Първоначално изпратено от Forex Master
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКазвал съм го вече неколкократно. Когато златото удари 2500 долара тройунцията всички фенове на хартията трябва да се скриете в мишите си дупки ида не си подавате носа навън поне 5 години!
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПочти всички предпоставки за ръст на борсата са налице. Финансовото богатство на населението расте с невероятни темпове. Предприятията се стабилизираха. Има яснота кой се е справил добре с кризата, кой се е издънил. Коефициентите са много примамливи за дългосрочни инвеститори. Дивидентната доходност бие депозитите. Боклуците се срутиха, вече почти няма на къде. Банев, Бедо, Божков, ТИМ, Елтос и тем подобни са вече без значение. Имаме яснота кой мажоритар е коректен и кой чист измамник.
Остава само един проблем. Психологията продължава да е счупена, но с времето ще се оправи. Отново се правят големи печалби на борсата. През 2012 година табаците и адсиците дадоха много добра възвращаемост. Скоро и Каолин ще даде. Много спекуланти ще направят пари. Други ще гледат с недоверие. Ще минат няколко години и ще се престрашат. Все пак не трябва да подценяваме човешката алчност. Естествено, тогава ще бъде късно, но нали някой трябва да даде изход на умните пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКазвал съм го вече неколкократно. Когато златото удари 2500 долара тройунцията всички фенове на хартията трябва да се скриете в мишите си дупки ида не си подавате носа навън поне 5 години!
Коментар
-
не става дума за фенове. Става дума за реалност. В реалността сметките се плащат с пари, не със злато. Златото е пари само в нереален свят, който смятате че ще стане реален. И смятате така защото постоянно някакви хора които искат да ви продават злато ви пускат тези мухи. Защо си мислиш че подобни тези ги има само в апокрифни блогове и сайтове. Защо нито едно сериозно икономическо издание не се занимава с упадака на парите. Ами защото парите са реалността. Златото като пари е приказка за деца. Лошия кумчо вълчо наречен централна банка яде бабата, или с други думи реалната стойнос на парите. За това трябва червената шапчица - или с други думи всички фенове на златото да повикат героя, големия ловец или с други думи златото да спаси света от лошите и да настъпи рая на земята. Детски приказки ви пробутват. по за 1700 долара на 31 грама.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи кажи.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПри каква цена на златото ще признаеш, че аз съм бил прав а ти си сгрешил?
Аз поне ако една акция не се движи както очаквам веднага я продавам. но гледам това теб не те бърка. въпреки че постоянно имаш силно изместена нагоре оценка за движението на златото, ако се вярва на думите ти слагаш все повеч в него. не ти ли се струва странно такова държание. Как би определил такова поведение в някоя който купува акции например.
И какво правиш когато златото не се движи така както очакваш. Търсиш доводи защо си прав, но още не се е случило нали. Това също не е ли леко странно. какво би трябвало да е рационалното повездение. да търсиш доводи къде бъркаш. защото реално изместената значително оценка е сериозна грешка. но търсиш ли такива доводи. поне не съм видял да ги изказваш тук.
Като започнеш да се колебаеш какво правиш. търсиш нови и нови доводи защо си прав. някой от тях доста екзотични бих казал. А какво всъщност е рационалното поведение. При колебание експозицията се намалява, това е рационалното действие. Това което правите любителите на златото си има думичка за него - фанатизъм. А това никога до нищо добро не води.
Коментар
-
И ви се чудя, и се мая как може да сте такива хора бе. Вие порфейлиране не сте ли учили? Или поне не сте ли чували за портфейлиране???? Вие не можахте да разберете - не е важно да имаш злато или да имаш акции или недвижими имоти. Важно е какъв % от портфейла ти са акциите, какъв % от портфейла ти е златото, какъв облигациите, какъв депозитите, какъв недвижимите имоти. Важно е кога ще влизаш дълго, кога ще продаваш късо. Кога ще си купиш и деривати, кога ще караш само на депозити... Както и да е - карайте се за златотоThe best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСъвсем сериозно ти го казвам, ще ви приберат паричките.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОбщо взето се повтарям през седмица когато някой като теб, който го мързи да прочете това което съм написал досега!
Предстои хиперинфлация в световен мащаб. Кога? Зависи докога малкият човек ще успее да издържи в менгемето на бифлацията! Бифлация е тогава когато активите намиращи се в населението като движимо и недвижимо имущество поевтиняват, а всекидневните им разходи като режийни и храна растат!
1. Силните на деня в момента балансират монетарната инфлация от печатането на пари с увеличаващата се безработица на ултра заборчняло население.
2. Докога малкият човек ще търпи пресата зависи от първо, степента на неговото оглупаване и второ, от ефективността на пропагандната машина която нон стоп го убеждава че няма алтернатива!
Когато малкият човек излече на улицата и откаже да се съобразява с някакви измислени правила, ето тогава и ще се взриви хиперинфлацията... Говоря за тъй наречените развити страни, чието благосъстояние през последните десетилетия бе за сметката на натрупани планини от дългове!
Според мен това състояние не може да продължи повече от 1-2 години. С интерес наблюдавам Япония. Вчера техният премиер заяви, че старите хора са в тежест на нацията и не трябва егоистично да удължават живота си... Веселба започва там! Скоро чакаме и на други места в тъй наречения развит свят.
Всичките тези неща които ги приказваш са просто пропаганда която набиват в главите на всичките любители на златото. По някое време тази пропаганда ще спре да действа. И ще почнат да идват бруталните загуби. Първо ще си помислиш, тези 20% не са важни. то вече падна толкова пък след това се спря. Е да но следващия път няма да се спре. Или ако го напрадви ще е само след това да падне още 20% и още 20%. ще вдигнат спреда между купува и продава на това "инвестиционно" злато дето го купуваш. Защото и тези дето ти го продават ще правят загуби заради запасите си. И ще гледат да пробутат загубите си надолу по веригата. Първо ще го направят 10% една част от купилите ще почнат да се двуомят дали пък да не продават вече. ще почнат да си викат само да стигне до тъм до където съм купил и ще продам. Но ще се окаже че спреда вече е такъв че няма излизане на печалба. тогава ще решат - то ще се обърне. Пак ще тръгне нагоре, нали ми обещаваха хипер инфлация, обезценка световен икономически хаос. това ще се случи. но нищо няма да се случва. нещата ще стават все по-добре. Златото все повече ще пада. И накрая на всеки 1000 долара вложени ще се раздвате ако можете да превърнете в истински пари поне за 300 долара.
Аз поне ако исках да надувам златото, ама точно същите глупости бих писал на всякъде. същото насаждане на несигурност. същото чакане на края на света. то реално тези които ви продават скъпото злато нямат друг избор. Ако нещата вървят нормално, никой с акъла си няма да си купи злато което му носи само разходи, за да не си купи каквото и да било друго което му носи приходи.
Та в заключение. Приеми че може и да не си прав. Защото иначе нарпазно си се спасил от акции навреме. От златото ще отнесеш по-сериозни загуби в дългосрочен период от всеки спекулант на БФБ. Акциите поне вървят и нагоре бързо. А за златото може да чакаш до пенсиониране да дойде следващата голяма криза, че да излезеш поне на нулата и то без да отчиташ пропуснатите ползи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеПарите са си пари без значение от къде идватСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Форексов ама наистина при тебе няма откъде да доидат пари. Все си на загуба
. В началото мислех , че си голям карък, но сега мисля че проблема ти е по сериозен- ти сам си си създал грешен измислен икономически свят и живееш в него- а понеже реалните финанси са грубо материални и спекулативни все те обират и губиш..Ами какво ме интересува откъде били парите на АДСИЦ- аз да не съм Господ да съдя.. Твоите пари от лихви много ли бяха справедливи- или са по други- ха-ха
. Бъди по- практичен , и спекулативен- имаш интересни мисли , но нямаш реализъм и усет за печалба- как пък все се набиваш да ти го набиват- финансово де
. Ами ти само да четеш инвестор- какво правят другите..повече ще спечелиш от тъпите лихви..Но не ти си велик и пак на загуби после
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНяма печалби. Няма откъде да дойдат!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКире, толкова загуби отнесе и пак няма да ти уври главата... Няма печалби. Няма откъде да дойдат! Единствените печалби на бфб-то са от пладнешкия обир на парите които се иземват от работещите като задължителното "доброволно" осигуряване!... От това и все още диша борсичката... Само че какво ли ще стане когато хората разберат че парите на които са разчитали за пенсия са издухани за Бог да прости?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДа , но има едни АДСИЦ , които закона задължава и раздават по 90% от печалбата..Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар