не им чета отчетите като си мисля, че и те не си ги четат ( реално ), но хима е с железни позиции на регионално ниво. Въпрос на време , дори за някои да изглеждам комарджия.
Не препоръчвам нищо на никой.
Успех
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Legioner Разгледай мнениеНе не еАко има такава драстична разлика не е ли най логично инвеститорите да почнат да копуват акции на Химимпорт и да надуят пазарната капитализация. Поправете ме ако греша, но при това положение Химимпорт излиза, че е подценена компания.
От друга страна акцията от години е в топ 3 на най-ликвидните на нашия пазар и през по-голяма част от времето е на самия връх в тази класация. Това означава, че инвеститорите могат да разчитат на ликвидност, ако имат нужда от пари. А през последните години много хора/институции имат нужда от пари. Съответно акцията е "натисната" и това е едно от обясненията за текущите цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеПо непотвърдени данни, заради свръхестествените способности на счетоводителите на Химимпорт.
Това горното беше шега. А може би не беше?Ако има такава драстична разлика не е ли най логично инвеститорите да почнат да копуват акции на Химимпорт и да надуят пазарната капитализация. Поправете ме ако греша, но при това положение Химимпорт излиза, че е подценена компания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеПо непотвърдени данни, заради свръхестествените способности на счетоводителите на Химимпорт.
Това горното беше шега. А може би не беше?
Коментар
Коментар