IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома козметикс АД (ACZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    .... И не, в компаниите в които имам акции мажоритаря не може да прави каквото си иска.

Така че да - за мен тази компания струва 0. Не бих си купил и по за 1 ст. да се продава.
    Пич, или си в адска заблуда или говориш за 2-3 изключителни случая на БФБ.
    Е, ако ми е толкова свит кръга от алтернативи аз въобще не бих търгувал на тая борса.
    Или в краен случай бих го правил с малка сума - 5-10К, което си е почти като демо, не може да те храни и не си заслужава загубата на фокус!

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
      Нямаш идея, колко би струвало, но за теб е нищо. Мъдро. Какво те накара да се почустваш длъжен да ни занимаваш с глупости?.
      Голям си мрънкалник. Очевидно и те ни си я смятал за евтина щом една година цената е била някакви стотинки. Очевидно че не убеждавам никой за нещо. Всеки един от мрънкащите и тук и при табаците, и при една камара други търгови си е убеден сам. Защото аз поне не се сещам някоя търгово да е минало на много под средните за пазара цени. Напротив повечето са все отгоре. Но иначе едно голямо мрън, мрън, мрън, КФН не иска да ни помпа боклуците. Мрън, мрън мрън, мажоритаря не иска да ни прави подаръци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
        сега съм на компютър с кирилица - за да не ми изтрият коментара -
        абсолютно съм съгласен с твоето (знаещ) мнение и като видя, че под името на *дисбаланс* седи заслужил инвестор ми става смешно. Според мен би трябвало performance - а да решава какво седи под името, а не броя на глупави изказвания!!!
        Хахаха, едно от основните правила ми е да не се набутвам в такива компании, където мажоритаря прави каквото си поиска. И не, в компаниите в които имам акции мажоритаря не може да прави каквото си иска.

Така че да - за мен тази компания струва 0. Не бих си купил и по за 1 ст. да се продава.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
          Нямаш идея, колко би струвало, но за теб е нищо. Мъдро. Какво те накара да се почустваш длъжен да ни занимаваш с глупости? Никой не иска от КФН 100 лева на акция. Декса просто показа, че в зависимост от коя страна е биг бос - сел сайд или бай сайд в измисления ДСФ винаги може да да докараш, каквато цена искаш. Т.е. ако Луканов беше сел сайд сега, търговото спокойно можеше да иде и на получената в модела на декс цена. Естествено, че тя не е справедлива, точно колкото е несправедлива и предложената сега цена.
          Че Луканов има пълен контрол над компанията и може да я фалира за година е ясно. То това важи за всички компании на БФБ и увеличава единствено рисковата премия, но не изяжда цялата им стойност при текущите условия. Ако при текущите условия справедливата цена на Арома козметикс е точно някъде по средата между предложеното от Луканов и сметнатото от Декс.
          Поздравявам ви за колегиалността, с която ни отвръщате и ни помагате да разберем, че компанията струва под 1 млн. лева с печалба за 9 месеца от 1.2 млн. и СК от 2.4 млн. и продажби за 15.4 млн.
          Интересно ми е как си оценявате вашите акции. И не биха ли могли вашите мажоритари да фалират компаниите ви за 1 година? И при какви условия ще очаквате от КФН справедливост? Защото за мен това наистина е пладнешки обир. Ако при табаците или Севто беше за няколко десетки процента, тук е за няколко стотин. Бих му ги подарил смешните си акции на Луканов тук, но никога няма да му ги продам за 4.70 лева.
          сега съм на компютър с кирилица - за да не ми изтрият коментара -
          абсолютно съм съгласен с твоето (знаещ) мнение и като видя, че под името на *дисбаланс* седи заслужил инвестор ми става смешно. Според мен би трябвало performance - а да решава какво седи под името, а не броя на глупави изказвания!!!

Коментар

• ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++

same same

Коментар

Заинтересува ме със сметките си в началото. Но според мен просто не си прав. Нямам идея колко реално би струвало подобно нещо. Но поне за мен не струва нищо.

Между другото и за табаците сметките бяха доста субективни - меко казано. Всички смятаха че след като са надули холдинга трябва и частите да струват скъпо. което по всякаква нормално логика си бе сбъркано. И тук е така - мажоритаря помпа печалба в това дружество - ами както помпа в него, така може и да изпомпа. тази година изкарало 1 милион печалба, догодина ако поиска може да го направи с отрицателен собствен капитал.И е лесно като щракане с пръсти. леко нелепо е в такъв случай КФН да се обвинява затова че евентуално няма да иска доста космическите 100 лева на акция. защото съвсем буквално за три месеца това дружество може да струва 0. цялото.

не е лошо да се изисква по-добра работа от комисията за защитата ни като миноритарни, но това да се обвинява за нереални неща не прави нищо добро.
              Нямаш идея, колко би струвало, но за теб е нищо. Мъдро. Какво те накара да се почустваш длъжен да ни занимаваш с глупости? Никой не иска от КФН 100 лева на акция. Декса просто показа, че в зависимост от коя страна е биг бос - сел сайд или бай сайд в измисления ДСФ винаги може да да докараш, каквато цена искаш. Т.е. ако Луканов беше сел сайд сега, търговото спокойно можеше да иде и на получената в модела на декс цена. Естествено, че тя не е справедлива, точно колкото е несправедлива и предложената сега цена.
              Че Луканов има пълен контрол над компанията и може да я фалира за година е ясно. То това важи за всички компании на БФБ и увеличава единствено рисковата премия, но не изяжда цялата им стойност при текущите условия. Ако при текущите условия справедливата цена на Арома козметикс е точно някъде по средата между предложеното от Луканов и сметнатото от Декс.
              Поздравявам ви за колегиалността, с която ни отвръщате и ни помагате да разберем, че компанията струва под 1 млн. лева с печалба за 9 месеца от 1.2 млн. и СК от 2.4 млн. и продажби за 15.4 млн.
              Интересно ми е как си оценявате вашите акции. И не биха ли могли вашите мажоритари да фалират компаниите ви за 1 година? И при какви условия ще очаквате от КФН справедливост? Защото за мен това наистина е пладнешки обир. Ако при табаците или Севто беше за няколко десетки процента, тук е за няколко стотин. Бих му ги подарил смешните си акции на Луканов тук, но никога няма да му ги продам за 4.70 лева.

Коментар

• aloo ravnowessie. mai4e pri teb sa gramnali bu6onite. ia mi kaji kakwo se prodawa pod BV pri polojenie 4e e na iaka pe4alba??!!
                Last edited by X_Y; 03.01.2013, 10:22. Причина: Моля пишете на кирилица.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                  Не знам защо днес ме убеждавата колко не струва компанията, като аз изобщо нямах за цел да убеждавам някого колко струва, или че си струва да се купува.

С долните сметки исках да покажа, как един мажоритар изкарва веднъж дадена цена, а след това когато му не му утърва вади примерно 20 пъти по-ниска..

Батя направи същото с табаците, а тогава ставаше дума за %, а тук за пъти...

Лошото е, че КФН често си затваря очите за всичко това, и това е една от причините пазара ни да е такъв...
                  Заинтересува ме със сметките си в началото. Но според мен просто не си прав. Нямам идея колко реално би струвало подобно нещо. Но поне за мен не струва нищо.

Между другото и за табаците сметките бяха доста субективни - меко казано. Всички смятаха че след като са надули холдинга трябва и частите да струват скъпо. което по всякаква нормално логика си бе сбъркано. И тук е така - мажоритаря помпа печалба в това дружество - ами както помпа в него, така може и да изпомпа. тази година изкарало 1 милион печалба, догодина ако поиска може да го направи с отрицателен собствен капитал.И е лесно като щракане с пръсти. леко нелепо е в такъв случай КФН да се обвинява затова че евентуално няма да иска доста космическите 100 лева на акция. защото съвсем буквално за три месеца това дружество може да струва 0. цялото.

не е лошо да се изисква по-добра работа от комисията за защитата ни като миноритарни, но това да се обвинява за нереални неща не прави нищо добро.

Коментар

• Не знам защо днес ме убеждавата колко не струва компанията, като аз изобщо нямах за цел да убеждавам някого колко струва, или че си струва да се купува.

С долните сметки исках да покажа, как един мажоритар изкарва веднъж дадена цена, а след това когато му не му утърва вади примерно 20 пъти по-ниска..

Батя направи същото с табаците, а тогава ставаше дума за %, а тук за пъти...

Лошото е, че КФН често си затваря очите за всичко това, и това е една от причините пазара ни да е такъв...
                    Last edited by dex; 02.01.2013, 23:38.

Коментар

При положение че от 1 година функционира дружеството нормално е да скача от 0 на 6300.

С относително постоянни продажби по тримесечия, смятам че това му е достатъчно като оборотен капитал... ако растат продажбите, тогава евентуално ще трябва по-голям об. капитал. Ако има нарастване, поради забавени плащания да речем, ще е с много по-малки темпове...

Ако печалбата се запази догодина, ще стане обратното - СК ще гони 4 мил, и ако няма големи забавяния по ллащания от клиенти съответно дълга ще падне до 5-6 м...
                      Когато едно дружество преминава през процес на деливъридж печалбата му винаги се срутва. Точни сметки с колко могат да направят само тези които го управляват защото няма как да се знаят конкретните условия по взаимотношенията им и на тези с клиентите му.

За мен лично точно това дружество определено не ми е интересно, дори и на сегашната цена. То е просто един посредник, който както го има така го и няма. И печалбата му е така, както има 1 милион печалба, със същата лекота ще направи 3 милиона загуба. Всичко зависи само от едно от къде и на къде се движат парите.

Коментар

• При положение че от 1 година функционира дружеството нормално е да скача от 0 на 6300.

С относително постоянни продажби по тримесечия, смятам че това му е достатъчно като оборотен капитал... ако растат продажбите, тогава евентуално ще трябва по-голям об. капитал. Ако има нарастване, поради забавени плащания да речем, ще е с много по-малки темпове от тези които посочваш...

Така че, при същата печалба догодина СК ще гони 4 мил, и ако няма големи забавяния по плащания от клиенти съответно дълга ще падне до 5-6 м...

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        СК се повишава от 1200 на 2100 от печалбата, за същия период дълга му скача от 0 на 6300 към момента дълга му е 3 пъти по висок от собствения капитал. Ако се запазят същите темпове догодина СК ще му е 3300 а дълга 12600. Съвсем груби лаишки сметки. А дълг от 50% от продажбите си е вече проблем. След още една година ще стане 75% и на следващата година този който финансира това дружество ще фалира, защото то ще му дължи продажби за цяла година.

Коментар

Дружеството започна да функционира преди година от нулата и съответно Арома го финансира като му дава стоки, а плащанията се правят след събиране на вземанията от клиенти. Не виждам как 7 мил задължения са проблем за дружество с 20 мил продажби и 1.5 мил лева печалба. Арома предполагам ще продължи по този начин да му осигурява оборотен капитал след като мажо е тук директно акционер и си увеличава участието през миналата година, а и за няколко години тези задължения ще се изплатят. И не виждам защо ще се отрази негативно на печалбата в бъдеще... Отделно като погледнеш краткосрочните активи, те са още по-големи
                          СК се повишава от 1200 на 2100 от печалбата, за същия период дълга му скача от 0 на 6300 към момента дълга му е 3 пъти по висок от собствения капитал. Ако се запазят същите темпове догодина СК ще му е 3300 а дълга 12600. Съвсем груби лаишки сметки. А дълг от 50% от продажбите си е вече проблем. След още една година ще стане 75% и на следващата година този който финансира това дружество ще фалира, защото то ще му дължи продажби за цяла година.

Коментар

• Дружеството започна да функционира преди година от нулата и съответно Арома го финансира като му дава стоки, а плащанията се правят след събиране на вземанията от клиенти. Не виждам как 7 мил задължения са проблем за дружество с 20 мил продажби и 1.5 мил лева печалба. Арома предполагам ще продължи по този начин да му осигурява оборотен капитал след като мажо е тук директно акционер и си увеличава участието през миналата година, а и за няколко години тези задължения ще се изплатят. И не виждам защо ще се отрази негативно на печалбата в бъдеще... Отделно като погледнеш краткосрочните активи, те са още по-големи

Коментар

Те че не искат да дават ясно, ама нали КФН им е работата да се спазват закони и наредби и да не се допускат такива крайности като посочените долу (затова показвах тия сметки да се види ясно това)

А тя цената такава е била, щото мажоритаря много хубав, нали се сещаш
                              Иначе обеми то си и нямаше, както и предлагане нямаше кой знае какво..
                              Сметките ти са изцяло грешни. Погледнах го сега това дружество, като я изкара тази цена но то просто не може да продължава да действа както тази година. Нетните парични потоци не са само печалба, а и инвестиции и промяна в оборотния капитал. Така като го гледам тук май точно оборотния му капитал му е проблем. Просто ще натрупа огромно количество дълг - предполагам към арома, макар че не ми се занимаваш да му чета чак толкова подробно отчетите. И в момента краткотрайните му пасиви са на невъзможно ниво. Тази година е изкарало печалба, но догодина дори само ако си задържи сегашната печалба собствения му капитал ще му стане сигурно под 10% от балансовото число. А това даже банки не си го позволяват. така че риска че печалбата ще се срути следващите години е реално към 90%. И тези печалби които сега са ги направили почти сигурно ще ги озползват да си връщат дълговете. защото иначе пък този който му дава такива щедри условия за разплащане ще го закъса брутално.

Коментар

Dex, тази компания се търгува около 2,5 почти една година. Очевидно че никой с акъла си, включително и ти самия не искаш да дава дори и по 4 лева за големи обеми. Защо очакваш че мажоритарите ще са толкова тъпи че да дадат 100 лв.
                                Те че не искат да дават ясно, ама нали КФН им е работата да се спазват закони и наредби и да не се допускат такива крайности като посочените долу (затова показвах тия сметки да се види ясно това)

А тя цената такава е била, щото мажоритаря много хубав, нали се сещаш
                                Иначе обеми то си и нямаше, както и предлагане нямаше кой знае какво..

Коментар

Working...
                                X