Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ аз мисля така: Булсонов се е набил в баси боклуците на баси цените и затова сега ръси жлъч навред и само мърмори и реве и кара ПФ да наливат парите на хората в неговите боклуци та дано надуят цените тъй, за да може да избяга. Иначе съгласен съм, че Мишокът вече: скъпичък.
....хльъх:
28 0000 поста под знакът на аленият джадайски меч. Може да честитите словесно или да ми правите: "примавера" как то си седите зад компът - тоже се приема: ха-ха-ха.
ако го намалиш до 28 000 броя - е това ти е портфейла на БФБ от дрямане 20 години на нея, т.е. загубено време - остарял си и нищо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение28 0000 поста под знакът на аленият джадайски меч. Може да честитите словесно или да ми правите: "примавера" как то си седите зад компът - тоже се приема: ха-ха-ха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеИ като е скочила толкова, при все че и на 18 си беше солидно оценена, какво значи това? Че ще стане 80 лв., а после 160 лв. ли ?
Значи че дори безумието има спирачки когато математиката почва да не излиза, какъвто е случая със Спийди
Куца ти математиката
ето консолидирани данни:
Продажби за 2015 г. - 123 млн. лв. при печалба от 9,3 млн. лв. и ебитда около 20,7 млн.лв.
Продажби за 2012 г. (само три години по-рано) - 55,1 млн. лв., при печалба от 7,6 млн. лв. и ЕБИТДА около 11,5 млн. лв.
Виждаш продажбите и най-вече ЕБИТДА, която е важният индикатор в този случай, се удвояват
Добави понижената искана дивидентна доходност от такива мастити инвеститори като мен, поради резкия спад на лихвите в банките до 0% почти и обяснението е налице.
Сложи и потенциала за екзит 2020 г. и сложи доказаното управление, отношение и доказаният успех в сбъдването на прогнозите и обяснението е налице.
Не е препоръка. Имам акции.
Коментар
-
BullsonBSE, интересен ми е един теоретичен въпрос. Твърдиш, че пазара бърка девета поредна година. Как ще успееш да предскажеш кога точно пазара ще стане ефективен и ще оцени правилно компаниите? След като са минали девет години могат да минат още девет. Тогава ще са минали осемнадесет години от живота ти. Това е много време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПроблема на BullsonBSE е, че си е закотвил съзнанието към 2007 година. Абсолютно всичко оценява към онзи период, като пропуска цялото развитие на компаниите за последните девет години. Някои се представят добре други зле и е нормално да има значителна разлика в оценките им спрямо тогава. Доколкото съм го чел всичките му аргументи са: тази компания се различава с едиколкоси спрямо 2007 ма а друга та е даже над онези нива следователно е скъпа. Така може да се стигне до два извода. Или пазара бърка девета поредна година, което означава, че може да бърка още девет или пазара е прав. Но ако пазара е прав и компаниите са оценени правилно излиза, че BullsonBSE е намерил методология да подбира най големите боклуци.
В общи линии има доста логика в разсъжденията на Oslo. Имам Спиди, не е много. Не препоръчвам нищо.
....хльъх:
28 0000 поста под знакът на аленият джадайски меч. Може да честитите словесно или да ми правите: "примавера" как то си седите зад компът - тоже се приема: ха-ха-ха.Last edited by Императорът; 14.07.2016, 19:40.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеКакви скъпи и прескъпи
продаде на 18 лв. а сега е 40 лв. с дивидентите..., които са 4 вече
Ехо
Значи че дори безумието има спирачки когато математиката почва да не излиза, какъвто е случая със СпийдиBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПроблема на BullsonBSE е, че си е закотвил съзнанието към 2007 година. Абсолютно всичко оценява към онзи период, като пропуска цялото развитие на компаниите за последните девет години. Някои се представят добре други зле и е нормално да има значителна разлика в оценките им спрямо тогава. Доколкото съм го чел всичките му аргументи са: тази компания се различава с едиколкоси спрямо 2007 ма а друга та е даже над онези нива следователно е скъпа. Така може да се стигне до два извода. Или пазара бърка девета поредна година, което означава, че може да бърка още девет или пазара е прав. Но ако пазара е прав и компаниите са оценени правилно излиза, че BullsonBSE е намерил методология да подбира най големите боклуци.
В общи линии има доста логика в разсъжденията на Oslo. Имам Спиди, не е много. Не препоръчвам нищо.
Аз използвам математиката като аргумент, всичко може да се измери относително. Затова и ползвам 2007 като ориентир когато имахме екстремни стойности, които следва да се уроци научени, но виждаме, че не съвсем, има случаи като Спойди където грешките се повтарят - да се търгува само на база бъдещи очаквания, без да се зачита като риск мажоритаря (много бяха добри когато набираха капитал и продаваха акции на публиката и после се обърна палачинаката, ако сте научили и този урок) както и да няма отчетен никакъв риск фактор в цената. Ако някой ми каже на тези цени, какъв дисконт има в цената и за какъв риск ще му кажа евала
В цената в момента са само очаквания за положителни събития, без нито едно за отрицателно или рискBulls on BSE
Коментар
-
Проблема на BullsonBSE е, че си е закотвил съзнанието към 2007 година. Абсолютно всичко оценява към онзи период, като пропуска цялото развитие на компаниите за последните девет години. Някои се представят добре други зле и е нормално да има значителна разлика в оценките им спрямо тогава. Доколкото съм го чел всичките му аргументи са: тази компания се различава с едиколкоси спрямо 2007 ма а друга та е даже над онези нива следователно е скъпа. Така може да се стигне до два извода. Или пазара бърка девета поредна година, което означава, че може да бърка още девет или пазара е прав. Но ако пазара е прав и компаниите са оценени правилно излиза, че BullsonBSE е намерил методология да подбира най големите боклуци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеАми човека от акциите които продаде на скъпи и прескъпи нива, по които вие така наивно се захластвате, с парите си развива нов бизнес, вижда, че очевидно има балъци като през 2007 г. и защо да не листне и новия бизнес, помним Тодорофф, явно появата на такива акции сочи на балон, по-абсурдното е че на пазара като цяло ситуацията е точно обратната, но при Спийди времената са различни търгува се все едно е 2007 г.при такъва мултипъли
продаде на 18 лв. а сега е 40 лв. с дивидентите..., които са 4 вече
Ехо
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеДоказателство за това е ниския оборот, ако историята която разказвате за Спийди беше вярна, щеше да има вълна от мераклии да купуват и високи обороти на БФБ макар и с малка група т.н. дивидентни акции. Но уви такава тълпа няма
Ниският оборот говори за изчерпан тренд - при 3/4 изчерпан тренд надолу, а при 1/3 изчерпан нагоре поради достигнати нереално високи цени (Спийди, Атера, СФИ, МЦХ, и други мога да изброя)“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеНегативното е да се залъгваме и да не си казваме истината
3/4 от компаниите търгуват ли се на 5-10 г. дъна? Да
1/3 нарочени за дивидентни (всичките със съмнителен потенциал да поддържат сегашната си дивидентна доходност) търгуват ли се на исторически високи нива? Нещо е нередно когато една група компании се цепят от пазара, при това без да са се доказалиОчевидно нещо се лъжеме, по същия начин както и 2007 се лъжехме
Всичко това са сигнални лампички, че нещо не е наред
Коментар
-
Доказателство за това е ниския оборот, ако историята която разказвате за Спийди беше вярна, щеше да има вълна от мераклии да купуват и високи обороти на БФБ макар и с малка група т.н. дивидентни акции. Но уви такава тълпа няма
Ниският оборот говори за изчерпан тренд - при 3/4 изчерпан тренд надолу, а при 1/3 изчерпан нагоре поради достигнати нереално високи цени (Спийди, Атера, СФИ, МЦХ, и други мога да изброя)Bulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеА бе ти нямаш спирачки ! Каквато и новина да излезе ще я оплюеш ! Ти си по негативен и от шишо бакшишо
3/4 от компаниите търгуват ли се на 5-10 г. дъна? Да
1/3 нарочени за дивидентни (всичките със съмнителен потенциал да поддържат сегашната си дивидентна доходност) търгуват ли се на исторически високи нива? Нещо е нередно когато една група компании се цепят от пазара, при това без да са се доказалиОчевидно нещо се лъжеме, по същия начин както и 2007 се лъжехме
Всичко това са сигнални лампички, че нещо не е наредBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеАми човека от акциите които продаде на скъпи и прескъпи нива, по които вие така наивно се захластвате, с парите си развива нов бизнес, вижда, че очевидно има балъци като през 2007 г. и защо да не листне и новия бизнес, помним Тодорофф, явно появата на такива акции сочи на балон, по-абсурдното е че на пазара като цяло ситуацията е точно обратната, но при Спийди времената са различни търгува се все едно е 2007 г.при такъва мултипъли
Коментар
Коментар