IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Върви ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Колега, ще се караме .... що му отваряш очите
      разбира се ,защо да им се отваря очите...
      С по 3К се сваля акция с 6-10 %..
      ЕУБГ и Енемона.... да се сещат останалите...нали затова е такова затишие...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Аааа, ще станат, ще ги минат дори.
        Все още сме в промоционален "артио рейндж"....
        Колега, ще се караме .... що му отваряш очите
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
          Ама тия дето писаха че ЦКБ ще стане 2 лв а Хима 3лв изчезнаха нещо.Само намамиха новаците и им подадоха горещия картоф хихихихи
          Аааа, ще станат, ще ги минат дори.
          Все още сме в промоционален "артио рейндж"....

Коментар

Ама тия дето писаха че ЦКБ ще стане 2 лв а Хима 3лв изчезнаха нещо.Само намамиха новаците и им подадоха горещия картоф хихихихи
            Аз продължавам да стоя на позиция, че ЦКБ ще стане 2 лв.
            Дори мисля да продавам на 2.22 . Иначе защо ще стоя тук след като съм направил приличен профит (около 0.84 средна) ?
            Защо не вися във форума постоянно като теб ли питаш ? Защото не ми дреме за моментните движения, осигурил съм джобните за лятото + "фонд безработица" за следващите 3 г. и нямам време да се забавлявам с тролове.
            Освен ако не се окажеш някоя мацка с възпитание на гейша ...., че ми е омръзнало от разни катерици
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Разбирасе че старите избягаха в петък ...
              Това измамно положение ,че акциите се крепят се дължи на факта ,за голямата разлика между продава и купува и слабото търсене в дълбочина...
              С 20 К ще пробиеш и най ликвидната акция....така ,че ще гледаме цирка....но като наблюдатели а не като жертви за лъвовете......

Коментар

Абсолютно си прав затова че старите бягат а новаците си държат артиите.
                Много бедни тез старите бре
                От къде ги виждате да бягат?
                Поне към днешна дата не виждам никой от никъде да бяга.....
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Разбирасе че старите избягаха в петък ...
                  Това измамно положение ,че акциите се крепят се дължи на факта ,за голямата разлика между продава и купува и слабото търсене в дълбочина...
                  С 20 К ще пробиеш и най ликвидната акция....така ,че ще гледаме цирка....но като наблюдатели а не като жертви за лъвовете......

Коментар

• Голяма скука днес.Много умряла търговия.Май ще затварям лаптопа.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                      Абе ти нещо много за мезе взе "матриала"
                      чак пък толкова

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Е ти беше оптимист и 2008 г....
                        това помогна ли ти....през следващигте три години ...
                        Познаваме се..
                        казва се парен каша духа.....
                        В момента продават старите а не новаците ,който ще оберат парсата....
                        Новака ,не продава на загуба .... той се надява на чудо и борсата и сега д тръгне нагоре...

Коментар

Грешиш ми се струва.Бат Бойко дойде 2009 на власт.Дотогава борсата беше мазало.От 2009 лека полека тръгнахме нагоре.
                          Абе ти нещо много за мезе взе "матриала"

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                            Тъшунък, не ти ли омръзна това празно словоблудство??

Оптимистите очевидно са на бида! И ми се струва, че той ще става все по дебел (бида)!
                            Не защото е розово преде БГтовицата, а защото умните пари търсят начин да се спасят от инфлацията... в световна и частна неизбежна тенденция!
                            Абе то и аз съм на бида ама много по надолу.Иначе само констатирам че го няма оптимизма.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                              Абсолютно!!!

Сащо ще допълня, че дребните бягат защото (както се оказа) близо 80 процента от тях са на борсата след 2012 година и просто не са виждали подобни движения.... Може би единици и от най-старите участници на пазара също разпродават, поради т.н. циклофреничен синдром от големия пазарен срив на БФБ от 2008 г....

За мен, единствения възможен лош сценарий е, ако по световните пазари се разрази голяма буря! НО, централните банки НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА освен да продълават да печатат пари в една или друга форма... А това е малко вероятно на този етап...

Ще видим... Успех на всички!!
                              Е ти беше оптимист и 2008 г....
                              това помогна ли ти....през следващигте три години ...
                              Познаваме се..
                              казва се парен каша духа.....
                              В момента продават старите а не новаците ,който ще оберат парсата....
                              Новака ,не продава на загуба .... той се надява на чудо и борсата и сега д тръгне нагоре...

Коментар

• Я

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                От петък слетобед ми се въртят в главата доста еретични мисли. Гледах как дребните играчи си разпродават портфейлите и си мислех. Добре де, тези чак сега ли разбраха какво става? Аз от известно време пищях за спекулативните неща, но те чак сега ли се усетиха. Синергона падна от 1,70 на 1,22, колко още ще пада? Същото е с инса ,холда и всякакви спекулантски акции. Сякаш поне 2/3 от движението надолу е минало а всички сега се усещат. Според мен големият въпрос при боклуците е дали след като дребните спекуланти се разпродадат цените им ще тръгнат нагоре или са влязли в дълъг мечи тренд. За сега съм по-скоро склонен да вярвам на първата теория.
                                за мен възприятието на текущата ситуация е малко странно. Имаме падане на правителството, което както и да го погледнеш е добра новина. Не разбирам защо чужденците трябва да се разпродават или да бягат от БГ борсата? Защо след като това правителство е крайно неприелмиво за ЕС, то би било пиемливо за Блекрок? Запада ясно дефинира оценката си за управляващите. Според мен всички фонд мениджъри я споделят и падане на правителството е много добра новина за тях. Не разбирам защо може да се очаква разпрдажби от тяхна страна. Когато са влизал на пазара този риск е съществувал. Най-логично би било да имаме значителни покупки от страна на чужденците след изборите. Естествено това би било при сценарий, че имаме нормално а не враждебно към ЕС правителство.
                                Пенсионните фондове са в подобна ситуация. Не разбирам какво се е променило за тях спрямо януари и февруари. Защо сега трябва да спрат да купуват или да продават? Няма да го направят. Ще продължат да обират единичните бройки които се появяват на тези цени.
                                Така погледнато спада идва от дребните играчи и пишман спекулантите, които се сетиха да се разпродават на 30 процента под върха на боклучавите позиции. Въпроса е дали дребните имат силата да вкарат пазара в мечи цикъл. Аз си мисля, че нямат шанс.
                                Другия парадокс е в оценката на оставката на правителството. България от 2013 година е в перманентна политическа криза. Оставка и нови избори биха я разрешили. Има вероятност Правителството, което обяви война на ЕС и служи като вярно куче на Путин да падне. Това ще разблокира инвестиции и икономика. Някак си дребните спекуланти бъркат разрешаването на един проблем със самия проблем.
                                Абсолютно!!!

Сащо ще допълня, че дребните бягат защото (както се оказа) близо 80 процента от тях са на борсата след 2012 година и просто не са виждали подобни движения.... Може би единици и от най-старите участници на пазара също разпродават, поради т.н. циклофреничен синдром от големия пазарен срив на БФБ от 2008 г....

За мен, единствения възможен лош сценарий е, ако по световните пазари се разрази голяма буря! НО, централните банки НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА освен да продълават да печатат пари в една или друга форма... А това е малко вероятно на този етап...

Ще видим... Успех на всички!!

Коментар

Working...
                                X