If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Управител на столично дружество е задържан заради незаконна финансова дейност при специализирана операция на ГДБОП и ДАНС, съобщиха от пресцентъра на МВР.
До акцията се стигнало след постъпил сигнал от БНБ за извършвана незаконна финансова дейност от дружеството.
В хода на разследването служителите на Икономическа полиция установили, че едноличният собственик на фирмата генерирал сериозни финансови постъпления под формата на заеми, предоставени предимно от физически лица. В замяна им обещавал висока възвращаемост на инвестицията, достигаща до 70% от дадената сума. Всички тези действия били извършвани в нарушение на закона - без наличието на задължителен лиценз от БНБ и Комисията за финансов надзор.
Управителят на дружеството е с наложена мярка „задържане под стража“ за срок от 72 часа. Образувано е досъдебно производство, а материалите по случая са предадени на Софийската градска прокуратура.
Айде Дойдох до извода че портфейл по голям от 70-80, макс. до 100К на БФБ е неразумно и трудно да се управлява ефикасно. Не че не може и в пъти повече както го прави Батята, но колцина са с такъв огромен опит, а и нюх и талант си требе.
.
Не ме разбра....
Беше направил един портфеил от 10 акции и купуваше и продаваше от двете страни на маркета /срещнахме с НИКА,Емка и Софарма и Енерго ПРО/ ,затова ми направи впечатление иначе не обръщам много внимание на дългосрочните ...
Относно големината на портфела ами повече от 20- 30 К не трябва да е за нашата борса/другите тренирам на ДАХ/ , ами относно БАТЯ за мен е синоним на 10 души/малък фонд,група приятели или нещо подобно/ който имат 90 % от акциите на БФБ... и винаги ще оцелят някоя да се качва с говорител Батя..
Наистина много разбира момчето - с портфейл от 20 К всеки може да си помисли че разбира.
Айде още един дето иска да си го мери...че чак и вика оттатък пай се че идвам
То тука влизането лесно, да го питаш после как ще излиза на каквито нива иска...ма да се оправя, няма какво да го мислим.
Монти - точно поради горната причина съм решил да си редуцирам наполовина порфейла на БФБ и вече преструктурирах предния месец и съм над 50% в Еларг.
Дойдох до извода че портфейл по голям от 70-80, макс. до 100К на БФБ е неразумно и трудно да се управлява ефикасно. Не че не може и в пъти повече както го прави Батята, но колцина са с такъв огромен опит, а и нюх и талант си требе.
Бая се озорих близо 10 сесии докато изляза от половината Атери, но пък успях с близо 2 стотинки по евтино да ги наместя на Еларга.
Верно че рискувах (малко,не много ) с 86% в Атера, но заложих на добър кон през изминалата година и тя ми се отплати богато вече
На БФБ-то ще остана с портфейл от 9 акции - 3 адсица, 2 привил. и 4-5 растежни и отсега си гоня плана и таргетните им нива за другата есен след дивидентите.
Тия 2 холдинга не са лоши, но не ми влизат в сметките, затова пък общата и за двата перла в портфейла им - да и още как.
Ми че то си го има.
Я виж как са надули до пръсване Хиката , аче и Ст.Планина.
Ще помисли човек че едва ли не нова БГ индустриална революция иде
Даже и шитове като Топливо и Енемона гледам балончат днес.
Предупредих те , че свалянето на големината на портфеила до една ,две акции не е желателно...
Освен че изпускаш качването на бивши твой акции като Стара планина ,НИКА и Емка ,навлизаш в портфеилите на колеги който не обичат думичката шит за техните вложения.... а и Адсиц няма да са на мода тази година която идва...
Реши да играеш на сигурно.....
Не е препоръка...
Поздрави!
Пич отскоро трейдваш на БФБ, а вече много смели квалификации взе да раздаваш.
Бързай бавно, другарски съвет
Не бе, провокирам за отговори
Не си ли забелязал че обичам да го правя сегиз тогиз
А иначе днес хубав ден, осезаемо се чувства раздвижване не по малко позиции.
Май ще има интересни пред/след коледни изненадки /подаръчета тук таме.
Дано да е и тренд.
При всички случаи ще е по свежо на полузаспалата ни борса.
натискай надолу , да ги изфалираме всички компании , натискай надолу . няма бъдеще в тая държава . смачкай всичко , продавай , чиста акция , чиста акция , чиста акция , да се обединим песимисти
Гепи Симич, де са скътаваше бе, и темата ти ептен залиня
Патките верно почти се изчистиха.
Ма няма стане твойта работа с песимизЪма. Дори Отчайко дето беше най отчаян от БФБ се кани скоро да вдигне Сификсо 10-20% с прясно напечатани от Бен зелени гущеря.
Коментар