If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Неконсолидираните продажби на Спиди нарастват с 18.5% на годишна база до 149.6 млн. лв. през 2019 г. Неконсолидираната нетна печалба за периода достига 18.6 млн. лв., което е ръст от 52.8% на годишна база. Ръстът на брутните приходи се дължи на разширяването на всички оперативни сегменти и най-вече на електронната търговия и услугите за индивидуални клиенти. Отчита се ръст на годишна база при местните и при международните продажби, съответно с 15.6% (до 120.4 млн. лв.) и 33% (до 22.6 млн. лв.). Останалите приходи (включително от наем на превозни средства) нарастват с 29.7% на годишна база до 6.6 млн. лв. Броят на пратките през годината расте с 29.5% на годишна база до 28.9 млн. лв.
Спиди успява да постигне значителна ефективност при разходите, като всички разходи нарастват по-бавно от приходите. Разходите за труд и външни услуги нарастват съответно с 14.2% (до 33 млн. лв.) и 16.4% (до 72.1 млн. лв.) на годишна база. Амортизационните разходи се увеличават с 13.2% на годишна база до 13.4 млн. лв. EBITDA расте с 37.1% на годишна база до 35.4 млн. лв., а нетната печалба достига 18.6 млн. лв., нараствайки с 52.8% на годишна база.
Супер отчет, честито. Много се радвам за имащите тук!
Мерси, но то се очакваше, така че без изненади, поне за мен. А и печалбите не са екселски, което е най-важното . Пък ако упражнят и опцията на едни 60+ кинта - берекет версин. Успех на теб при Доверие
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Голям, Грую ако не е тайна колко акции купи от пакета според мен нито една... това е причината доста хора да напуснат форума... купувате продавате... винаги печелите.... в случая знам кой ги е купил и определено не си ти )
И ако не е нито една, ти какво ще направиш, ще си смениш ника ли, както често става тук? Затова понякога се дразня на анонимността по форумите - бас искаш ли, че съм закупил акции вчера и не са били 4 бройки, че гледам имало е и такава сделка вчера, щото излишното ляляне ми идва много? Дейба, карате ме да пиша от фитнеса, за да се оправдам, че нямам брат, който вече категорично сте набедили, че е пейраЗ!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Не мислех да влизам тук в очакване на малко по-добри цени, но вчера излезе пакетче и трябваше да се включа - обещах да напиша, когато вляза тук и го правя. Не че някой го вълнува, просто така съм устроен - няма да агитирам за ъпове, сривове, най, убре-дебре и т.н., само ще пожелая успех
Ми на 50 кинта - все пак пакетче трудно се взема, ако не изникне отнякъде, а аз не обичам да се разпростирам на повече от 2-3 до макс 5 акции, защото ми е трудно да ги следя. Седнах, поизчетох отчети и бюлетини, понаправих си сметките и се реших, пък да видим - очаквам интересен отчет и евентуален ъп след него. А ако има и друга новина - берекет версин
Не е препоръкЪ
Бива, аз взех на 47,60 лятото, за сега добре върви, пък дано!
Голям, Грую ако не е тайна колко акции купи от пакета според мен нито една... това е причината доста хора да напуснат форума... купувате продавате... винаги печелите.... в случая знам кой ги е купил и определено не си ти )
Ми на 50 кинта - все пак пакетче трудно се взема, ако не изникне отнякъде, а аз не обичам да се разпростирам на повече от 2-3 до макс 5 акции, защото ми е трудно да ги следя. Седнах, поизчетох отчети и бюлетини, понаправих си сметките и се реших, пък да видим - очаквам интересен отчет и евентуален ъп след него. А ако има и друга новина - берекет версин
Не е препоръкЪ
Коментар