Каква работа имат да паркират ,те трябва да са в движение нонстоп,а за разтоварването и вземането на поръчки никой не плаща особено куриер
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеДа навлезем по-дълбоко
А именно
тези 20 Електрически автомобила ще носят супер предимство на Спиди
Те ще паркират безплатно в центъра на София
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеНов all time high на 18,8 лв.
мисля че на мажо полека лека му омръзва да продава на тия нива, счита ги за евтини и се дърпа нагоре
аск-а избяга на 19,5 лв.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
3*18 = 54 лв, и се стиска, а той искаше 50-тина на ипо-то и никой не му ги даваше - е питаме се какво толкова има оттогава. Май има няма и година не е минала ...Ами щом смята че като подлъже 10тината камилчета и това му е голямата игра на бфб - да си стои с мижавите количества над 20 и да си чака, докато натрупа борсова историяНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Да навлезем по-дълбоко
А именно
тези 20 Електрически автомобила ще носят супер предимство на Спиди
Те ще паркират безплатно в центъра на София
И не е само центъра,
вижте картата
http://ljube.com/imgs/2012/09/%D0%A1...D1%8F-2012.gif
Това е от централна гара до басейна спартак
При това е две зони, зелена и синя. Ако колата на спиди плати за зелена зона 2 лв. на час, после след 10 мин. за да спре в зелена трябва да кихне още 1 лв.
Сега си спираш където ти видят очите и си свиркаш.
Огромно предимство. Досега трябва да плащаш, трябва да следиш в коя зона си, кога ти изтича плащането,
Сега си спираш където ти видят очите и си свиркаш, ако си куриер на Спиди. Таксата за служебен абонамент в София беше 650 лв. на парко място на месец за синя и 450 лв. за зелена зона. При това на точно определено място, а не където си поискаш. Това прави 5-8 хил. лв. на година.
2-ро
Освен спестените разходи за синя и зелена зона и администрирането на тези разходи, Електро колите са с по-нисък разход в централните градски части, където се кара тръгни-спри, тръгни-спри. Съответно при спиране се зареждат от тягата на колелата.
В общи линии удрят конкуренцията в земата в най-ценната зона в България. София прави 1/3 от куриерския бизнес, според мен центъра на София прави поне 1/10 от куриерския бизнес.
Интересно е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеСпоред мен не е удачно да се сравняват 2-те компании .....
А ако ги сравниш коефициентите пък с нещо подобно като това по доле - нещата направо изглеждат трагични.
Доходност, волатилност (хубаво нещо), ликвидност - да искаш, потенциал...
ПС Не се опулвайте на кеша на акция - има грешка на сайта, не е 18, а 5$ на акция. Пак не е малко
http://www.finviz.com/quote.ashx?t=simo
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеСпоред мен не е удачно да се сравняват 2-те компании .....Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Според мен не е удачно да се сравняват 2-те компании .....Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениеПак погледни числата. При монбат говорим за тримесечие с печалба от около 14-15 милиона - това е почти два пъти печалбата на спиди до момента Т.е. монбатското тримесечие е много много по-мощно от другото
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеИ на Спиди последното тримесечие е много мощно, то пък на кого ли не е ... а да на Албена
Не е препоръкаhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениеМонбат нямаха ли прогноза за 33 мил консолидирана печалба... на тях последното тримесечие им е много мощно. Това ти изкривява картината до първите 3, тр. да се смята за последни 4
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеНе е ли по-скоро така
Спиди 8 млн. лв. печалба за деветмесечието при 80 млн. лв. капитализация, прави около 10 П/Е за девет месеца.
Монбат е с 18 млн. лв. печалба за деветмесечието при 269 млн. лв. печалба прави около 15 P/E за девет месеца.
Бакалска сметка, но не виждам смисъл от усложняване с форуърд п/е или трейлинг
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции
Честит all time high за Спиди днес
Малко други акции могат да се похвалят с такъвhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
Коментар