If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Монти, Европа демонстративно не контактува с правителството. Всички контакти са на ниско ниво. Невъзможно е да отстранят Орешарски от заседание на съвета на минитрите. Такава процедура няма. В противен случай щяха да я ползват.
Европа демонстративно работи с Плевнелиев, като единствения нормален политик заемащ ръководен пост в България.
Падането на правителството е много добра новина в дългосрочен план. Важно е да се спре Южен поток в сегашния си вариант и АЕЦ Белене. При този сценарий България и в частност борсата я чака много добро бъдеще.
На практика Станишев отказва да си ходи и започва да изнудва ДПС със задължително гласуване. Не каза нищо конкретно освен заплахата. Не виждам как може да избегне неизбежното.
За мен важния въпрос е защо ДПС си смениха мнението. Според мен натиска от ЕС върху тях оказа влияние. Спрат ли еврофондовете спира прихода към обръчите от фирми. Промяната в ДПС беше седмица след острата реакция на Брюксел. Освен това руската икономика се задъхва и все по-трудно ще се получават грантове от там. Скъсване на отношенията с ЕС ще е пагубно за икономиката на България и в частност структурите на ДПС.
Всичко това, в комбинация с настъпващото лято, говори за навлизане в една тегава фаза на търговията. Май е време за ваканция.
На практика Станишев отказва да си ходи и започва да изнудва ДПС със задължително гласуване. Не каза нищо конкретно освен заплахата. Не виждам как може да избегне неизбежното.
За мен важния въпрос е защо ДПС си смениха мнението. Според мен натиска от ЕС върху тях оказа влияние. Спрат ли еврофондовете спира прихода към обръчите от фирми. Промяната в ДПС беше седмица след острата реакция на Брюксел. Освен това руската икономика се задъхва и все по-трудно ще се получават грантове от там. Скъсване на отношенията с ЕС ще е пагубно за икономиката на България и в частност структурите на ДПС.
Какво чух до сега от Станишев:
1. Предсрочни избори - добре
2. Задължително гласуване - едва ли ще стане, но ако стане - мнооого добре.
3. Консултации с Президента и много политически сили - добре.
Коментар