IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Пак се изразяваш като инта, дейва, а го уважавам, ма трудно го разбирам, сега и теб така - ти да не си инта под прикритие Виж в зппцк какво пише - там ясно си еказано, че няма как да е под средната за последните 6 месеца преди търговото. Ок, може да се изманипулира, но поне засега не виждаме действия в тази посока, т.е. цена под 57 лева за търгово е невъзможна по закон. Оттам нататък всичко е въпрос на калкулации, за които ние нямаме точната формулировка или поне няма откъде да я видим, за съжаление. Аз очаквам Спиди да се продаде на около 60 кинта и търговото да е над 70, но чакаме и резултатите де. А консолидирания ще се гледа на годишна база, Кю3 е само за информация и ориентация на пазара
    приятелю, нямам предвид, че за ЦЕНАТА ЩЕ СЕ ползва консолидирания за деветмесечието на 2020 г.
    спри да го четеш в този смисъл. Аз нЕ КАЗВАМ ТОВА
    аз КАЗВАМ друго
    че ДИРЕКТОРИТЕ нямат право да търгуват преди да се публикува КОНСОЛИДИРАНИЯ за деветмесечието
    пиша го за трети път

дали цената на ГОЛЯМАТА сделка ще е по отчета за 2019 г. или за деветмесечието на 2020 г. мисля, че форума се обедини, че ще е по тази за 2019 г. НО АЗ НЕ ПИША ЗА ТОВА
    а за регулациите

съответно директорите на консолидиращи фирми може да трейдват доста малко месеци в годината
    Ако спазват закона.

С две думи искам да каже, че преди да видим конс. отчет за деветмесечието, не е логично да видим голямата сделка
    Писах го още в първия коментар с тези думи, ти си мислиш че ти говоря за ЦЕНООБРАЗУВАЩ отчет. Не говоря за него, а за друго

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции, имам и оферта

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

говоря за сегашния консолидиран
      този за деветмесечието
      както написах, докато няма такъв отчет, директорите не може да търгуват

а колко надолу, е чак 45-50 не
      гледам че има по 5-6 бида на две ценови нива
      явно 10-12 оферти смятат, че ще е там някъде

Не е препоръка, имам акции и вече и оферта купува
      Пак се изразяваш като инта, дейва, а го уважавам, ма трудно го разбирам, сега и теб така - ти да не си инта под прикритие Виж в зппцк какво пише - там ясно си еказано, че няма как да е под средната за последните 6 месеца преди търговото. Ок, може да се изманипулира, но поне засега не виждаме действия в тази посока, т.е. цена под 57 лева за търгово е невъзможна по закон. Оттам нататък всичко е въпрос на калкулации, за които ние нямаме точната формулировка или поне няма откъде да я видим, за съжаление. Аз очаквам Спиди да се продаде на около 60 кинта и търговото да е над 70, но чакаме и резултатите де. А консолидирания ще се гледа на годишна база, Кю3 е само за информация и ориентация на пазара
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Здрасти,
        кой консолидиран - предполагам, че говориш за годишния? Защо мислиш, че сделката ще е на "много под сегашните нива" и колко пък да значи това като цифричка (прогноза просто). Да те разбирам ли, че ти очакваш цена под сегашната за сделката (да речем 45-50 лева) и после търгово на 55-60? Че така нищо не ти се разбира - все едно чета инта, ма за него е балоняк тук и не пише
        говоря за сегашния консолидиран
        този за деветмесечието
        както написах, докато няма такъв отчет, директорите не може да търгуват

а колко надолу, е чак 45-50 не
        гледам че има по 5-6 бида на две ценови нива
        явно 10-12 оферти смятат, че ще е там някъде

Не е препоръка, имам акции и вече и оферта купува

Коментар

• Здрасти,
          кой консолидиран - предполагам, че говориш за годишния? Защо мислиш, че сделката ще е на "много под сегашните нива" и колко пък да значи това като цифричка (прогноза просто). Да те разбирам ли, че ти очакваш цена под сегашната за сделката (да речем 45-50 лева) и после търгово на 55-60? Че така нищо не ти се разбира - все едно чета инта, ма за него е балоняк тук и не пише
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Сега, без да е препоръка, просто ще изразя какво си мисля

Първо, за да продава Спиди груп трябва да излезе консолидирания отчет, за да може да търгуват мениджърите на Спиди, които са и на Спиди груп, демек да може да продават. Вероятно и за да може Геопост да купува, защото има представител в СД. Затова чакаме отчет.

Второ, може би сделката ще е под текущите нива, може би даже доста надолу, ще видим, затова който иска да купи може да вкара един бид. Аз ще се опитам да уцеля малко над голямата сделка. После на търговото евентуално да развържа.

Трето, идея си нямам на каква цена ще е търговото

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции и сега ще вкарам едно бидче.

Коментар

• Добре де, сега балоняк ли е, подценено ли е? И дали мизерното оод, дето си продаде акциите за 400К си хапе ушите от "кеф". А и това е само една напълно очаквана новина - нямаме още консолидираните данни за третото тримесечие, а чакаме и инфото за най-силното тримесечие, което следва. Ех, ако можеше да видим и какво точно пише в прословутата клауза, ама не е за всеки тази информация явно

П.С. На това дружество липсва само и единствено свестно ДВИ - ясно, дали са му там някакви акции (май има 600, доколкото помня), но да каже две думи, да осветли малко по темата. Колко липсва един Митанкин тук - всъщност, той е единственото читаво дви на клетата ни борсичка, а скоро ще се пенсионира и отнийде взорът надежда не види.

Чакай все пак да окна - дейва балоняка, дейва!

Коментар

• Сега го виждам - много добра, макар и очаквана новина - що го бавиха толкова, като е елементарно решением но явно самите спиди са се замотали с отговора. Ето и сентенцията:

През 2014 г. „ГеоПост“ С.А., „Спиди Груп“ АД и В. Мектупчиян са сключили
                Рамков инвестиционен договор (РИД), по силата на който „ГеоПост“ С.А. придобива
                24.81% от капитала на „Спиди“ АД, като е заложена и „Кол опция“, при чието
                упражняване „ГеоПост“ С.А. може да придобие допълнително 45% от капитала на
                „Спиди“ АД. Първоначалното придобиване е обсъдено в Решение №1004/23.07.2014 г.
                на КЗК35 и е установено, че същото не дава право на контрол от страна на „ГеоПост“.
                С нотифицираното придобиване на 45% от капитала на „Спиди“, делът на
                „ГеоПост“ С.А. в акционерния капитал на „Спиди“ АД ще нарасне на 70%. С оглед
                спазването на разпоредбите на ЗППЦК, задължаващи „ГеоПост“ С.А., като акционер
                със значително влияние, да отправи задължително търгово предложение до останалите
                акционери, то това акционерно участие може да се увеличи допълнително.
                Реализирането на планираната сделка ще предостави възможност на „ГеоПост“
                С.А. самостоятелно да приема изброените по-горе стратегически решения и по този
                начин да определя еднолично търговската политика на придобиваното дружество, без
                да се съобразява с интересите на друг акционер. В своята константната практика КЗК
                приема, че във всички случаи, при които е налице трайна промяна в лицето или лицата,
                които упражняват решаващо влияние върху едно предприятие, е налице концентрация.
                Предвид гореизложеното, Комисията приема, че нотифицираната операция по
                силата, на която „ГеоПост“ С.А. ще придобие пряк едноличен контрол върху „Спиди“
                АД и непряк контрол върху неговите дъщерни дружества, води до осъществяване на
                концентрация между предприятия, по смисъла на чл. 22, ал. 1, т. 2 от ЗЗК.

Ми честито, чакаме сделката и търговото след нея

Коментар

• Никой не коментира решението на КЗК ...

Разрешава концентрацията между предприятия, която ще се осъществи чрез придобиване на едноличен контрол от страна на „ГеоПост“ С.А., Франция (рег. № 340 012 392) върху „Спиди“ АД (ЕИК 131371780).

http://reg.cpc.bg/AllNewResolutions.aspx?dt=1&ot=2

Поздрави и наздраве
                  Last edited by Innocent; 15.11.2020, 20:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение

Аз дори не помня да са блокирали някога ...
                    май при БТК едно време имаше

Коментар

и аз, винаги има разбирателство към Мажо
                      Eстествено, Money talks Бе те да дадат 72+ кинта за акция, както е по мои сметки, пък ще им остана клиент завинаги и без да съм Хакционер повече. Гледаме мача с (надявам се) верния залог

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение

и аз, винаги има разбирателство към Мажо

Коментар

95% е, написал съм, че с 3,6% са и не им стигат до 5%, но има и други дребно
                          НО обикновено ДФ, ПФ и УД лесно дават акциите на търгово
                          някак си лесно се убеждват

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart Разгледай мнение

ако не друго, могат да блокират скуиз-аут, мисля че той беше при 97% в бг
                            95% е, написал съм, че с 3,6% са и не им стигат до 5%, но има и други дребно
                            НО обикновено ДФ, ПФ и УД лесно дават акциите на търгово
                            някак си лесно се убеждват

Коментар

Седнах и направих изчисления на база данните на Ен ЕН в сайта им
                              от 2017 г. досега за около 3 години и половина са увеличили дела си в Спиди от 1,9% на 3,6% или около двойно в брой акции и тройно в стойност
                              доколкото може да се сметне УПФ-то купува постоянно през 2020 г., явно те са обирали при сривовете през март
                              взели са около 14 448 акции за около 700 000 лв.
                              Е взели са и 300 000 лв. от дивидент

С дял от 3,6% имат дял от около 36% във фрий флоута, което ги прави малкият голям след Спиди груп и френските пощи

Като гледам Ен Ен ПОЧТИ държи блокираща квота за отписване, която както знаем е около 5%, трябват им още малко, които вероятно се държат от други дребни, но пишем го, че при добра цена ПФ-тата винаги продават

Просто публикувам тази информация
                              Аз също ще се опитам да я анализирам

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции.

[ATTACH=CONFIG]n3674874[/ATTACH]
                              ако не друго, могат да блокират скуиз-аут, мисля че той беше при 97% в бг

Коментар

• И аз съм в НН

Коментар

Working...
                                X