If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако ми прочетеш предишния коментар ще видиш, че казвам същото. А относно Епъл - тя дава дивидент през последните 2-3 години, може и дори по-скоро. Преди това нема батко, нема.
Аз получавам дивидент от Епъл от Q2 на 2013 , ама вие явно по-отдавна
Ако ми прочетеш предишния коментар ще видиш, че казвам същото. А относно Епъл - тя дава дивидент през последните 2-3 години, може и дори по-скоро. Преди това нема батко, нема.
Няма защото растеше с по 30%. Но в България компаниите които не дават дивиденти и не растят. А мен поне не кефи идеята да съм донор на мажоритари, така че не виждам причина да си купувам техни акции.
Не виждам какъв е проблема, ако някой се притеснява че почва корекция винаги може да си намали позициите и да почака да влезе по-тънко. Ако не се получи ще загуби малко доходност но ще е по-спокоен, ако се получи хем ще е по-спокоен хем и ще спечели.
Епъл дава дивидент, а чичо Бъфет си е казал че няма да дава дивидент още преди 50 години.
Дивидента не зависи толкова от дълг/СК, а от възможността за растеж. След като едно компания мине фазата на агресивен растеж на продажбите, тя тябва да дава дивидент. Ако продажбите и не растят - тя трябва да дава дивидент, ако не дава дивидент значи е пълен боклук. Ако една компания е толкова задлъжняла че не може да дава дивидент значи ръководството и е тотално некадърно, а от тук и компанията е пълен боклук.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Селването през 2007 беше на 4 декември когато излезе Алианц....
Лошото ,че при нас като почне продажбите продължават по една година и ни прави всичките инвеститори.....
А аз съм спекулант....с малко кеш този път ....
Та варианта да стоя на падащи акции цяла година не ми е първа радост...
Логиката показва ,че ще бъде изядена над 75 % натрупана та печалба от годината ..
ако не продам....
Масовката не чака покачване....обикновено като провокирам форума поне 5,6 ще ми кажат какъв съм тъп и не разбирам от борса ,този път нямаше такива......
Така ,че ...лошо...
Май изчезна сантимента...
Не съм притеснен Монти , защото това са си нормални процеси на нашата борса .
Излиза някой , селва и увлича тия с по-слабите нерви .
Аз съм селвал така ноември 2007 и знам какво последва след мен . Няма лошо , ликвидност .
Искам само да ти кажа че циганите се радват на лошото време , защото след това идва хубавото !
Селването през 2007 беше на 4 декември когато излезе Алианц....
Лошото ,че при нас като почне продажбите продължават по една година и ни прави всичките инвеститори.....
А аз съм спекулант....с малко кеш този път ....
Та варианта да стоя на падащи акции цяла година не ми е първа радост...
Логиката показва ,че ще бъде изядена над 75 % натрупана та печалба от годината ..
ако не продам....
Масовката не чака покачване....обикновено като провокирам форума поне 5,6 ще ми кажат какъв съм тъп и не разбирам от борса ,този път нямаше такива......
Така ,че ...лошо...
Май изчезна сантимента...
Ти си от нормалните ...
Не те ли притесняват тези продажби на маркета в даден момент стигащи до паника.....
Пошегувах се с брокера дали има нещо да се търси и да продадем по съкратена процедура или да изкараме нещо за търсене..
По добре да не пробваме ,че ще изчезнат и малкото купувачи.... беше отговора....
Не съм притеснен Монти , защото това са си нормални процеси на нашата борса .
Излиза някой , селва и увлича тия с по-слабите нерви .
Аз съм селвал така ноември 2007 и знам какво последва след мен . Няма лошо , ликвидност .
Искам само да ти кажа че циганите се радват на лошото време , защото след това идва хубавото !
Току що оте*а Епъл както и чичо Бъфет и според тебе те са спекулативен боклук.
Отделно - не инвестираш в как беше? - задлъжнели компании? Ми ако пък една компания финансира дейността си само с капитал за мен тия не са в ред. Има оптимални стойности на дълг/капитал, които е хубаво да се знаят за различните компании и тогава да се правят такива пресилени изводи.
Епъл дава дивидент, а чичо Бъфет си е казал че няма да дава дивидент още преди 50 години.
Дивидента не зависи толкова от дълг/СК, а от възможността за растеж. След като едно компания мине фазата на агресивен растеж на продажбите, тя тябва да дава дивидент. Ако продажбите и не растят - тя трябва да дава дивидент, ако не дава дивидент значи е пълен боклук. Ако една компания е толкова задлъжняла че не може да дава дивидент значи ръководството и е тотално некадърно, а от тук и компанията е пълен боклук.
То и Химко не падна днес Монти , щото не е на пазара
Ти си от нормалните ...
Не те ли притесняват тези продажби на маркета в даден момент стигащи до паника.....
Пошегувах се с брокера дали има нещо да се търси и да продадем по съкратена процедура или да изкараме нещо за търсене..
По добре да не пробваме ,че ще изчезнат и малкото купувачи.... беше отговора....
Хайрсъзов,
Свалил си шапката и някой ти е казал ,че ставаш за спекулант.....
Ти някоя друга борса май гледаш...
А какво става с Табака , Петрол, Мрежите и Чез....за разлика с шитовете който ти имаш....
На колко си купи ХИМ на 2,35 нали.... било еФтино... сега е на 2,08 ....
Продажбите са пълни със новаци спекуланти и както я качиха до 19,7 днес ,така я свалиха като прочетоха ,че има 3000 акта за 50 милиона на ЕРП, но ти не четеш защото всичко си знаеш..и продавачите не четат ..
Открити са доста големи суми печалба за 200 милиона скрити от акционерите за дивидент...
Така ,че някой ще се чудят защо продаваха днес... там за да си купят падащи шитове, като твойте...... а аз си купих малко там....
Нека 2 месеца да пишат актове.....Регулатора,важно е лиценза и ОСА....
Колко ли беше печалбата на продажби за миналата година ..23 милиона май...
30 % да разпределят .. 6 лева ще дадат ако решат...
Винкел ,какво казваш за Синтетика ,Етропал и Формопласт ,казваш не падат като ТИМ ,там е много скучно....... ...
То и Химко не падна днес Монти , щото не е на пазара
Монти, познавачо! Къде си? Енерго-Про Продажби АД днес е надолу.
Нали вдигаше, когато другите падат????
Вчера го каза, изведе го логически и смислово.
Днес стана обратното на това, което ти каза.
Отново. Без изненади....
Това го пиша, за да не питаш след пет дни -"Кога съм сбъркал?"
Хайрсъзов,
Свалил си шапката и някой ти е казал ,че ставаш за спекулант.....
Ти някоя друга борса май гледаш...
А какво става с Табака , Петрол, Мрежите и Чез....за разлика с шитовете който ти имаш....
На колко си купи ХИМ на 2,35 нали.... било еФтино... сега е на 2,08 ....
Продажбите са пълни със новаци спекуланти и както я качиха до 19,7 днес ,така я свалиха като прочетоха ,че има 3000 акта за 50 милиона на ЕРП, но ти не четеш защото всичко си знаеш..и продавачите не четат ..
Открити са доста големи суми печалба за 200 милиона скрити от акционерите за дивидент...
Така ,че някой ще се чудят защо продаваха днес... там за да си купят падащи шитове, като твойте...... а аз си купих малко там....
Нека 2 месеца да пишат актове.....Регулатора,важно е лиценза и ОСА....
Колко ли беше печалбата на продажби за миналата година ..23 милиона май...
30 % да разпределят .. 6 лева ще дадат ако решат...
Винкел ,какво казваш за Синтетика ,Етропал и Формопласт ,казваш не падат като ТИМ ,там е много скучно....... ...
Коментар