IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Почти всички компании се оттласнаха от дъното напоследък, особено ако са показали и печалба и бисерите накрая също излизат в бюлетина и се виждат от всички. Наистина има такива с потенциал, но далеч не от всички можеш да си купиш вече. Да, няколко поне можеш да заредиш, ако наблюдаваш внимателно бюлетина, ще ги откриеш. Оставам с впечатление че равновесие и pipbel са се зареяли в най-много позиции, но все още никой не се е похвалил, че е купил руска или японска компания.
    Last edited by Кисимов; 21.12.2013, 21:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      15% общо за такива микроелементи от българския ми портфейл са ми 1,5% от общия ми портфейл. Аз от дивиденти изкарвам повече на година. Така че риска ми няма да се вдигне особено, да не кажа никак няма да се вдигне.
      Направо не мога те разбера къв ще го дириш на неликвидната ни сергия, пък за това което си го намислил.
      Особено ти се учудвам понеже и аз в момента съм в разработка на такъв портфейл, ма на нисето. Смятам да му посветя около 1/3 от парите си там, т.е около 10-12% от общия ми за пазарите.
      Възнамерявам да се състои от около 40 акции, които да са и прилично волатилни.
      Тоест смятам да ги търгувам активно. Веднъж седмично ще ребалансирам като продавам 2- те най печеливши и съответно добавям/усреднявам към 2-те де са най зле. Мисля да са такива де са направили чат пат около 15% плюс или минус.
      При подбора на акциите за първоначално влизане (които не трябва да са избушеняци !) ще гледам дни в които са разпродадени и по възможност на не повече от 20% от годишно дъно.
      По тоя начин смятам (надявам се профитно) да превъртам поне 4-5 пъти годишно първоначалния си капитал.
      Но всичко това си иска прилична ликвидност, де на БФБ-то ич я няма.
      А и избора туканка един...точно никакъв !
      Last edited by pipbel; 21.12.2013, 21:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Тя и 100 пъти може да скочи, ама след това не се знае на колко ти ще я дадеш
        На колко ще се подаде е бял кахър, тръгнах последните дни да търся такива компании, но те излизат стотици и никоя от тях не ми говори почти нищо. За това и питам - просто някакво име - малка компания която се управлява добре и има потенциал за развитие. Ако имам имена вече мога да взема да търся по-задълбочено по тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
          За emerging markets моята философия е, че цялостната рискова премия е достатъчно висока да не се набива човек и в пени стокс. Когато уцелиш нещата в тези пазари си щедро компенсиран така или иначе и целите индекси фърчат - справка софикс тази година. От друга страна според мен риска е достатъчно голям и е по-добре да търсиш относителната сигурност. Големите по-трудно ще фалират.
          15% общо за такива микроелементи от българския ми портфейл са ми 1,5% от общия ми портфейл. Аз от дивиденти изкарвам повече на година. Така че риска ми няма да се вдигне особено, да не кажа никак няма да се вдигне.

Коментар

Ядох ама преди това ядох и плодовете

Взел съм си поука, сега съм решил предпазливо - по 2% макс 5% българския портфейл в отделни позиции. Ако успея 4 такива да стане 12-15%. Една да скочи 20 пъти, другите като искат да стават и 0

За това и търся малки нещо с капитализация 1-2-5 милиона много по-лесно може да скочи 20 пъти от нещо което струва 150-200 милиона
            Тя и 100 пъти може да скочи, ама след това не се знае на колко ти ще я дадеш

Коментар

Взел съм си поука, сега съм решил предпазливо - по 2% макс 5% българския портфейл в отделни позиции. Ако успея 4 такива да стане 12-15%. Една да скочи 20 пъти, другите като искат да стават и 0

За това и търся малки нещо с капитализация 1-2-5 милиона много по-лесно може да скочи 20 пъти от нещо което струва 150-200 милиона
              За emerging markets моята философия е, че цялостната рискова премия е достатъчно висока да не се набива човек и в пени стокс. Когато уцелиш нещата в тези пазари си щедро компенсиран така или иначе и целите индекси фърчат - справка софикс тази година. От друга страна според мен риска е достатъчно голям и е по-добре да търсиш относителната сигурност. Големите по-трудно ще фалират.
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                Абе ти не яде ли дървото от неликвидни акции?

Коментар

И аз съм доволен от 2013, но Софарма, която ми е основната част от портфейла на БФБ вече се приближава към справедлива цена, потенциалния ръст от тук нататък ще е по-нисък и за това ми се иска част от инвестицията ми в Софарма постепенно да я преориентирам към акции на няколко на брой малки, но добре управлявани компании. Компаниите от индексите ги следя, така че там мога лесно да преценя заслужава ли си или не да се влиза, част от старите звезди от 2006-2007 още ги гледам какво се случва с тях, но от останалите нямам впечатления.
                  Абе ти не яде ли дървото от неликвидни акции?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    бъди по-конкретен за кои малки говориш?
                    Иначе 2013 бе добра за мен портфейла нарасна с 45%!!! Казват че в началото на ръста се правили най-големите печалби ами аз съм доволен дано да почна каквото чакаме от 5 години!
                    Успех на всички братлета!!!
                    И аз съм доволен от 2013, но Софарма, която ми е основната част от портфейла на БФБ вече се приближава към справедлива цена, потенциалния ръст от тук нататък ще е по-нисък и за това ми се иска част от инвестицията ми в Софарма постепенно да я преориентирам към акции на няколко на брой малки, но добре управлявани компании. Компаниите от индексите ги следя, така че там мога лесно да преценя заслужава ли си или не да се влиза, част от старите звезди от 2006-2007 още ги гледам какво се случва с тях, но от останалите нямам впечатления.

Коментар

Замислил съм се напоследък за 2014 да си пренастроя до известна степен портфейла на БФБ. Да го ориентирам към еуфорична фаза така да се каже, още преди да се случи. Да изляза с част от големите и ликвидните и да набия една част в малки и неликвидни. Такива които са тотално извън интереса. Тъй като са прекалено много на брой за да ги разглеждам всичките и честно казано не съм ги следил от години има ли някои които се развиват добре последните години.
                      бъди по-конкретен за кои малки говориш?
                      Иначе 2013 бе добра за мен портфейла нарасна с 45%!!! Казват че в началото на ръста се правили най-големите печалби ами аз съм доволен дано да почна каквото чакаме от 5 години!
                      Успех на всички братлета!!!

Коментар

Замислил съм се напоследък за 2014 да си пренастроя до известна степен портфейла на БФБ. Да го ориентирам към еуфорична фаза така да се каже, още преди да се случи. Да изляза с част от големите и ликвидните и да набия една част в малки и неликвидни. Такива които са тотално извън интереса. Тъй като са прекалено много на брой за да ги разглеждам всичките и честно казано не съм ги следил от години има ли някои които се развиват добре последните години.
                        Има

Коментар

• Замислил съм се напоследък за 2014 да си пренастроя до известна степен портфейла на БФБ. Да го ориентирам към еуфорична фаза така да се каже, още преди да се случи. Да изляза с част от големите и ликвидните и да набия една част в малки и неликвидни. Такива които са тотално извън интереса. Тъй като са прекалено много на брой за да ги разглеждам всичките и честно казано не съм ги следил от години има ли някои които се развиват добре последните години.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                            от нова година цената на тока надолу-пък щяло да е за сметка на разпределителните дружества....по БТВ го казаха преди минути....
                            НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПП НА ЦК
                            Това намаление на тока се изразява в това тези добавки които ти ги показват като отделно да ти ги показват вече ведно с цената. Така изглежда. че са ги махнали, но всъщност цената ти е една и съща. Аз не познавам българин, който да си е сравнявал сметката от преди няколко месеца и тази отсега и да казва, че му е паднала. 1:1 си е същото.
                            домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от das Разгледай мнение
                              И в чужбина гоправят този номер, но само при нас е толкова очевиден. Реално, при нас обемите са толкова малки, че за никой фонд не е проблем да бута цената както си иска. А и пазарът ни няма много от нормалните инструменти, като къси и т.н., т.е. при нас е лесно да буташ нагоре, защото няма лесен начин да те спрат. Проблемът е, че това обикновено води до балони, а балоните рано или късно правят пук. Януари ще е интересен, въпреки че е ясен, корекция до нивата отпреди месец. После пак старата песен.
                              Като януари 2013 ?
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                                Как само като погледнеш борсата тези дни и разбираш че идва краяна годината ...
                                Това си е наш български манталитет, в чужбинско някакси не успяват да манипулират цените втакава степен. Ако гледаш борсата у нас в последния месец ще си кажеш, брех, тук има голям ръст, икономиката направо излита. Ако погледнеш обаче реално в икономиката ни няма почти никакъв ръст, дори положението последните месеци е зле. После като се сетиш че сме Декември и казваш, аааа.... каква била работата ....
                                И в чужбина гоправят този номер, но само при нас е толкова очевиден. Реално, при нас обемите са толкова малки, че за никой фонд не е проблем да бута цената както си иска. А и пазарът ни няма много от нормалните инструменти, като къси и т.н., т.е. при нас е лесно да буташ нагоре, защото няма лесен начин да те спрат. Проблемът е, че това обикновено води до балони, а балоните рано или късно правят пук. Януари ще е интересен, въпреки че е ясен, корекция до нивата отпреди месец. После пак старата песен.

Коментар

Working...
                                X