If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Няма оптимизъм няма.Много жалко изчерпаха се оптимистите.
Тъшунък, не ти ли омръзна това празно словоблудство??
Оптимистите очевидно са на бида! И ми се струва, че той ще става все по дебел (бида)!
Не защото е розово преде БГтовицата, а защото умните пари търсят начин да се спасят от инфлацията... в световна и частна неизбежна тенденция!
От петък слетобед ми се въртят в главата доста еретични мисли. Гледах как дребните играчи си разпродават портфейлите и си мислех. Добре де, тези чак сега ли разбраха какво става? Аз от известно време пищях за спекулативните неща, но те чак сега ли се усетиха. Синергона падна от 1,70 на 1,22, колко още ще пада? Същото е с инса ,холда и всякакви спекулантски акции. Сякаш поне 2/3 от движението надолу е минало а всички сега се усещат. Според мен големият въпрос при боклуците е дали след като дребните спекуланти се разпродадат цените им ще тръгнат нагоре или са влязли в дълъг мечи тренд. За сега съм по-скоро склонен да вярвам на първата теория.
за мен възприятието на текущата ситуация е малко странно. Имаме падане на правителството, което както и да го погледнеш е добра новина. Не разбирам защо чужденците трябва да се разпродават или да бягат от БГ борсата? Защо след като това правителство е крайно неприелмиво за ЕС, то би било пиемливо за Блекрок? Запада ясно дефинира оценката си за управляващите. Според мен всички фонд мениджъри я споделят и падане на правителството е много добра новина за тях. Не разбирам защо може да се очаква разпрдажби от тяхна страна. Когато са влизал на пазара този риск е съществувал. Най-логично би било да имаме значителни покупки от страна на чужденците след изборите. Естествено това би било при сценарий, че имаме нормално а не враждебно към ЕС правителство.
Пенсионните фондове са в подобна ситуация. Не разбирам какво се е променило за тях спрямо януари и февруари. Защо сега трябва да спрат да купуват или да продават? Няма да го направят. Ще продължат да обират единичните бройки които се появяват на тези цени.
Така погледнато спада идва от дребните играчи и пишман спекулантите, които се сетиха да се разпродават на 30 процента под върха на боклучавите позиции. Въпроса е дали дребните имат силата да вкарат пазара в мечи цикъл. Аз си мисля, че нямат шанс.
Другия парадокс е в оценката на оставката на правителството. България от 2013 година е в перманентна политическа криза. Оставка и нови избори биха я разрешили. Има вероятност Правителството, което обяви война на ЕС и служи като вярно куче на Путин да падне. Това ще разблокира инвестиции и икономика. Някак си дребните спекуланти бъркат разрешаването на един проблем със самия проблем.
Те така се случват хубавите неща - и тогава ще видим БСП с електорат като на БКП
Вижданията ти ,че през октомври ,ще има стабилно правителрство , е мираж....
така ,че не искам да задълбавам и в тази тема ,че става много негативно за борсата...
А БСП ще си вкара 50-70 депутати без много да му мисли....
Това да разчиташ за погром ,че левите избиратели не са отишли до гласуват за 17 бюрократи ...е нещо логически....правилно ,те са социално слаби и пенсионери и да ходят да пълнят торбичката на червената върхушка...
Проблема е дали ще ги накарат да се почувстват застрашени от идването на ГЕРБ и предателството на турците...
бареков ще отслабва с 15 -20 , турците ще си вкарат техните 30-40 , атака също ще вкара 12 , Рб е на кантр ,ама и да вкара 12 , абв няма....Борисов около 70- 80 ....може и по малко ,защото върха меу през 2009 г. бяха 97 бр и ако не бяха мажоритарните ,щеше още през 2011 да бъде свален...
Но да вземем някакъв връх и 100 да вкара, какво правиме с РБ до 115 стигат и тогава...
Та така
какво правиме
Абе същата работа, както едни разправяха във форума, че видиш ли Трейс печелели поръчки само при бб, а то се видя, че и при другите пак си печелят.
Същото и сега, бб бил виновен за спада на борсата, айде глупости...
А и това правителство като го свалят, може да видите колко ще бъде спада на борсата, колкото миналата година падна индекса, като свалиха бб, толкова сигурно ще падне и сега. При условие, че миналата година имаше хиляди хора на улиците.
Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Неее бе, Драгомир Стойнев е голямата звезда на бългрската икономика, той ще ни оправи ей сега тръгва Химко, после Кремиковци, ще ни вдигне 2-3 нови АЕЦ и ще живеем щастливо
макар че признавам не е никак смешно
защо така подхождаш...
Той е минало ,въпреки че го лансират за шеФ в БСП ,кажи за бъдещето...ние не сме тролове а играчи на борсата...
нали?
какво ще кажеш за пишман икономистите Красен Станчев и Ганев...
Те са на хоризонта...
Неее бе, Драгомир Стойнев е голямата звезда на бългрската икономика, той ще ни оправи ей сега тръгва Химко, после Кремиковци, ще ни вдигне 2-3 нови АЕЦ и ще живеем щастливо
макар че признавам не е никак смешно
Първоначално изпратено от panterata na pop folkaРазгледай мнение
братле сещаш се тройната предна коалиция кога бсп и дпс като стана софикс 1900.... след това хубавия бойко и софикс 250.откакто станишев взема властта софикс дръпна със 100% до 615-620.сега пада защото има реална възможност за бате боко.сещай се какво става ако вземе властта и коланите около вратлето не само на нас а и на фирмите
А за срутването на БФБ през 2007-2008 ???? Пак ли той е виновен?
Не го харесвам но мисля че прекалявате!!!
Коментар