IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Спирането на стимулите в САЩ ще доведе до известна корекция при акциите, но реално ще постави сигурен край на големия цикъл при лихвоносните активи.

Така че това е сигнала за увеличение на акциите, а не за бягство от тях. В момента се намираме едва в началото на големия бичи тренд при акциите, който ще продължи десетилие поне. Американците леко изпреварват останалите пазари, но в края на краищата това няма кой знае какво значение. Ако човек сега не зарежда акции прави огрпомна грешка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Отново се упражняваш на тема свободни съчинения, бертрамков... Когато ме пита на каква цена съм купил биткойни аз ти отговорих. А ти какво ми каза? Каза ми, че това не е вярно?!?!... Какво да споря с човек, който ми казва какво и на какви цени съм купувал? Безсмислено е изобщо да се спори с такъв човек. Него истината изобщо не го интересува...
      помня,че ти казах, че средната ти не може да е толкова ниска при положение, че купуваше по 60 евра (добавки). Има разбира се шанс, но това при положение,че си вкарал смешни суми на нива 60Е (ако че орева форума какви преводи правиш)

ПП Биткойна докато не си кеширал не те съветвам да го смяташ за печалба/загуба...там нещата може да приключат за 1 час точно...затова като ги продадеш и ти дойдат паричките от МТГох тогава го осчетоводявай като печалба.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Отново се упражняваш на тема свободни съчинения, бертрамков... Когато ме пита на каква цена съм купил биткойни аз ти отговорих. А ти какво ми каза? Каза ми, че това не е вярно?!?!... Какво да споря с човек, който ми казва какво и на какви цени съм купувал? Безсмислено е изобщо да се спори с такъв човек. Него истината изобщо не го интересува...
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Гладни кудкудяци просо сънуват... къде са казали хората. Розовите ви сънища са изцяло откъснати от суровата действителност. Докато вие си ъпъросвате мъдрите, знаещите и положително настроените хора си накупиха физическо злато и сребро. Само за 1 седмица е 10% нагоре... Нефта и той поскъпва неудържимо... И няма как, истинските пари и енергията не могат да се печатат за разлика от разните видове артишки.

Изтече информация, че през почивните дни е имало спешно съвещание на високо равнище на което са обсъждали да забранят на банките да търгуват със суровини на борсите. Това трябва да ви подскаже, в каква паника са от нарастването на цената на нефта. Няма пазар. Административно-командната система вече дори и не се прикрива! Вие сте взели да се надявате на фондовия пазар да си избие загубите?!.. Смешковци...
          фори,

за теб е характерно, че макар и да казваш неща, които отстрани изглеждат фактологически верни си тотално извън тайминга на пазарите.

2009-та беше на кешова позиция , а както знаем кеша е цар, когато има дефлация, а не когато се печатат пари като за последно и се наливат в световната икономика. Тогава радвайки се на 4-5% годишно изпусн скока на златото, който е пряко свързан с инфлационните очаквания. Злато и акции направиха горе долу еднакъв ръст (говоря за акции въобще, а не конкретно за БФБ).

Когато дойде момента на насищането започна да ревеш за физическо злато и сребро на нива поне 30% (за златото) и 45+ % за среброто... и беше доволен,че си купил ефтино.

всичко ок, но златото трябваше да го рекламираш 2009-та, а сега да рекламираш депозитите, защото както се очертава ще има спек и спиране на наливането на пари в световните иконоомики, което ще доведе до дефлация и удар по акциите и ценните метали, които се считат за най-добрата защите от инфлационни процеси. Не е случайност изсипването на цената на златото в момента в който Бернанке заговори за спиране на наливането на мангизи от ФЕД.....

гледай светофара преди да пресичаш...в момента свети жълто.

поздрави и успех
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Гладни кудкудяци просо сънуват... къде са казали хората. Розовите ви сънища са изцяло откъснати от суровата действителност. Докато вие си ъпъросвате мъдрите, знаещите и положително настроените хора си накупиха физическо злато и сребро. Само за 1 седмица е 10% нагоре... Нефта и той поскъпва неудържимо... И няма как, истинските пари и енергията не могат да се печатат за разлика от разните видове артишки.

Изтече информация, че през почивните дни е имало спешно съвещание на високо равнище на което са обсъждали да забранят на банките да търгуват със суровини на борсите. Това трябва да ви подскаже, в каква паника са от нарастването на цената на нефта. Няма пазар. Административно-командната система вече дори и не се прикрива! Вие сте взели да се надявате на фондовия пазар да си избие загубите?!.. Смешковци...
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Истината е че от 1 година сме във възходящ тренд и това едва ли може да го отрече някой! Графиката на Софикс за последната една година е показателна! Видяхме че и бунтовете февруари и стачките сега и оставка на кабинета и т.н. не промениха възхода! Дано тренда е устойчив и продължи 3-4 години, защото твърде дълго го чакахме! Не знам дали очаквания спад на запад ще повлече и нашия индекс или напротив ще подкрепи ръста, след като кеш се пренесе и при нас?

Коментар

• Латвия прие еврото, да се готвят Румъния и България
                От 1 януари 2014 година прибалтийската република става 18-ия член на еврозоната
                Публикувано: 21 юли 2013, 22:30 | Обновено: 21 юли 2013, 22:30
                Разпечатай
                прочитания: 77 | коментари: 0
                Брюксел, Белгия

На пресконференция в Брюксел латвийският премиер Валдис Домброскис потвърди, че всички пречки пред приемането на еврото в Латвия са разчистени и европейската валута става нейно платежно средство от началото на следващата 2014 година.Финансовите министри на 28-те бяха последните, които трябваше да дадат зелена светлина на Рига, след като от началото на юни това направиха Европейската комисия, държавните и правителствените ръководители на страните членки, а след тях и евродепутатите.

Финансовите министри обаче бяха тези, които трябваше да вземат и най-важното решение. На тях се падна отговорността да фиксират разменния курс на националната валута към еврото. Задачата бе трудна, а и деликатна заради предишен опит.

Мнозина са на мнение, че когато Португалия влизаше в еврозоната, ескудото беше надценено, което доведе до последващи икономически проблеми. "Да не забравяме, че днес страната разчита на международна помощ", напомни европейски дипломат. В крайна сметка разменният курс бе фиксиран на 0,702804 лата за едно евро.

Само преди ден и румънският президент Траян Бъсеску си пожела в страната му да се въведе общата европейска валута в най-скоро време. Според него, съвсем малко не достига на Букурещ, за да изпълни критериите за приемане в еврозоната.

И тъй като България върви в пакет със северната си съседка, нормално е да прогнозираме, че и за нас приемането на еврото за разплащателно средство е предстояща стъпка.

След като бившият ни финансов министър Симеон Дянков бе категорично против, сега новите управляващи пазят мълчание по този въпрос. Въпреки това има вече стъпки, които показват, че и ние се готвим за влизане в еврозоната.

Сред тях са приемането на кирилицата като официална азбука върху евробанкноти, мисията на МВФ отпреди месец, която основно прегледа икономическите ни баланси и показатели и разбира се, покупката на мажоритарния пакет на печатницата на БНБ от френска компания, официално разгласено на 16 юни тази година.

Въпросът е какъв курс на лева към еврото ще ни бъде определен, ако това време настъпи. Има някои индикации, че в момента левът е доста надценен и едва ли финансовите министри на ЕС ще повторят грешката си с Португалия.

Ако това стане, значителна част от парите на българите в левови сметки ще се обезценят, а и някои задължения на правителството по вътрешния ни дълг ще бъдат намалени. Но това са само прогнози, бъдещето ще покаже какво точно ще стане, когато дойде времето да приемем и ние еврото за своя валута. /БЛИЦ

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                  Монти можеш да спиш спокоино- ПАНТЕРАТА И СТАМБА ще вкарат в акции 42милиарда
                  Тогава яко на къса позиция до откат.

Коментар

• Монти можеш да спиш спокоино- ПАНТЕРАТА И СТАМБА ще вкарат в акции 42милиарда

Коментар

• 1.цените, 2, корекциите навън.

Това е много сложно- моля да ми го обясниш

Коментар

• Нещата с протестите отичат ..
                        Вече са съгласни за избори през май 2014 г. , ама са изпуснапа златния шанс и през август протестите ще бъдат на морето.....
                        Затова отпадна причината ,избори веднага и рязък срив на акциите...
                        Правителството обаче е събрало нагативна оценка и няма кредит на доверие...затова влизаме в дъргосрочен реиндж..
                        Само акции с фундамент ще оцелеят в годишно безвремие.. а пишеме защото сме оцелели от 2004 г и пак сме на линия...
                        Не искаме много ,но не и губиме много...
                        Last edited by Монти; 21.07.2013, 21:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
                          Момчета навън се чакат корекции , а тук големи скокове..Това как да го обясним с бъдещото управление на комунистите ГЕРБ_БСП_ДПС ли..Те даже и борсата национализираха идиотитите, вместо да я приватизират
                          1.цените, 2, корекциите навън.

Коментар

• Момчета навън се чакат корекции , а тук големи скокове..Това как да го обясним с бъдещото управление на комунистите ГЕРБ_БСП_ДПС ли..Те даже и борсата национализираха идиотитите, вместо да я приватизират

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
                              До месец - два 510-520 - възможна корекция до 500 - догодина по това време между 900 - 1000 - може и по рано Тека ги виждам аз
                              ехеееее, а дано!

Коментар

• ДА ИМА И КАНДИДАТ МИЛИАРДЕРИ

Коментар

Working...
                                X