IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Човек е най-успешен там и тогава, където и когато прави това, от което наистина разбира. В този ред на мисли поздрави на всички, Весели празници и успешна година.

Коментар

• Луди хора!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Възнамерявам да се състои от около 40 акции, които да са и прилично волатилни.Тоест смятам да ги търгувам активно. Веднъж седмично ще ребалансирам като продавам 2- те най печеливши и съответно добавям/усреднявам към 2-те де са най зле. Мисля да са такива де са направили чат пат около 15% плюс или минус.(
        Maлеее .... човече помисли дали искаш точно това.Може да ме напсуваш затова че ти се бъркам ама все пак помисли.
        Life won't wait for you.

Коментар

Тенкс за предупреждението Батка.
          Аз доколкото знам правилна стратегия на пазарите няма - инак всички щяха да са милионери
          И все пак когато имаш малко време би ли обяснил (може и на ЛС) кое му е толкова грешното да купуваш ниско и продаваш високо ?
          Акцията се качи 10% - продавам 1/2, скочи 20% - останалата 1/2.
          Върне се пак на изходна позиция - пак я купувам, падне 10% - добавям към нея и т.н. Освен цената смятам да заложа и на още 3 критерия за да реша дали да купувам /продавам:
          RSI 30/70 бай/сел
          Williams R
          Williams R Pro (smart money) - дали купуват или продават.
          Като имам и 4-те критерия потвърдени - продавам/купувам.
          Затова ми трябва и бройка артии , за да върви търговията, както и добра ликвидност ( минимум 50К артии дневно) за да са надеждни техническите критерии.

Айде - Весели празници на всички и на слука и през новата 2014.
          Поне на половината на тази да е - еша няма да има
          Ами идеята е че цените не се движат така без причина.
          Та ако компанията отива към фалит а ти си добавяш щото ставала все по-евтина... сещаш се как ще завърши това... Ако не се сещаш сам, питай някой дългосрочни акционери в ОЦК дето си допълваха все повече и повече, колкото по-евтина ставаше

А иначе аз сложни индикатори не ползвам и не търгувам с чужди акции, така че спирам със съветите до тук
          Успех желая... дано напипаш печелившата игра!

Коментар

• Честита коледа на всички инвеститори с пожелания за доходоносни и трайни бъдещи инвестиции
            http://www.wishespoint.com/card-wish...d-wishes-2013/
            домоуправител

Коментар

• весели празници и успешни инвестиции и ползотворни сесии на всички участници на БФБ

Коментар

• Ехооо, няма ли за вас празници бе? Я марш на масата!
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Пич, това е много грешна стратегия...
                  Запомни предупреждението ми. Сега може да не го осъзнаваш, но времето ще ти донесе някой полезни, но скъпи изводи!
                  Тенкс за предупреждението Батка.
                  Аз доколкото знам правилна стратегия на пазарите няма - инак всички щяха да са милионери
                  И все пак когато имаш малко време би ли обяснил (може и на ЛС) кое му е толкова грешното да купуваш ниско и продаваш високо ?
                  Акцията се качи 10% - продавам 1/2, скочи 20% - останалата 1/2.
                  Върне се пак на изходна позиция - пак я купувам, падне 10% - добавям към нея и т.н. Освен цената смятам да заложа и на още 3 критерия за да реша дали да купувам /продавам:
                  RSI 30/70 бай/сел
                  Williams R
                  Williams R Pro (smart money) - дали купуват или продават.
                  Като имам и 4-те критерия потвърдени - продавам/купувам.
                  Затова ми трябва и бройка артии , за да върви търговията, както и добра ликвидност ( минимум 50К артии дневно) за да са надеждни техническите критерии.

Айде - Весели празници на всички и на слука и през новата 2014.
                  Поне на половината на тази да е - еша няма да има
                  Last edited by pipbel; 24.12.2013, 19:37.

Коментар

Запомни предупреждението ми. Сега може да не го осъзнаваш, но времето ще ти донесе някой полезни, но скъпи изводи!
                    Тук съм напълно съгласен с теб.

Коментар

Напълно си прав

Коментар

... Веднъж седмично ще ребалансирам като продавам 2- те най печеливши и съответно добавям/усреднявам към 2-те де са най зле....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          малки компании, за които не можеш да получиш адекватна информация е пълен хазарт. На мен поне дори не ми хрумва в чужбина да се занимавам с малки компании. Всъщност хрумна ми веднъж тръгнах да проучвам и се получи едно тотално нищо.
                          Е малки, малки, колко малки ?
                          От тези над 50 броя де ми са на радара за целта на пръсти се броят тия под 300милки$ кап. И информация в нета и спорове на волчета и мечета не е да няма.
                          А и поради замислената бройка след първоначалното проучване и закупуване - оттам нататък мисля да ги търгувам само по технически критерии.
                          И да искам не мога следя адекватно и ежедневно 40 артии.
                          Имам си дългосрочни около 15 броя де ще ми поглъщат цялото внимание.
                          Аз затова и оттук нататък почти не смятам да търгувам на БФБ - яко дивидентен портфейл от 6-7 акции, реинвестиране на 10% дивидент, малко сделки около ОСА-ите и това е. Имам нужда да времето за да си следя по рисковата си 1/3 на нисе.
                          Ти какво разбираш под липса на инфо - не можеш лично да се срещнеш с СЕО ?
                          Е, тука можеш евентуално да го направиш, ма надали ще получиш по адекватна и различна информация от тази налична вече у наш форумо..

Коментар

• заповядай:

http://dox.bg/files/dw?a=f11c1e38e8

ще се радвам да чуя мнението ти - може и на лични
                            Last edited by tony1975; 22.12.2013, 09:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              малки компании, за които не можеш да получиш адекватна информация е пълен хазарт. На мен поне дори не ми хрумва в чужбина да се занимавам с малки компании. Всъщност хрумна ми веднъж тръгнах да проучвам и се получи едно тотално нищо.

Аз и друг път съм ти казвал че за мен твоята стратегия е игра с огъня. Последните месеци хвана силно бичи тренд в САЩ. Но този тренд няма да е все такъв. А както тренда вдига всички акции, така и ги потапя.

Активната краткосрочна търговия като цяло рядко е добра идея. И аз правя краткосрочни спекули с малък дял от капитала ми - но спекулите ми като цяло са хеджирани - късите и дългите са горе долу по-равно, както като обеми така и като съвкупни бети. Но да тръгна да правя нехеджиран маркет тайминг редовно го намирам за хазарт. От време на време излизат такива ситуации, които го правят приемлив, но те са доста редки.

друго нещо - смятал ли си си доходността от както си в САЩ спрямо индекса. И риска ти на портфейла спрямо индекса. Ако си поел по-висок риск пък доходността ти не отговаря на този по-висок риск няма да е лошо да си преусмислиш стратегията.

А за малките български компании - от тях може да се печели - не последните години, но като вземе да ври пазара ни ще се печели яко. А аз предпочитам да съм си избрал и напазарувал конете преди да е почнало надбягването. 1,5% от общия ми портфейл е нищо. но възможната доходност е колкото годишна доходност на 100% от портфейла ми.
                              Интересна гледна точка - както винаги!
                              А мислиш ли че пазара взе да стопля или само благодарение на тим този месец се завъртяха нещата?
                              С интерес чакам да видя около кои имена ще се върти изследването ти.
                              всъщност аз мога да помогна(така както ти винаги си ми помагал) имам едно анализче на ПФБК за интересни смал капс, чакай да го намеря!
                              Last edited by tony1975; 22.12.2013, 07:19.

Коментар

Направо не мога те разбера къв ще го дириш на неликвидната ни сергия, особено пък за това което си го намислил.
                                Особено ти се учудвам понеже и аз в момента съм в разработка на такъв портфейл, ма на нисето. Смятам да му посветя около 1/3 от парите си там, т.е около 10-12% от общия ми портфейл за пазарите.
                                Възнамерявам да се състои от около 40 акции, които да са и прилично волатилни.
                                Тоест смятам да ги търгувам активно. Веднъж седмично ще ребалансирам като продавам 2- те най печеливши и съответно добавям/усреднявам към 2-те де са най зле. Мисля да са такива де са направили чат пат около 15% плюс или минус.
                                При подбора на акциите за първоначално влизане (които не трябва да са избушеняци !) ще гледам дни в които са разпродадени и по възможност на не повече от 20% от годишно дъно.
                                По тоя начин смятам (надявам се профитно) да превъртам поне 4-5 пъти годишно първоначалния си капитал.
                                Но всичко това си иска прилична ликвидност, де на БФБ-то ич я няма.
                                А и избора туканка един...точно никакъв !

Аз и друг път съм ти казвал че за мен твоята стратегия е игра с огъня. Последните месеци хвана силно бичи тренд в САЩ. Но този тренд няма да е все такъв. А както тренда вдига всички акции, така и ги потапя.

Активната краткосрочна търговия като цяло рядко е добра идея. И аз правя краткосрочни спекули с малък дял от капитала ми - но спекулите ми като цяло са хеджирани - късите и дългите са горе долу по-равно, както като обеми така и като съвкупни бети. Но да тръгна да правя нехеджиран маркет тайминг редовно го намирам за хазарт. От време на време излизат такива ситуации, които го правят приемлив, но те са доста редки.

друго нещо - смятал ли си си доходността от както си в САЩ спрямо индекса. И риска ти на портфейла спрямо индекса. Ако си поел по-висок риск пък доходността ти не отговаря на този по-висок риск няма да е лошо да си преусмислиш стратегията.

А за малките български компании - от тях може да се печели - не последните години, но като вземе да ври пазара ни ще се печели яко. А аз предпочитам да съм си избрал и напазарувал конете преди да е почнало надбягването. 1,5% от общия ми портфейл е нищо. но възможната доходност е колкото годишна доходност на 100% от портфейла ми.

Коментар

Working...
                                X