IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Ясно е, че идея си нямаш що е то обществена компания?!... Една компания е обществена /публична/ САМО И ЕДИНСТВЕНО ако принадлежи на публиката. Ако в една компания някой притежава 51% от собственоста то тя НЕ Е ПУБЛИЧНА въпреки че част от акциите и се търгуват на борсата.

Запомни от батко си... На бфб-то няма публични компании! Всички се контролират на 51% и повече от мажовци, които ви гледат и ви се смеят в лицето като на последните шарани дали парите си срещу САМО срещу добри пожелания...
    баткото е очевидно слабо запознат , но за сметка на това си мисли, че знае всичко - ясен индикатор за компетентността му

листването с 10-15-20-30% е абсолютно нормална практика за всички пазари (не само за БФБ) .. останалото е много рядко изключение.

Въпрос на време е нещата да се развият в една или друга посока ( увеличаване на фрии флоута или делистване) и това си е в реда на нещата.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
      Съжалявам, че не правите разлика в това да притежаваш пари, от това да притежаваш стоки. Просто първия вариант го яде инфлацията, а втория определя инфлацията и се движи успоредно с нея.
      Не видях отговор на въпросчето, което ти зададах по-долу, може би защото няма какво да отговориш?!...

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      С колко скочиха цените на стоките през изминалите 5 години и с колко "скочиха" цените на акциите /които те пазят от инфлацията?!/ на бфб-то през това време?
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ясно е, че идея си нямаш що е то обществена компания?!... Една компания е обществена /публична/ САМО И ЕДИНСТВЕНО ако принадлежи на публиката. Ако в една компания някой притежава 51% от собственоста то тя НЕ Е ПУБЛИЧНА въпреки че част от акциите и се търгуват на борсата.

Запомни от батко си... На бфб-то няма публични компании! Всички се контролират на 51% и повече от мажовци, които ви гледат и ви се смеят в лицето като на последните шарани дали парите си срещу САМО срещу добри пожелания...
        Има - няколко АДСИЦ-а нямат мажоритари

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          ясное, че нямаш идея от плюсовете за една компания да е публична.

Запомни от батко си... На бфб-то няма публични компании! Всички се контролират на 51% и повече от мажовци, които ви гледат и ви се смеят в лицето като на последните шарани дали парите си срещу САМО срещу добри пожелания... Това е все едно да дадеш пари на някоя циганка да ти гледа на ръка и да ти казва толкова по-розови неща колкото повече пари си и дал...
          Last edited by Forex Master; 01.08.2012, 09:17.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Така е защото още си на първи стъпки...

Ако си собственик на дружество, защо ще продаваш части от него за да си осигуриш пари? Ако си сигурен в неговите перспективи ще идеш в банката и ще вземеш кредит!

Ти на практика казваш, че този който купува акции на едно дружество е по-наясно с неговите перспективи от този който му ги продава?!.... Смешно е!
            Еййй, това Мастърите порфейлите си менят, но нравът - никога!
            Съжалявам, че не правите разлика в това да притежаваш пари, от това да притежаваш стоки. Просто първия вариант го яде инфлацията, а втория определя инфлацията и се движи успоредно с нея.
            Приятен ден, че пак ще зациклиме тука с глупостите.

Коментар

Ако си собственик на дружество, защо ще продаваш части от него за да си осигуриш пари? Ако си сигурен в неговите перспективи ще идеш в банката и ще вземеш кредит!

Ти на практика казваш, че този който купува акции на едно дружество е по-наясно с неговите перспективи от този който му ги продава?!.... Смешно е!
              повече едва ли може да олекнеш.
              ясное, че нямаш идея от плюсовете за една компания да е публична.

Коментар

Не мога да разбера каква е връзката на твоя въпрос с този за инфлацията и акциите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                  Извинявам се, че се намесвам. Грешната ти логика е проблема. Отговори си първо на въпроса защо си започнал да продаваш /без да ти е нужно/:, а едва след това търси последващите отговори. Така става ли?
                  Здравей Жоро,
                  Не мога да разбера каква е връзката на твоя въпрос с този за инфлацията и акциите?
                  Ние говорим принципно за акциите като такива в световен мащаб, а не за определени мажоритари с лоши практики. Иначе за да се развива даден бизнес, винаги са му нужни свежи пари - за нови поточни линии, за нови мощности, повече земя за обработка / отдаване под аренда/, покупки на патенти ако щеш и т.н. Как така "защо си започнал да продаваш /без да ти е нужно/"

Коментар

И в Япония си мислеха, че 5 години стигат преди 15 години. Но и досега продължават да си копат дъното...
                    да даваш за пример Япония е все едно да сравниш една модерна оранжерия в холандия и един буренясал парцел в пловдивско село и да кажеш "от тоя парцел нищо повече не може да се добие..оползотворен е на 110% както холандската оранжерия"

един от факторите за да има ръстове е необходимостта да има какво да развива в дадена икономика. фори и сие разбирачи - гасете комповете , палете колите (ако имате) и почвайте да карате из България...гледайте и ако след това ми кажете, че България е максимално развита и уредена държава и вече няма какво да се строи, обработва, развива...ще ям ориз докато ми се дръпнат очите като на японец.

поздрави

Коментар

А инфлацията Мастъре представлява разликата между стоките и парите, т.е. ако притежаваш земя, руда, лекарства и т.н. тяхната цена ще скача с % на инфлацията, а ако остана с парите - не! Кажи кое не е така?
                      С колко скочиха цените на стоките през изминалите 5 години и с колко "скочиха" цените на акциите /които те пазят от инфлацията?!/ на бфб-то през това време?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Тони, на всички ни се ще да сме там, ма на мене по ми прилича на т.13 работата.
                        И времевия интервал до т.15 няма да е толкова малък като на графиката ти.
                        Европата още дълго ще я пие горчивата чаша май, до дъно. Дано да е по малко от година, че почва да ми писва вече и на мене.
                        Докато се осъзнаят и спрат да градят социализма. Демек докато не фалират поне 1-2 държави и 1-2 по серозни банки. Не съм икономист, ма си е комън сенс.
                        Без чистилище не можем продължим напред. Всичко друго е кърпеж, временен.
                        Във вътрешен план също не виждам особени поводи за оптимизъм средносрочно, дори напротив. Щом и локомотив като МЦХ-то забуксува - смятай...
                        Затова и дефанзивно съм се "набутал" 70% в земи.И не съжалявам да ти кажа. Никак даже.
                        Здрасти Пиб - а не съм съгласен.
                        в т.13 бяхме януари - април 2011година, после повторихме дънцето
                        просто заради ниската ликвидност може би, при нас по-бавно се случват нещата.
                        Определено вървим къмт.15!!!

Коментар

Мастъре, не съм си хортувал с теб отдавна, но виждам, че още има ентусиасти, които ти се връзват. Наистина ти признавам качеството да бъдеш винаги интересен и да намираш постоянно отговори на постовете си, нещо което никой друг тук не успява да направи!
                          Та, за инфлацията и депозитите:
                          Ако аз имам дружество, притежаващо земя например /може земята да я заместиш с каквото и да било - завод за лекарства, мина за руда, винарска изба и т.н./ и започна да продавам дялове от него /акции/ новите съсобственици притежават вече не пари, а реална стока - земя, лекарства, руда и т.н. А инфлацията Мастъре представлява разликата между стоките и парите, т.е. ако притежаваш земя, руда, лекарства и т.н. тяхната цена ще скача с % на инфлацията, а ако остана с парите - не! Кажи кое не е така?
                          Извинявам се, че се намесвам. Грешната ти логика е проблема. Отговори си първо на въпроса защо си започнал да продаваш /без да ти е нужно/:, а едва след това търси последващите отговори. Така става ли?

Коментар

Мастъре, не съм си хортувал с теб отдавна, но виждам, че още има ентусиасти, които ти се връзват. Наистина ти признавам качеството да бъдеш винаги интересен и да намираш постоянно отговори на постовете си, нещо което никой друг тук не успява да направи!
                            Ако аз имам дружество, притежаващо земя например /може земята да я заместиш с каквото и да било - завод за лекарства, мина за руда, винарска изба и т.н./ и започна да продавам дялове от него /акции/ новите съсобственици притежават вече не пари, а реална стока - земя, лекарства, руда и т.н. А инфлацията Мастъре представлява разликата между стоките и парите, т.е. ако притежаваш земя, руда, лекарства и т.н. тяхната цена ще скача с % на инфлацията, а ако остана с парите - не! Кажи кое не е така?
                            +1

Коментар

Инфлацията, страшномногоимащдаучи, е за всички които пазаруват от магазина, тя инфлацията не те пита как си спечелил парите де ги харчиш...

Коментар

• Тони, аз си мисля че минаваме Отчаянието, макар че при нас много дълго се проточи, ама така е в продължителен период на рецесия минаваща към двойна рецесия на граница на стагнацията:
                                Attached Files
                                Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Working...
                                X