IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    . Според мен централните банки ще бъдат изправени пред избор от дефлация или леки балони на инвестиционните активи. Те ще изберат второто защото лечението е лесно и познато.
    Според мен деливъриджа на частния сектор е приключил. Когато започне да трупа дълг централните банки ще могат да изтеглят парично предлагане. Според мен се фокусирате твърде много върху QE. FED на практика поддържа стабилна парично предлагане. Дали компонента му е частен кредит или кредит от ФЕД е без значение. Повечето от златните фенове не могат да го осъзнаят.
    Нещата ми изглеждат така към днешна дата, но от време на време си променям възгледите съобразно окръжаващата среда. По-често познавам, но понякога бъркам. Никой не знае бъдещето.
    Втората част на отговора ти също е доста интересна, поне за мен.
    Ако правилно съм те разбрал, настоящата политика ще продължи неопределено време и никой няма намерение да се бори с дълга и да оздравява финансовата система.
    Разбирам още, че инфлационният сценарий според теб е невероятен.

Аз не ги виждам точно така нещата, но си признавам, че се затруднявам да изградя една завършена и логична теза за възможното развитие. По-скоро имам някакво интуитивно чувство, че нещата трудно ще се случат по твоя начин.

Това не значи, че имаме сероизни различия. Ето, примерно аз имам много сходно виждане за QE и FED. Ако обаче питаш Равновесие, той бързо ще ни отрече и двамата. Доколкото мога да възпроизведа неговата теза, политиката на QE практически не засяга мултипликатора (ерго, не ражда или ражда в много ограничена степен пари), а оттам и въздействието върху паричните агрегати е изключително специфично. Всъщност, ние с него не сме говорили много и може и да не предавам мнението му вярно.

Друг интересен момент е хипотетичното изтегляне на ликвидност от системата от ЦБ. Мен животът ме е научил, че при "изтеглянето", ерго вземането, винаги има прилагане на някаква форма на принуда. За разлика от "даването", където насилието не върви.
    Тази хипотеза я виждам възможна само при условие на масирано развитие на кредита през търговските банки към реален сектор, което неминуемо върви ръка за ръка с инфлационен сценарий.
    Планирано това не виждам как може да се случи. Рисковете са много.

От друга страна, изключено е съзнателно и доброволно да се постави на разглеждане темите с международна финансова система, основни ценови съотношения, собственост, ново разпределение на резултата от обществен труд.

Коментар

• Днес момчета, го пишем дъждовен

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
        Що им трябва аварийно захранване, може и без него.
        Скъпо е ...
        Криза е ...
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Тъкмо се бях нагласил да търгувам днес подобаващо а то каква стана.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
            На свещи не става ли бре хихихихихи
            Барем един горивен агрегат да турнат в офиса на шефа, че ладно тия дни, да не му замръзнат ушите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
              На свещи не става ли бре хихихихихи

Коментар

• БФБ работи по възстановяването на ИТ системите си след комуникационен срив и БФБ ще уведоми своите членове, когато тя бъде възстановена, съобщиха по-късно от борсата.

Причината е токов удар причинил срив в комуникационното оборудване на фондовия пазар.

Всички заинтересовани страни ще бъдат информирани веднага след като системните функционалности бъдат възстановени.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  Тя моята сергия така затвори, че и да искам не мога да я отворя
                  И моята затвори още преди да е отворила. Няма да отварям днеска, Може да раздадат и тото-милионите довечера на някой борсаджия, така че ... нов ден - нов късмет.
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Имах голямо желание днес да търгувам, ама май няма да стане
                    аха и аз така

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      да затваряме ли сергията? Обяд стана, ще разпродадат свежия зеленчук, докато се чудим, после с какво ще мезят в темата за профила на инвеститора
                      Тя моята сергия така затвори, че и да искам не мога да я отворя

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Навлизаме в епоха на постоянен спад на цените на енергията.
                        Според мен грешиш.
                        За залитането ти по ВЕИ знаем, но дори и да си прав в горното - това не e хич булиш за тях.
                        Според мен деливъриджа на частния сектор е приключил.За това откъде черпиш данни ? Ако може линк , тенкс.
                        Никой не знае бъдещето.Напълно съгласен тук
                        .
                        Тук цитатите са се преплели, но всеки си знае какво е казал.
                        Аз го цитирам това, ДДДД, защото при прочитането на твоята теза за енергията от вчера, веднага си помислих, че мнението на Курцвайл за експоненциален пад на цените на соларните клетки, няма задължително връзка с цените на енергията за бита и икономиката. Много фактори влияят и връзката е сложна.

А иначе, цитирам Пипбел поради причина, че след като те прочетох теб веднага си помислих, че Пипбел е един от хората, които хич няма да хареса това мнение.

Коментар

Имах голямо желание днес да търгувам, ама май няма да стане
                          да затваряме ли сергията? Обяд стана, ще разпродадат свежия зеленчук, докато се чудим, после с какво ще мезят в темата за профила на инвеститора
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                            То не е много хубаво да чакаме нива, които се харесват на акулите, за да тръгне нагоре..Щото може и да не е леко..
                            Колкото падна, като Бойко подаде оставка, толкова ще падне и сега. Това е моята прогноза. Поне имаме доста исторически данни. Исторически данни да искаш. Правителствата ги сменят, по често от тийнейджър гаджета...

Аз ще дебна на ниско паникьорите.
                            Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Някой знае ли каква е причината за спряната работа и кога ще бъде отстранена?
                              То не че аз специално ще се втурна да купувам или продавам, но все пак
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                                Утре ще тръгне, като гласуването мине

Или поне докато стане ясно кога ще има избори...

След това ще настане лека паника на БФБ и акулите ще чакат на ниското да оберат цацата... че много се скрънзят, не искат да купуват на тези нива.

И след това нагоре...
                                То не е много хубаво да чакаме нива, които се харесват на акулите, за да тръгне нагоре..Щото може и да не е леко..

Коментар

Working...
                                X