Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеАз очаквам с нетърпение разпродажби, ако изобщо има такива по тази позиция. А вие?
компанията е добра и въпреки поетия риск е много вероятно да се справи успешно
Коментар
-
Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнение06-10-2014 - Termination of broker’s access to trading
In relation to a decision of the FSC taken on 03 October 2014 to revoke the investment intermediary licence of Austrian Bulgarian Investment Group AD on their request, BSE-Sofia withholds on the grounds of Art. 29 (2), item 2 of Part II - Membership Rules the rights of Dimitar Stefanov Vartigov granting him access to the BSE Trading System as of 06 October 2014.
Коментар
-
06-10-2014 - Termination of broker’s access to trading
In relation to a decision of the FSC taken on 03 October 2014 to revoke the investment intermediary licence of Austrian Bulgarian Investment Group AD on their request, BSE-Sofia withholds on the grounds of Art. 29 (2), item 2 of Part II - Membership Rules the rights of Dimitar Stefanov Vartigov granting him access to the BSE Trading System as of 06 October 2014.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениенад 4 милиони права може да са най-вече на мажоритаря, но щом вече са изменкани, това какво може да означава - че за пръв път на аукциона няма да има предлагане, т.е. купувачите които са се скътали ниско в шубрака и чакат да изпадне нещо на тънка лайсна, може да си останат с чакането, ако няма да има кой да им продава от високото.
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от voyous Разгледай мнениемай мажоритарят си прехвърли правата на геопост - 4 114 037 броя. така с вече придобитите 11%, като запишат новите акции им се връзва точно около 25% дял
Не е препоръкаhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениевъзможностите явно са много
надявам се да могат правилно да ги използват
и на не кривне развитието на отрасъла в друга посока, през която конкуренти могат да ги заобиколят - нещо подобно на технологичен удар някъде си и развитието на нов/нови стандарти, в които Спиди не могат да се включат
http://www.capital.bg/biznes/2013/04...n_dial_v_mibm/“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеПФ са си добре за тях, 2-5% комисион на всяка вноска, такса за управление на активите, които не зависят по никакъв начин от представянето им за годината. Навремето обещаваха, че когато управляваните фондове се увеличат във времето, ще намалят входната такса. Щяха да я намаляват.
ама няма
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениесамо ПФ на наш риск експериментират тъпите си идеи“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от eqinvf Разгледай мнениеКолеги,
имаме някакъв приличен (за нас) бр. акции.Клиентът ми обаче ме пресира за повече информация. Доколкото виждаме от публикациите в пресата, част от средствата за разширяването ще е и за сметка на дългосрочен кредит от оперативната им банка, поради отказа на КФН преди време. От друга страна разбрахме, че са свили заплатите на складовите служители и имат проблеми с персонала. Явно пестят здраво. Да речем, че е в интерес на акционерите,но се притесняваме за спад на качеството на услугата точно по празниците, ако ще работят с нови кадри точно през най-натоварения период на годината (спомнете си също така какво се случи с Еър Франс наскоро) Ако е така, ще прибягнат до използване на повече подизпълнители да наваксат разноса и вземането на заявки, което ги вкарва в разход.Напомням, че скоро преобразуваха куриерите си на франчайзери, при което също смениха "кръв".
От отчета за полугодието е видно, че жертват от чистата печалба за сметка на оборот. Би могло да се каже, че в дългосрочен план може да е перспектива за акциите. Разбрахме, че яко "нюхат" за евросредства по оперативни програми за да закърпят положението. Ще наблюдаваме какво ще се дискутира по въпроса с финансовите корекции на кабинета по евро-средствата.
Като цяло цялата операция ми прилича на аутсорсинг на компанията в Румъния срещу изгодни позиции за французите на Балканите. (при голям ръст на акциите тази операция може да излезне на французите мега евтино).
При ръст и такава цена на палетните пратки основно изглежда, че ще залагат в бъдеще на работа ан-гро. Това е ОК откъм скокове на акциите, но е нож с две остриета, защото опредполага "мързелив" тип мениджмънт. Но хубавото е, че Румъния е голям пазар от потребители и с интернет платформите малките пратки ще скочат доста вероятно, така че им стискам палци. Притеснява ни обаче как е разрешен въпроса с лиценза за личните данни при подобно съдружие. След 2 дни са изборите и сигурно за това датите за търг за така подредени. Помните за удара на касата преди време, когато ББ подаде оставка и се смени власта и Спиди смениха застрахователя. Сега като гледам, нещата пак ще се обърнат...И пак митници,трасета...пак ще се плаща...Между другото при оценка на риска попаднахме на кандидатура на офис-мениджър от София като депутат в листата на ЕВЕТ към Надежда Нейнски, което не съм сигурен какво ми говори по отношение на обвързаности, повтарям - говорим за оператор на лични данни!
Мисълта ми е,че това всичко ми е "замразило" портфейла, така да се каже, и сега се замислям дали да се отърва от бройките, дали ще "закача" нещо,ако реша да купувам, що ли...? Изпускам възможности и дати, но ако се окаже малко "надута" цената и изскочат непредвидени разходи за французите след време, какво ще се случи...Сега позагледах и форума за КТБ(далеч съм от подобни опасения), но все пак сме в Бг...
Това всичко не е препоръка, нито вие ще дадете такава, знам.
По повод написаното от вас аз бих казал, че липсата на стратегия за развитие на бизнеса би ме притеснявало повече, отколкото социално-финансовите проблеми на отделните служители. Франчайзът, за мен лично не е довел до намаляване на качеството на услугата, напротив. Проблемите на всички фирми с персонала в България са големи и това не е нещо ново.
И нали знаете, не е препоръка....“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеРискове винаги съществуват, ако е 100% ясно, че някоя акция ще се качи, то всички ще забогатеят бързо Всеки си прави неговите анализи и инвестира на собствен риск...
Коментар
Коментар