Първоначално изпратено от hamorphis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Замислих се за друго - защо повечето списващи (и обикновено нямащи акции тук, изключая осло) са "убедени", че сделката с мажото (арменец все пак, дИмйек не е като да е будала) ще мине на нивата на ебитда от 2019? да зададем така въпроса - за чий му е на Валерко да продаде нещо, което ще му носи поне 5% гарантирана доходност за години напред, за да вземе едни бързи 140 милки (зависи как ще го смятат това прословуто EV на 8хEBITDA и какво ще добавят и изваждат от задълженията - дали ще са смо банковите, ще махнат вътрешните и т.н. - варианти много, но там някъде ще е, ако се гледат данните за 2019)? Къде би могъл да вложи сега едни 140 милки, за да му носят тази доходност, при това почти гарантирана, че и нарастваща, ако всичко се развива нормално - че переспективите у нас са коя от коя по-страхотни и има едни уникални бизнеси, дето мажовците са мега коректни, абе ум да ти зайде. Отделно, поне в решението на КЗК пише, че Валерко ще има забрана да извършва конкурентна дейност, т.е. требе да търси някъде другаде да ги вложи тези пари, в друг сектор. Или ще ги хвърли по коври, тули, битон и таралясници? Или ще си ги плати като "данък спокойствие" на чекмеджето на БХ? Виж, при по-голяма сума - да речем 180-200 милки за Валерко - хубаво, ма за 140? А и не съм забелязал да е особено на зор да продава, щото му трябва спешно кеш, за да си плати нещо някъде си. Пък и дивидентът си върви, къв да му е проблемът?
Може да е пожелателно мислене, де, идея нямам, но поне засега няма индикации за сделка под 60 кинта на големият дял, а за миноритарите пък хептен не се знае, но у нас всичко е възможно. Просто размисли и страсти - не е препоръкЪNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеТцъ, нищо общолаченото не много хубаво дружество, но на мен лично ми е скъпо към настощия момент, а и вече си имам "балоняк" в лицето на шпидиту. Друго е, но все още обмислям между двете основни алтернативи - ще го напиша, като го купя, предполагам, че ще е другата седмица
А не само заигравка с името на стария код,
ps. щях да дам пример като с латеркото-лешперкото, ама пък там си нямаше стар кодLast edited by precakanoto; 17.11.2020, 10:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеТцъ, нищо общолаченото не много хубаво дружество, но на мен лично ми е скъпо към настощия момент, а и вече си имам "балоняк" в лицето на шпидиту. Друго е, но все още обмислям между двете основни алтернативи - ще го напиша, като го купя, предполагам, че ще е другата седмица
- 1 like
Коментар
-
Тцъ, нищо общолаченото не много хубаво дружество, но на мен лично ми е скъпо към настощия момент, а и вече си имам "балоняк" в лицето на шпидиту. Друго е, но все още обмислям между двете основни алтернативи - ще го напиша, като го купя, предполагам, че ще е другата седмица
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Лаченото, което е още известно като Коравото!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеСпокойно, не е агрия
Само да не е лаченото, че там разхвърлят дивиденти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Още не съм я купил - до седмица трябва да се накумя и ще ти кажа в съитветната темаЗнаеш, че си казвам къде съм влязъл или излязъл и съответноте нива, както и печалба/загуба от акцията
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Кажи коя е деЗнаеш, че си казвам къде съм влязъл или излязъл и съответноте нива, както и печалба/загуба от акцията
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеРазбрах те, но в случая това няма значение - това е сделка по придобиване и може да бъде осъществена по всяко време, като това време ще е догодинаВероятно си прав, че сделката може би ще мине по данните за 2019 (а може и не, не знаем какво пише), но търговото ще е по данните за 2020 - иначе ще ги спукаме от дела, а Спиди не могат да си позволят подобно нещо, така че, ако всичко е точно и Ебитда-та отлети на 60-65 милки, то спокойно търговото ще е в диапазона 72-80 лева, както съм си го задал и аз. Гледаме мача, аз моето съм си го купил, сега мислите ми са в друга насока и към друга компания, която обмислям от известно време. Успех на всички тук
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеРазбрах те, но в случая това няма значение - това е сделка по придобиване и може да бъде осъществена по всяко време, като това време ще е догодинаВероятно си прав, че сделката може би ще мине по данните за 2019 (а може и не, не знаем какво пише), но търговото ще е по данните за 2020 - иначе ще ги спукаме от дела, а Спиди не могат да си позволят подобно нещо, така че, ако всичко е точно и Ебитда-та отлети на 60-65 милки, то спокойно търговото ще е в диапазона 72-80 лева, както съм си го задал и аз. Гледаме мача, аз моето съм си го купил, сега мислите ми са в друга насока и към друга компания, която обмислям от известно време. Успех на всички тук
- 2 Харесвания
Коментар
-
Разбрах те, но в случая това няма значение - това е сделка по придобиване и може да бъде осъществена по всяко време, като това време ще е догодинаВероятно си прав, че сделката може би ще мине по данните за 2019 (а може и не, не знаем какво пише), но търговото ще е по данните за 2020 - иначе ще ги спукаме от дела, а Спиди не могат да си позволят подобно нещо, така че, ако всичко е точно и Ебитда-та отлети на 60-65 милки, то спокойно търговото ще е в диапазона 72-80 лева, както съм си го задал и аз. Гледаме мача, аз моето съм си го купил, сега мислите ми са в друга насока и към друга компания, която обмислям от известно време. Успех на всички тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Пак се изразяваш като инта, дейва, а го уважавам, ма трудно го разбирам, сега и теб така - ти да не си инта под прикритиеВиж в зппцк какво пише - там ясно си еказано, че няма как да е под средната за последните 6 месеца преди търговото. Ок, може да се изманипулира, но поне засега не виждаме действия в тази посока, т.е. цена под 57 лева за търгово е невъзможна по закон. Оттам нататък всичко е въпрос на калкулации, за които ние нямаме точната формулировка или поне няма откъде да я видим, за съжаление. Аз очаквам Спиди да се продаде на около 60 кинта и търговото да е над 70, но чакаме и резултатите де. А консолидирания ще се гледа на годишна база, Кю3 е само за информация и ориентация на пазара
спри да го четеш в този смисъл. Аз нЕ КАЗВАМ ТОВА
аз КАЗВАМ друго
че ДИРЕКТОРИТЕ нямат право да търгуват преди да се публикува КОНСОЛИДИРАНИЯ за деветмесечието
пиша го за трети път
дали цената на ГОЛЯМАТА сделка ще е по отчета за 2019 г. или за деветмесечието на 2020 г. мисля, че форума се обедини, че ще е по тази за 2019 г. НО АЗ НЕ ПИША ЗА ТОВА
а за регулациите
съответно директорите на консолидиращи фирми може да трейдват доста малко месеци в годината
Ако спазват закона.
С две думи искам да каже, че преди да видим конс. отчет за деветмесечието, не е логично да видим голямата сделка
Писах го още в първия коментар с тези думи, ти си мислиш че ти говоря за ЦЕНООБРАЗУВАЩ отчет. Не говоря за него, а за друго
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции, имам и оферта
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
говоря за сегашния консолидиран
този за деветмесечието
както написах, докато няма такъв отчет, директорите не може да търгуват
а колко надолу, е чак 45-50 не
гледам че има по 5-6 бида на две ценови нива
явно 10-12 оферти смятат, че ще е там някъде
Не е препоръка, имам акции и вече и оферта купуваВиж в зппцк какво пише - там ясно си еказано, че няма как да е под средната за последните 6 месеца преди търговото. Ок, може да се изманипулира, но поне засега не виждаме действия в тази посока, т.е. цена под 57 лева за търгово е невъзможна по закон. Оттам нататък всичко е въпрос на калкулации, за които ние нямаме точната формулировка или поне няма откъде да я видим, за съжаление. Аз очаквам Спиди да се продаде на около 60 кинта и търговото да е над 70, но чакаме и резултатите де. А консолидирания ще се гледа на годишна база, Кю3 е само за информация и ориентация на пазара
Коментар
Коментар